Schiedam,
18
december
2018
|
09:29
Europe/Amsterdam

Distillersacademy.nl de nieuwe online hotspot van Schiedam

Schiedam als Distillers District onder de rook van Rotterdam timmert flink aan de weg. Vanaf heden is Schiedam een website rijker, speciaal voor de liefhebber van gedistilleerd en Schiedams gedistilleerd in het bijzonder. De website www.distillersacademy.nl biedt de bezoeker de mogelijkheid een unieke masterclass te boeken om zich smakelijk en vermakelijk te verdiepen. Na het volgen van de drie uur durende interactieve distilleerzame masterclass ben je een echte kenner. Sta stil bij de ontwikkelingen en trends, ruik aan botanicals, proef, herken en mix.

De Distillers Academy is gevestigd in molen De Palmboom, één van de Schiedamse reuzen, die ooit volledig in dienst stond van de branderijen en distilleerderijen. De Distillers Academy wordt ontwikkeld door Stichting Promotie Schiedam i.s.m. alle Schiedamse distilleerders; Onder de Boompjes, Herman Jansen, Koninklijke de Kuyper, Nolet Distillery, Bobby’s Dry Gin, Catz Dry Gin en Loopuyt. De Academy inspireert, informeert en verbindt de spirits.

Openingspreview
De lancering van de website en de opening van de Distillers Academy Schiedam valt samen met de Brandersfeesten. Dit is geen toeval aangezien de Brandersfeesten het grootste jaarlijks terugkerende evenement van Schiedam is. Met de openingspreview vrijdag 28 september van 12.00 tot 14.00 uur in molen de Palmboom, Noordvest 34, wil Stichting Promotie Schiedam het publiek een sfeerimpressie bieden en een moment om zich te laten informeren over de Distillers Academy.

Huisstijl brengt het unieke Schiedamse gedistilleerd erfgoed dichtbij
De identiteit van Distillers Academy is geïnspireerd op het heden en verleden van de altijd bedrijvige stad Schiedam: van roet geblakerd Zwart Nazareth tot hip and happening Distillers District. Van rauw tot verfijnd, in Schiedam vind je het allemaal. Vergelijkbaar met het distilleerproces, dat ook het rauwe met het verfijnde verbindt: van kolen scheppen tot fijn proeven. Deze twee uitersten, de kolen en de druppel, zijn in de identiteit samengevoegd en versimpeld tot een ruit en vormen zo het symbolische beeldmerk van de Distillers Academy, www.distillersacademy.nl

Over de Distillers Academy Schiedam
Met de oprichting van de Distillers Academy is Schiedam een uniek concept voor de consument rijker. De Distillers Academy is een logische aanvulling op het unieke DNA van Schiedam en sluit naadloos aan bij het bestaande aanbod. Het authentieke verleden van Schiedam is inmiddels in een eigentijds (stokers)jas gestoken. Schiedam is het episch centrum wanneer het gaat om kennis en kunde rond het gedistilleerd. Dit in combinatie met de behoefte van de consument meer te willen weten over de roots van de smaakvolle dranken, waarvan jenever als de moeder van de Schiedamse dranken gezien kan worden. Om dé stad van het gedistilleerd te zijn is het van belang om al deze elementen te verbinden tot een uniek en samenhangend verhaal. Stichting Promotie Schiedam ziet het als één van haar kerntaken om partijen aan elkaar te verbinden en in gezamenlijkheid kansen te benutten.