Rotterdam,
10
mei
2023
|
14:16
Europe/Amsterdam

Tacoteca brengt Mexicaanse sfeer naar de Schinkelbuurt met een maand-lange Pop-Up

De trendy wijk van Amsterdam zal een tijdelijke Taqueria krijgen waar iedereen kan genieten van het populaire street food van de marktkraam ondernemers.

Samenvatting

Het Mexicaanse streetfood-concept Tacoteca serveert al een ruime tijd de lekkerste taco's van Amsterdam vanuit hun marktkraampje op de Albert Cuyp en de Ten Kate markt, maar binnenkort zal het food concept een nieuwe dimensie toevoegen. Tacoteca opent een pop-up locatie voor de maand mei in de bruisende Schinkelbuurt waar bezoekers niet alleen kunnen smullen van de 'Mexicaanse markt' stijl voedselopties, maar ook kunnen genieten van levendige entertainment, variërend aanbod screenings van ouderwetse Mexicaanse cinema tot een roterende DJ line-up. Tacoteca brengt dit vier weken lang samen op hun pop-up locatie in de Schinkelbuurt, welke begint op 12 mei. Iedereen die zin heeft in authentieke Mexicaanse gerechten, zoals Costra, vers gemaakte Chips & Salsa en Carne Asada Taco's kan binnenlopen of plaatsnemen aan de Helicopterstraat 28 om te genieten. Lopen is welkom, maar het kopen van een ticket om je plek te garanderen is zeker aangemoedigd. Want, vol is vol.

Over de Tacoteca PopUp                                                                                                                                                

Tacoteca is dè plek om authentiek Mexicaanse streetfood te scoren. De klassiek mexicaanse “Taqueria” is opgericht en wordt gemaakt door Pablo Saavedra en Lucia Abigail Romero. Ze hebben toegewijde volgers die wekelijks aan hun marktkraapje staan en zijn trots om authentiek eten te serveren, versbereid door ‘Mexicaanse handen’. Ze bezoeken regelmatig Mexico voor nieuwe ideeën en inspiratie uit hun cultuur. De naam Tacoteca komt van een combinatie van de woorden “Taco” en “Discoteca”, de perfecte naam voor een concept dat zich richt op het bieden van heerlijk eten en een plezier voor iedereen.

 

Over Schinkel District 

Het Schinkelkwartier is een levendige buurt in Amsterdam Zuid. Het stadsdeel biedt een unieke combinatie van architectuur, levendigheid en het natuurlijk element van het water waaraan het gelegen is. De uitstraling van de wijk, een eigentijdse mix van industrieel erfgoed en modern ondernemerschap, heeft het tot een hippe ontmoetingsplek en zakencentrum gemaakt waar makers en ondernemers, zoals fotografen, kunstenaars, architecten, ontwerpers, marketeers en tech professionals, wonen en werken. Het wereldwijde vastgoedbedrijf Jamestown bezit meer dan 26.000 m2 ruimte in het Schinkel District en leidt de placemaking programmering in de hele wijk. Het bedrijf bezit onder meer de Helicopterstraat, waar de pop-up Tacoteca is gevestigd, en de historische A-Factorij (voormalige fietsfabriek).

 

Over Jamestown

Jamestown is een wereldwijd, designgericht vastgoedbeleggings- en managementbedrijf met een staat van dienst van 40 jaar en een missie om inspirerende plekken te creëren. Sinds de oprichting in 1983 heeft Jamestown transacties uitgevoerd ter waarde van ongeveer $40 miljard. Op 30 juni 2023 beheert Jamestown activa ter waarde van $12,3 miljard en heeft het een portfolio in belangrijke markten in de VS, Latijns-Amerika en Europa. Jamestown heeft wereldwijd meer dan 500 medewerkers, met het hoofdkantoor in Atlanta en Keulen, en kantoren in Amsterdam, Bogotá, Boston, Londen, Los Angeles, Madrid, New York, San Francisco en Washington, D.C. Huidige en eerdere projecten omvatten One Times Square en Chelsea Market in New York, Industry City in Brooklyn, Ponce City Market in Atlanta, Ghirardelli Square in San Francisco, de Innovation and Design Buildings in Boston en Lissabon, en Groot Handelsgebouw in Rotterdam. Voor meer informatie, bezoek  www.jamestownlp.com

 

Boilerplate

Meer informatie over Tacoteca pop-up

Adres: Helicopterstraat 28, 1059 CG Amsterdam

Instagram: https://www.instagram.com/tacoteca.nl/

Website: http://www.tacoteca.nl/

Openingstijden:

Dinsdagen voor lunch van 11:00 tot 17:00 uur

Vrijdagen met authentieke Mexicaanse cinema van 18:00 tot 22:00 uur

Zaterdagen met DJ-muziek van 15:00 tot 21:00 uur