Schiedam,
18
december
2018
|
09:30
Europe/Amsterdam

Schiedam het Distillers District van Rotterdam krijgt een eigen Distillers Academy

Samenvatting

Met de oprichting van de Distillers Academy is Schiedam als Distillers District, onder de rook van Rotterdam, een uniek concept voor de consument rijker. Het is dé plek waar iedere liefhebber van gedistilleerd en Schiedams gedistilleerd in het bijzonder via verschillende experiences zich smakelijk en vermakelijk kan verdiepen. De Academy vestigt zich in molen De Palmboom , één van de Schiedamse reuzen, die ooit volledig in dienst stond van de branderijen en distilleerderijen. De Distillers Academy wordt ontwikkeld door Stichting Promotie Schiedam i.s.m. alle Schiedamse distilleerders.

Typisch Schiedams
De oprichting van een Distillers Academy is een logische aanvulling op het unieke DNA van Schiedam en sluit naadloos aan bij het bestaande aanbod. Het authentieke verleden van Schiedam is inmiddels in een eigentijds jasje gestoken. Schiedam is het episch centrum wanneer het gaat om kennis en kunde rond het gedistilleerd. Dit in combinatie met de behoefte van de consument meer te willen weten over de roots van de smaakvolle dranken, waarvan jenever als de moeder van de Schiedamse dranken gezien kan worden. Net zoals een goede gin zijn alle ingrediënten in de stad aanwezig: de hedendaagse gedistilleerd industrie, de historische jenevermonumenten, het Jenevermuseum, de oude branderijen en de hoogste molens ter wereld bevinden zich in het centrum van de stad.

Schiedam is ook dé plek voor bartenders uit alle windstreken om zich te informeren over de laatste ontwikkelingen in de wereld van het gedistilleerd. In Schiedam ontstaan nieuwe merken en worden de trends gezet voor hippe drankjes en cocktails. Miljoenen liters gedistilleerd verlaten de stad om overal ter wereld te worden geschonken en gedronken. Om dé stad van het gedistilleerd te zijn is het van belang om al deze elementen te verbinden tot een uniek en samenhangend verhaal. Stichting Promotie Schiedam ziet het als één van haar kerntaken om partijen aan elkaar te verbinden en in gezamenlijkheid kansen te benutten.

Een smaakvolle samenwerking met sterke Schiedamse gedistilleerd merken
Grote en kleine producenten bevinden zich nog altijd in het historische centrum van Schiedam. Hiermee is de Distillers Academy, volgens Annemieke Loef, directeur Stichting Promotie Schiedam voor zowel de zakelijke markt als de individuele consument een logische plek om sfeervol en ongedwongen kennis te maken met het verleden, heden en de toekomst van Schiedam als brandersstad. Extra bijzonder is de nauwe samenwerking met de distilleerders uit de stad; Onder de Boompjes, Branderij Nationaal Jenevermuseum, Herman Jansen, Loopuyt, Koninklijke de Kuyper, Nolet Distillery, Catz Dry Gin en Bobby’s Dry Gin.

De identiteit van de Distillers Academy
De identiteit van Distillers Academy is geïnspireerd op het heden en verleden van de altijd bedrijvige stad Schiedam: van roet geblakerd Zwart Nazareth tot hip and happening Distillers District. Van rauw tot verfijnd, in Schiedam vind je het allemaal en wordt het allemaal gewaardeerd. In de distilleerwereld, de culturele sector en de veelzijdige horeca. Het vult elkaar aan, versterkt elkaar en het één kan niet zonder het ander bestaan. Vergelijkbaar met het distilleerproces, dat ook het rauwe met het verfijnde verbindt: van kolen scheppen tot fijn proeven. Deze twee uitersten, de kolen en de druppel, zijn in de identiteit samengevoegd en versimpeld tot een ruit en vormen zo het symbolische beeldmerk van de Distillers Academy.

Boilerplate

Locatie: Molen de Palmboom, Noordvest 34, 3111 PH Schiedam