Rotterdam,
12
april
2018
|
10:42
Europe/Amsterdam

Volle zalen tijdens eerste dag van het SportFilmFestival Rotterdam 2018

Bijna 1.000 bezoekers aanwezig in LantarenVenster

De organisatie kijkt met trots terug op de eerste avond van het SportFilmFestival Rotterdam, dit jaar voor het eerst in LantarenVenster. Maar liefst 4 van de 7 films waren uitverkocht. Wilfried de Jong trapte af met de talkshow samen met bekende gasten als Steven Rooks, Sjoerd Mossou en Lucinda Brand.

Dave Andriese, programmeur SportFilmFestival Rotterdam
Het SportFilmFestival Rotterdam brengt de komende dagen sport én cultuur samen. Ook dit jaar zijn er weer cinematografisch interessante producties geselecteerd, die een andere kijk geven op sport, sporter of een evenement. Door een lens naar sport kijken is heel anders dan vanaf de tribune. Om vervolgens in de talkshow dezelfde avond met bekende gasten (na) te praten over de films- en documentaires maakt het helemaal af.
Dave Andriese, programmeur SportFilmFestival Rotterdam

Guus Hiddink
Ook de 2de dag van het SportFilmFestival belooft weer een mooie avond te worden met onder andere de première van de Andere Tijden Sport productie, ‘Hoe Zuid-Korea Guus Hiddink veroverde’. Met speciale aanwezigheid van Guus Hiddink zelf. De voorstelling van vanavond is uitverkocht, maar voor zaterdag zijn er nog enkele kaarten beschikbaar.

In totaal worden er 24 sportfilms en documentaires vertoond, van voetbal tot crossfit. Morgen gaat dan ook ‘The Redeemed’ en ‘The Dominant’ in première over de populaire Crossfit Games 2017 en schuift nationaal Crossfit kampioen, Jeremy Reijnders, aan in de talkshow.

Programma
Voor een compleet overzicht van het programma verwijzen we je naar de website van het SportFilmFestival Rotterdam. Hier is meer informatie te vinden over de programmering voor de komende dagen, nieuws en de locatie.

Algemene informatie over het SportFilmFestival Rotterdam
Het SportFilmFestival is inmiddels uitgegroeid tot een begrip op de (Rotterdamse) evenementenkalender! Als toonaangevende sportstad heeft Rotterdam de ambitie om met het SportFilmFestival de sportfilms- en documentaires op een unieke wijze onder de aandacht te brengen bij het grote publiek.

Het SportFilmFestival Rotterdam is een initiatief van Rotterdam Topsport en wordt georganiseerd door sportmarketingbureau SportVibes.

Dit festival is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals. Kijk voor het complete overzicht op www.rotterdamfestivals.nl

Boilerplate

Data: 11 t/m 14 april 2018
Locatie: LantarenVenster, Otto Reuchlinweg 996, 3072 MD
Rotterdam
Website: www.sportfilmfestivalrotterdam.nl
Tickets: www.sportfilmfestivalrotterdam.nl/programma/