Rotterdam,
18
maart
2022
|
11:21
Europe/Amsterdam

Takumi Ramen pakt groots uit voor 15e verjaardag

Een jaar vol feestelijke activiteiten om het 15-jarig bestaan te vieren

Samenvatting

Het bekende ramen restaurant Takumi viert dit jaar haar 15e verjaardag en organiseert het hele jaar door feestelijke activiteiten en momenten om dit te vieren. In 2007 openden zij hun eerste vestiging in Düsseldorf en inmiddels zijn er al 41 restaurants te vinden verspreid over heel Europa. Bij Takumi geniet je van authentieke Japanse Sapporo Noodles welke in de afgelopen jaren enorm populair zijn geworden. Om te vieren dat Takumi 15 jaar bestaat en om dankbaarheid te tonen aan de trouwe Takumi-fans, worden er in 2022 verschillende feestelijke momenten opgezet. Zo organiseren zij meerdere live events in verschillende Europese steden, een loterij waarmee elk kwartaal een trip kan worden gewonnen, een ‘Create your own ramen’ challenge en de lancering van een limited edition Takumi kledingcollectie. Verwacht dus een uitgebreid en feestelijk programma om 15 jaar liefde voor Japanese Soul Food te vieren, waarvan het eerstvolgende event zal plaats vinden in Rotterdam op 30 april!

A trip down memory lane
Takumi Ramen is 15 jaar geleden geïntroduceerd in Europa door Mr. Saeki en Mr. Okada ontstaan tijdens hun samenwerking in Amsterdam. Ze deelden een grote droom om ooit een eigen ramen restaurant in Europa te openen. In die periode kwam Mr. Saeki noedels tegen die in Sapporo werden gemaakt en hij realiseerde zich dat dit was wat hij wilde. Toen Takumi klaar was voor de grote opening bracht hij Mr. Okada over naar Duitsland. Hun lang gekoesterde droom werd op dat moment werkelijkheid. Het eerste Takumi-restaurant opende uiteindelijk in januari 2007 in Düsseldorf. Sindsdien is ramen enorm populair geworden als Japanese Soul Food en verspreidt Takumi hiermee de liefde voor de Japanse keuken vanuit meerdere landen in Europa.

Live events, winacties en challenges
Ter ere van het 15-jarige bestaan van Takumi worden er een jaar lang verschillende events, winacties en challenges georganiseerd. Met de ‘Takumi on tour’ worden er in vier verschillende steden live events georganiseerd, waarbij iedereen is uitgenodigd om van favoriete ramen te komen genieten. Tijdens de events organiseert Takumi ramen challenges, is er exclusieve merchandise verkrijgbaar en zijn er spannende prijzen te winnen. De eerste editie van de live events vindt plaats op 30 april in Rotterdam en later in het jaar reist Takumi verder naar Antwerpen, Barcelona en Düsseldorf. Gedurende het hele jaar kunnen Takumi fans meedoen aan een loterij, waarmee deelnemers elk kwartaal trips kunnen winnen naar Barcelona, Milaan, Amsterdam en als grote klapper een 5-daagse reis naar Japan. Om extra kans te maken op het winnen van een trip naar Japan lanceert Takumi een ‘Create your own ramen challenge’, waarbij deelnemers een eigen Ramenrecept bedenken met de Nissin Takumi cup noodles en deze indienen via de website. Extra leuk: het winnende recept zal een maand lang in geselecteerde Takumi restaurants als special op het menu worden gezet!

Over Takumi
Takumi is een Japans ramen restaurant, opgericht in 2007 door Mr. Saeki en Mr. Okada. Ramen is het ultieme soul-food uit de Japanse keuken, waarbij Takumi bekend staat om de authentieke Sapporo Noodles. Takumi gebruikt alleen originele recepten en authentieke specerijen die zij speciaal uit Japan importeren. Alleen de juiste noedels geven de ramen de authentieke smaak, en daarom komen ze helemaal uit de meest noordelijke regio van Japan, Hokkaido, waar ze worden geproduceerd en gefermenteerd onder strenge voorwaarden om de soepen hun sterke, kenmerkende smaak te geven. De ramen staan op verschillende wijze op het menu, met een bouillon van varken, kip, of Miso of Shoyu als basis. Daarnaast vind je op de kaart diverse bijgerechten als Gyoza, Kara-age en nog veel meer authentieke side dishes. Takumi is in de afgelopen 15 jaar uitgegroeid tot een ´brand´ met eigen merchandise. Inmiddels telt de keten al 41 locaties verspreid door Europa in de landen Nederland, België, Duitsland, Italië, Spanje, Oostenrijk en Hongarije.