Rotterdam,
27
januari
2023
|
14:04
Europe/Amsterdam

Takumi Ramen sluit 15-jarig jubileum jaar af met Finale Ramen Challenge

Zes finalisten strijden met hun recept om een reis naar Tokyo

Samenvatting

Takumi Ramen lanceerde afgelopen jaar de ‘ramen challenge’. Een strijd waarbij deelnemers een eigen ramenrecept bedachten en mochten inzenden. De gelukkige winnaar van deze ramen challenge wint 2 tickets naar Tokyo én zijn recept wordt verkocht in geselecteerde Takumi restaurants in Europa. De zes beste ingezonden recepten worden uitgenodigd voor de grand finale in Nederland om voor de Takumi Ramen masters en juryleden Mr. Saeki, Mr. Okada en Mr. Ogata te koken. Deze finaledag en tevens feestelijke afsluiter van de ‘Takumi 15 year Anniversary’ viering, vindt plaats op zaterdag 11 februari in Rotterdam.

Takumi Ramen Challenge
Na een maandenlange strijd en honderden inzendingen voor de #RamenChallenge is een top 6 recepten gekozen om de laatste competitie met elkaar aan te gaan tijdens de grote finale in Rotterdam. Tijdens de spannende finale neemt o.a. de ‘Me-so Shrimp Ramen’, een rijke en intense garnalen-miso bouillon het op tegen ‘Black Garlic & Miso Pork Belly’ met zwarte knoflook & miso buikspek in een kip bouillon. De 6 finalisten die tegenover elkaar zullen staan voor hun laatste race richting Tokio zijn:

-           Gianluca Contu met ‘Black Garlic & Miso Pork Belly’ uit Den Haag
-           Roma Gomez Cortada met ‘Pesto Tsukemen’ uit Barcelona
-           Tim Kortenjann met ‘Harissa Duck Ramen’ uit Düsseldorf
-           Kasper Harteveld met ‘Me-so Shrimp Ramen’ uit Rotterdam
-           Jake Cao met ‘Seafood Ramen’ uit Barcelona
-           Rob Aarts met ‘The Dutch Kraken’ uit Amsterdam

Aan de Takumi Ramen masters, Mr Saeki (founder Takumi), mr Okada (head chef of Takumi) en Mr Ogata (Head designer Takumi), de taak om te bepalen welk van deze recepten de beste is en wie van deze finalisten zich winnaar van de Takumi Ramen Challenge mag noemen. Natuurlijk zullen zij de recepten beoordelen op basis van de smaak en presentatie, maar ook belangrijk is het level van vernieuwing binnen Takumi’s assortiment en de haalbaarheid om het recept na te maken in hun keuken. 

Naast het oordeel van de chefs, telt ook de mening van het publiek. Zij kunnen via de website van Takumi stemmen op hun favoriet om hen een stap dichter naar het foodwalhalla Japan te helpen.

Takumi 15 year Anniversary
De Takumi Ramen Challenge is onderdeel van de feestelijke viering van het 15-jarige bestaan van Takumi. Het jubileum werd een jaar lang gevierd aan de hand van verschillende events, winacties en challenges. Deze events werden live gehost in een aantal grote steden onder de noemer ‘Takumi on tour’. Zo organiseerde het restaurant onder andere de spicy ramen challenges, was er exclusieve merchandise verkrijgbaar, waren er spannende prijzen te winnen en kon iedereen genieten van ramen specials. Daarnaast hadden Takumi fans de kans om mee te doen aan een loterij, waarmee verschillende trips te winnen waren naar Barcelona, Milaan of Amsterdam én als grote klapper een 5-daagse reis naar Tokyo. De finale van de Ramen Challenge is dus de grote afsluiter van het één jaar lang vieren van de 15e verjaardag van Takumi.

Over Takumi Ramen
Takumi Ramen is 15 jaar geleden opgericht door Mr. Saeki en Mr. Okada. De Japanse mannen deelden een grote droom: een eigen ramenrestaurant openen in Europa. Het eerste Takumi-restaurant opende zijn deuren in 2007 in Düsseldorf. Sindsdien zijn ramen onverminderd populair en waarderen Nederlanders de beste Japanse soulfood als geen ander. Takumi is in de afgelopen 15 jaar uitgegroeid tot een ´brand´ met eigen merchandise. Inmiddels telt de keten al 43 locaties verspreid door Europa in de landen Nederland, België, Duitsland, Italië, Spanje, Oostenrijk en Tsjechië.