Schiedam,
28
augustus
2017
|
16:58
Europe/Amsterdam

Uniek: Masterclasses Perfect Serve in S’DAM

Samenvatting

De perfecte Bobby’s Gin Tonic, Grandson en The Fizz leren maken. Die exclusieve kans krijgt een handjevol fijnproevers bij Bobby’s Gin Perfect Serve in De WAAG in Schiedam op zaterdag 16 september. Speciaal voor deze masterclass heeft Bobby’s Dry Gin één van de beste bartenders van Nederland uitgenodigd. 

The perfect serve
Tijdens deze eerste S’DAM Masterclass leren gin-liefhebbers in een gezelschap van maximaal 25 mensen de perfecte B&T, Bobby’s Gin Tonic, maken. Wat veel mensen niet weten is dat het eigenlijk al begint met de juiste manier van het koelen van het glas. Vervolgens zijn verschillende combinaties te maken. Welke gin in combinatie met welke tonic is het lekkerst? De finishing touch zijn de kruiden en garnering. Wat maakt en wat breekt de smaak van de ultieme B&T? Dit en nog veel meer ins en outs laat de bartender in anderhalf uur zien.

Naast de B&T krijgen deelnemers aan de masterclass ook een inkijkje in het maken van de Grandson. Misschien wel het beste huwelijk tussen twee dranken: gin en vermouth. En welke techniek komt er kijken bij The Fizz? Een combinatie van Bobby’s Schiedam Dry Gin, lemon juice en eiwit. De bartender laat zien hoe je door de juiste manier van schenken een sterke, lekkere schuimlaag in het glas krijgt.

Tussen de perfect serves wordt het bijzondere verhaal van Distillers District Schiedam en van Bobby’s Schiedam Dry Gin verteld, waarin het oosten en het westen samenkomen. Deelnemers maken kennis met de kruiden en bereidingswijze die de gin zo speciaal maken. De verschillende drankjes worden op professionele wijze geproefd. Tijdens en na afloop kun je de bartender het hemd van het lijf vragen om thuis ook de perfect serve te maken.

Tickets
Tickets voor deze exclusieve S’DAM Masterclass op zaterdag 16 september zijn te koop via www.sdam.nl/masterclass. Kosten: € 30,- per persoon.

S’DAM Masterclasses
BOBBY’S Gin Perfect Serve is de eerste S’DAM Masterclass uit een serie 3 in 2017. Uniek aan deze masterclasses is dat deze georganiseerd worden door de Schiedamse distilleerders zelf in samenwerking met Stichting Promotie Schiedam. Speciaal voor deze masterclass heeft Bobby’s Dry Gin één van de beste bartenders van Nederland uitgenodigd. In oktober presenteert Onder de Boompjes haar Perfect Serve (datum wordt binnenkort bekend gemaakt) en LOOPUYT’S Perfect Serve is op 18 november.

Boilerplate

Overige informatie over Beleef ’t bij Loopuyt
Data : zaterdag 25 november, 13 januari, 10 februari, 17 maart en 14 april
Tijd : 15.00 tot 17.30 uur
Startlocatie : De Waag, Lange Kerkstraat 39 in Schiedam
Tickets : € 42,50 per persoon
Reserveren : verplicht
Website : www.sdam.nl/gintours

Beleef ’t bij Loopuyt gaat door bij minimaal 10 deelnemers en kent maximaal 25 deelnemers