Schiedam,
02
mei
2019
|
16:07
Europe/Amsterdam

Festivalweekend 25 & 26 mei zet S’DAM in het zonnetje

Samenvatting

Met een gin- of jenevercocktail genieten van het zomergevoel in de gedistilleerd stad van Nederland, Schiedam. Luisteren naar muziek uit alle windstreken, het ontdekken van dichtkunst, lekker in het gras hangen met een hapje van één van de foodtrucks of uitgebreid struinen langs kraampjes met de mooiste handmade kleding en accessoires. Op 25 en 26 mei zorgen o.a. Proef! De Plantage, GinFever, SWAN. Schiedam en een unieke Loungeboot tour i.s.m. distilleerders ervoor dat de historische binnenstad van Schiedam in het teken staat van ontspanning en vermaak.

Zet 25 en 26 mei in je agenda, een weekend volop activiteiten voor jong- en oud.

Highlights

Proef! de Plantage
Dit cultureel festival beleeft dit jaar haar 3e editie. Het prachtige Schiedamse stadspark de Plantage staat een weekend lang in het teken van muziek, food, (klein)kunst, dichters en lokale ondernemers.

Zaterdag 25 mei, 14.00 – 22.00 uur
Zondag 26 mei 13.00 – 20.00 uur
Locatie: het oudste stadspark van Nederland de Plantage, Tuinlaan Schiedam
Info: www.proefdeplantage.nl

GinFever
Bij GinFever draait het om gin- en jenevercocktails en genieten van het bijna-zomergevoel! Kom van alles te weten over Gin en Jenever. Geniet op de binnenplaats van het Nationaal Jenevermuseum Schiedam van heerlijke gins, cocktails en lekkere hapjes & drankjes en zomerse achtergrondmuziek. Een koortsachtig smaakvol evenement met verschillende tastings.

Zaterdag 25 mei, 14.00 – 22.00 uur
Zondag 26 mei, 13.00 – 20.00 uur
Locatie: Nationaal Jenevermuseum Schiedam
Info & kaartverkoop: www.jeneverfestival.nl/programma-ginfever-2019

SWAN. Schiedam 
SWAN - dé lifestyle market van Nederland en België- komt in de ‘early summer’ naar Schiedam, SWAN. Schiedam. SWAN. is een platform voor startende, creatieve ondernemers die hun producten aan het grotere publiek willen tonen. Dit uit zich in een markt waar divers aanbod als handgemaakte sieraden, accessoires, fashion, vintage, kids items, betaalbare kunst en toffe interieur items worden aangeboden door de creatieve deelnemers.

Zaterdag 25 mei, 11.00 – 19.00 uur
Zondag 26 mei, 11.00 – 19.00 uur
Locatie: de kop van stadspark de Plantage
Entree: gratis
Info: www.swanmarket.nl

Loungeboot Distillers Tour
Stap ter hoogte van de Havenkerk op de loungeboot en vaar door S’DAM. Geniet van het uitzicht vanaf het water. Stap aan wal bij de distilleerderijen Loopuyt, Koninklijke de Kuyper en Onder de Boompjes en krijg een kijkje achter de schermen. Geniet op de terugweg van een Bobby’s gin en stap uit voor de deur van GinFever.

Opstaptijden:
Zaterdag 25 mei, 12.00 en 15.00 uur
Zondag 26 mei, 12.00 en 15.00 uur
Info & kaartverkoop: https://www.sdam.nl/zien-doen/tours-tickets/info/loungeboot-distillers-tour

 

Relaxen aan het water
Van festival naar festival aan het hoppen? Drink een verkoelend drankje op één van de terrassen aan de Lange Haven. Verwacht onder andere een exclusieve preview van de nieuwste horecazaak van Schiedam, barbecuegeuren, dé gezonde en muzikale festivalweekend kickstarter en een prikkelende gin-chocolade workshop. Dompel je onder in alles wat de Lange Haven te bieden heeft.

Samen sterk in S’DAM
De historische binnenstad van Schiedam is populair bij de inwoners, steeds meer in trek bij bezoekers uit de rest van Nederland en zelfs buiten de eigen landsgrenzen. Schiedam heeft een buitengewoon mooi ‘decor’ om te recreëren. Met de Schiedamse evenementen levert de stad een bijdrage aan S’DAM als aantrekkelijke kunst & cultuurstad voor bewoners en bezoekers. Tijdens het festivalweekend 25 & 26 mei slaan de evenementen Proef! de Plantage, GinFever, Swan. Schiedam, distilleerders Koninklijke de Kuyper, Herman Jansen, Loopuyt en Onder de Boompjes, horeca gelegenheden, Stichting Rondvaarten Schiedam, Productiefront, Gemeente Schiedam en Stichting Promotie Schiedam de handen ineen om een zinderend weekend te verzorgen.

Boilerplate

Overige informatie
Website : https://www.sdam.nl/
Facebook : https://www.facebook.com/SDAM.nl/
Twitter : https://twitter.com/VVVPromotieSdam

Persinformatie
Indien u hoog resolutie beeldmateriaal of meer informatie over het festivalweekend of MissPublicity wilt, neemt u dan contact op met Kirsten van Wijk via kirsten@misspublicity.nl of 010 214 0593. Ook kunt u een kijkje nemen in de speciaal voor deze klant ingerichte pressroom via onze website www.misspublicity.nl. Buiten kantooruren belt u met 06 54 20 09 66.