Rotterdam,
06
april
2018
|
07:59
Europe/Amsterdam

Guus Hiddink speciale gast tijdens SportFilmFestival Rotterdam

Oud-bondscoach van Zuid-Korea aanwezig bij documentaire van Andere Tijden Sport, ‘Hoe Zuid-Korea Guus Hiddink veroverde’

Samenvatting

Met trots heeft de organisatie van het SportFilmFestival Rotterdam vandaag bekend gemaakt dat Guus Hiddink op 12 april aanwezig is als special guest. Op het witte doek gaat op de tweede avond van het festival de documentaire van Andere Tijden Sport, ‘Hoe Zuid-Korea Guus Hiddink veroverde’ in première.

De documentaire over Guus Hiddink vertelt het succesverhaal van zijn tijd in Zuid-Korea. Dit begint op het moment dat Hiddink benaderd wordt. Hij stelt onmogelijke eisen, maar de Koreanen zijn vastberaden om hem binnen te halen. In 2002 levert het Zuid-Koreaanse voetbalelftal een unieke prestatie door de halve finale te bereiken van het WK voetbal en dat gebeurt onder leiding van Guus Hiddink. Sindsdien is hij een nationale held in het Aziatische land.

Na afloop van de documentaire is Guus Hiddink, in de foyer van LantarenVenster, te gast in de dagelijkse talkshow van het festival onder leiding van Wilfried de Jong.

Het is mogelijk om tickets te kopen voor deze documentaire op de website www.sportfilmfestivalrotterdam.nl.

Algemene informatie over het SportFilmFestival Rotterdam

Het SportFilmFestival is inmiddels uitgegroeid tot een begrip op de (Rotterdamse) evenementenkalender! Als toonaangevende sportstad heeft Rotterdam de ambitie om met het SportFilmFestival de sportfilms- en documentaires op een unieke wijze onder de aandacht te brengen bij het grote publiek.

Dit jaar vindt de 4de editie van het SportFilmFestival Rotterdam plaats op de Kop van Zuid met LantarenVenster als centrale locatie. Vier avonden lang kun je genieten van de mooiste sportfilms en -documentaires van internationaal niveau, talkshows met bekende gasten uit de film- en sportwereld, muziek en een hapje en drankje.

Het SportFilmFestival Rotterdam is een initiatief van Rotterdam Topsport en wordt georganiseerd door sportmarketingbureau SportVibes.

Dit festival is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals. Kijk voor het complete overzicht op www.rotterdamfestivals.nl.

Boilerplate

Data: 11 t/m 14 april 2018
Locatie: LantarenVenster, Otto Reuchlinweg 996, 3072 MD Rotterdam
Website: www.sportfilmfestivalrotterdam.nl
Tickets: www.sportfilmfestivalrotterdam.nl/programma/