Rotterdam,
25
september
2023
|
12:29
Europe/Amsterdam

Stean’s Beans verblijdt Schinkel District met eerste eigen koffiewalhalla

Koffieliefhebbers kunnen hun hart ophalen met de fair trade koffiebar én branderij

Samenvatting

Het hippe Schinkel District in Amsterdam is sinds kort een nieuwe koffie-hotspot rijker. Koffiemerk Stean’s Beans komt met een eerste eigen koffiezaak van maar liefst 300 vierkante meter. Groot genoeg om plaats te maken voor een koffiebranderij, waar ze plaatselijk de eerlijke en ethisch geproduceerde koffie branden. Deze koffie vindt vervolgens direct zijn weg naar de cozy koffiebar waar gasten neer kunnen strijken met een lekker, fair trade koffietje, zelf koffieapparatuur kunnen kopen en bonen kunnen afhalen voor thuis of op kantoor.

Van Amsterdams appartement naar 300m2 koffiezaak

Het koffiemerk Stean's Beans klinkt misschien bekend in de oren. Waar de Keniaanse Stean in 2015 begon met een kleine koffiebrander in zijn Amsterdamse appartement en een fiets waarmee hij orders rondbracht, heeft het merk door de jaren heen veel populariteit gewonnen. Het merk kreeg erkenning met zijn ethisch verantwoorde, hoogwaardige bonen en werkte samen met populaire bars, restaurants en coffee corners in Amsterdam. Zo vind je de steengoede koffie onder andere bij SLA, BBROOD en Chez Mine, maar sinds kort dus ook in Stean’s Beans eigen zaak. Een plek waar iedereen welkom is om te genieten van eindeloos veel verschillende soorten koffie en goede snacks of om vers geroosterde bonen mee te pikken voor thuis.

Koffie business

Stean’s nieuwe zaak is ook de plek waar ondernemers in de omgeving zich aan kunnen sluiten bij hun b2b koffieservice, inclusief maandelijkse levering of afhaal van vers gebrande koffiespecialiteiten, controles en onderhoud van koffiemachines. Er zijn ook baristacursussen beschikbaar om ervoor te zorgen dat klanten kunnen genieten van de perfecte bereiding, of gewoon als leuk teamuitje. Stean’s Beans biedt lokale productie op het hoogste niveau en met de e-bike bezorg- en ophaalservice ligt de koffie van Stean’s Beans niet alleen snel op de mat, maar wordt deze ook nog verantwoord, zonder CO2 uitstoot bezorgd in regio Amsterdam. En laat dit nu precies passen bij de missie van Stean om koffieproductie duurzamer en transparanter te maken. Deze missie woedt door in alle aspecten van het bedrijf.

Over Stean's Beans

Sinds de oprichting in 2015 werken oprichter Stean Fasol en zijn team nauw samen met boeren uit Rwanda, Tanzania en Kenia met als doel de koffieketen zo transparant en ethisch mogelijk te maken. Om dit te bereiken, zorgt Stean's Beans ervoor dat de koffieboeren rechtstreeks een eerlijke prijs krijgen, met behulp van een eigen elektronisch betalingssysteem, waarbij de tussenpersoon wordt uitgesloten. Dit resulteert in volledige controle over hun toeleveringsketen en de kwaliteit van het product. Ook de manier waarop de koffie wordt gebrand, draagt bij aan een duurzamere koffieproductie. Ze hebben geïnvesteerd in een gloednieuwe Loring Air Roaster die 80% energiezuiniger is vergeleken met de meeste andere koffiebranders. Het lichte brandproces van de Loring zorgt voor de beste kwaliteit en behoudt de rijke smaak van de speciale Arabica koffie.

Een mooi initiatief dat stap voor stap steeds meer terrein wint. Van kleine koffiebrander in een appartement, naar koffielevering aan tout Amsterdamse hotspot en vanaf nu zelfs een eigen zaak met de beste Oost-Afrikaanse koffie in het bruisende Schinkel District.

Over Schinkel District

Schinkel District is een bruisende wijk in Amsterdam. Het gebied biedt een unieke combinatie van architectuur, levendigheid en de natuurlijke elementen van het water waarop het is gelegen. Ook is er in de uitstraling van de wijk een eigentijdse mix ontstaan van industrieel erfgoed en modern ondernemerschap. Daarmee biedt het een hippe ontmoetingsplek waar makers en ondernemers, zoals fotografen, kunstenaars, architecten, designers, marketeers en tech professionals wonen en werken.

Het wereldwijde vastgoedbedrijf Jamestown bezit meer dan 26.000 vierkante meter ruimte in het Schinkel District. De eigendommen van het bedrijf in de wijk omvatten Helicopterstraat 28, de locatie van Stean's Beans, en de historische A-Factorij (voormalige fietsenfabriek).

Over Jamestown

Jamestown is een wereldwijd, op design gericht vastgoedbeleggings- en managementbedrijf. Al 40 jaar lang hebben ze de missie om inspirerende plaatsen te creëren. Sinds de oprichting in 1983 heeft Jamestown transacties afgerond met een totale waarde van ongeveer $40 miljard. Per 31 december 2023 heeft Jamestown activa onder beheer ter waarde van $12,5 miljard en een portfolio dat belangrijke markten in de VS, Latijns-Amerika en Europa beslaat.

Jamestown heeft meer dan 500 medewerkers wereldwijd in dienst, met het hoofdkantoor in Atlanta en Keulen, en kantoren in Amsterdam, Bogotá, Boston, Londen, Los Angeles, Madrid, New York, San Francisco en Washington, D.C. Huidige en voorgaande projecten omvatten One Times Square en Chelsea Market in New York, Industry City in Brooklyn, Ponce City Market in Atlanta, Ghirardelli Square in San Francisco, de Innovation and Design Buildings in Boston en Lissabon, en Groot Handelsgebouw in Rotterdam. Voor meer informatie, bekijk www.jamestownlp.com.

Boilerplate

Meer informatie over Stean's Beans

Adres:                                     Helicopterstraat 26, 1059 CG Amsterdam
Instagram:                            https://www.instagram.com/steans.beans/
Website:                                 https://www.steansbeans.com/
Openingstijden:                     Maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur
Algemene vragen, barista trainingen, workshops: info@steansbeans.com
Horeca en kantoor koffieservice en benodigdheden: orders@steansbeans.com