Rotterdam,
10
februari
2023
|
10:14
Europe/Amsterdam

Takumi opent opnieuw vestiging in Eindhoven

Het populaire ramen restaurant strijkt vanaf 14 februari nogmaals neer in Brabant

Samenvatting

Ramen liefhebbers kunnen hun hart ophalen, want Takumi opent deze maand een nieuw restaurant in het Brabantse Eindhoven. Naast hun bestaande locatie op de Kerkstraat, kunnen Eindhovenaren binnenkort ook terecht op de gloednieuwe locatie op de Nieuwstraat voor een authentiek Japanse noedelsoep. Daarmee telt de Ramen keten inmiddels alweer 10 vestigingen in Nederland. 

De ramen liefde verspreiden
Met de opening van dit nieuwe restaurant komt Takumi weer een stap dichter bij haar doel om de liefde voor de Japanse soulfood over de hele wereld te verspreiden. Er is dan ook geen betere dag voor deze smakelijke opening dan de dag van de liefde: 14 februari. Met eerdere vestigingen in grote Nederlandse steden als Amsterdam, Den Haag en Rotterdam staat de teller inmiddels op 10 restaurants in ons land. Wereldwijd heeft de Ramen keten vandaag de dag al meer dan 40 restaurants en het imperium blijft uitbreiden onder het motto ‘no ramen, no life!’.

Tonkotsu ramen   
De noedelsoepen van Takumi vinden hun basis in originele recepten en authentieke kruiden. Speciaal geïmporteerd vanuit Japan voor een unieke smaak. De Tonkotsu ramen bouillon is een typisch Japanse bouillon die vaak in de Takumi keuken wordt gebruikt. Zo ook in Eindhoven. Deze ramen bouillon wordt gemaakt met varkensbotten en bereid door deze geruime tijd in water te koken. Varkensbouillon staat bekend om zijn hoge collageen- en vetgehalte. Dit samen maakt de soep romig, stevig en zacht van smaak. Deze traditionele bereidingswijze wordt bij Takumi al jaren toegepast en continue verbeterd voor een ultieme smaakbeleving voor iedere ramen lover.

Over Takumi
Takumi is een Japans ramen restaurant, opgericht in 2007 door Mr. Saeki en Mr. Okada. Ramen is het ultieme soul-food uit de Japanse keuken, waarbij Takumi bekend staat om de authentieke Sapporo Noodles. Takumi gebruikt alleen originele recepten en authentieke specerijen die zij speciaal uit Japan importeren. Alleen de juiste noedels geven de ramen de authentieke smaak, en daarom komen ze helemaal uit de meest noordelijke regio van Japan, Hokkaido, waar ze worden geproduceerd en gefermenteerd onder strenge voorwaarden om de soepen hun sterke, kenmerkende smaak te geven. De ramen staan op verschillende wijze op het menu, met een bouillon van varken, kip, of Miso of Shoyu als basis. Daarnaast vind je op de kaart diverse bijgerechten als Gyoza, Kara-age en nog veel meer authentieke side dishes. Takumi is in de afgelopen 15 jaar uitgegroeid tot een ´brand´ met eigen merchandise. Inmiddels telt de keten al 43 locaties verspreid door Europa in de landen Nederland, België, Duitsland, Italië, Spanje, Oostenrijk en Tsjechië.