Rotterdam,
18
januari
2024
|
16:22
Europe/Amsterdam

Stap uit de digitale wereld en ervaar expositie ‘May we keep in touch’ in het Groot Handelsgebouw Rotterdam

Herontdek fysieke aanraking met Sonja Mercedes unieke expositie

Samenvatting

Het Groot Handelsgebouw in Rotterdam opende op 11 januari met trots haar deuren naar de gloednieuwe expositie ‘May we keep in touch’ van Sonja Mercedes. Een indrukwekkende verkenning van intimiteit en menselijke verbindingen. Deze unieke expositie, samengesteld door de getalenteerde fotografe, nodigt bezoekers uit om de betekenis van fysieke aanrakingen te herontdekken in een wereld waar digitale ruis de boventoon voert. De tentoonstelling is te bewonderen tot en met april 2024.

Kunst die gesprekken op gang brengt
Sonja’s drang om alles om haar heen vast te leggen, bracht haar naar de wereld van fotografie. Wat begon als een verlangen naar tastbare herinneringen, groeide al snel uit tot de kern van haar werk. Ze is gefascineerd door de verborgen verhalen in alledaagse zaken, welke we vaak als vanzelfsprekend beschouwen. Zo laat ze weten dat het doel van haar werk ‘het onthullen van buitengewone schoonheid die verscholen ligt in het alledaagse’ is. Hiermee hoop de kunstenares gesprekken op gang te brengen en haar publiek aan te moedigen om even pauze te nemen om de details in het leven op te nemen en te waarderen.

Focus op aanraking 
Voor ‘May we keep in touch’ heeft Mercedes een selectie gemaakt van werken uit verschillende projecten die verschillende nuances van fysiek contact communiceren. Het is haar meest intieme werk ooit. De expositie, op subtiele, doorschijnende stoffen gepresenteerd, nodigt bezoekers uit om door de installatie te lopen, de werken aan te raken en deel te worden van de expositie om daadwerkelijk zelf ‘aanraking’ te ervaren. Midden in een wereld van deadlines en (virtuele) vergaderingen, wordt het menselijke element van onze relaties vaak over het hoofd wordt gezien. Met deze tentoonstelling wil Sonja momenten van verbinding tonen en een verfrissende onderbreking geven van de dagelijkse sleur.

Ervaar de emoties zelf
Na een succesvolle opening vol emoties, gelach en betekenisvolle gesprekken, is iedereen van harte welkom om deze bijzondere expositie in het Groot Handelsgebouw te ervaren. ‘May we keep in touch’ is te bewonderen tot april 2024.

Over Groot Handelsgebouw
Groot Handelsgebouw (GHG), gelegen in het hart van het centrum van Rotterdam en grenzend aan het Centraal Station, is een levendige community van meer dan 450 bedrijven aan de poort van de stad, waar jaarlijks miljoenen bezoekers van over de hele wereld samenkomen. Het gebouw verbindt een bruisende wijk vol multinationals, startups, creatievelingen en culturele organisaties.

GHG, gebouwd in 1953, staat symbool voor de wederopbouw van Rotterdam en beslaat 120.000 vierkante meter verdeeld over acht verdiepingen, waardoor het een van de grootste bedrijfsverzamelgebouwen van Nederland is. Jamestown, het op design gerichte investerings- en beheerbedrijf voor onroerend goed, werkt actief aan verschillende projecten om het pand nieuw leven in te blazen. Door zijn erfgoed te behouden en zich aan te passen aan de toekomst, wil GHG verbeterde kansen bieden voor samenwerking, innovatie en betrokkenheid van de gemeenschap.