Rotterdam,
30
mei
2023
|
16:34
Europe/Amsterdam

Tech-gedreven Nordic short stay aanbieder ‘Bob W’ breidt uit naar Nederland

Locaties in twee van de coolste buurten van Amsterdam openen deze zomer hun deuren voor gasten

Samenvatting

Als een slim en vernieuwend alternatief voor hotels en korte termijn verhuur, zijn de appartementen van Bob W op weg om de Europese hospitality sector te transformeren. Momenteel richten ze hun pijlen op Nederland. Ons land wordt het negende in de rij van bestemmingen waar Bob W zijn diensten aanbiedt, na het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Spanje, Noorwegen, Griekenland, Italië, Finland en Estland. Het bedrijf heeft als missie om panden in Europese steden om te toveren tot unieke en aantrekkelijke verblijfplaatsen voor bezoekers voor een verblijf van dagen, weken of maanden. Amsterdam heeft de eer om als eerste Nederlandse stad de aanwezigheid van Bob W te introduceren. De twee nieuwe locaties, Bob W Oosterpark en Bob W Noord, staan gepland om hun deuren deze zomer te openen, en gasten een modieus 'homes away from home' te bieden.

Duurzame, slim ontworpen en functionele appartementen & lofts

Bob W biedt een innovatief en naadloze digitale receptie-ervaring, ondersteund door een 24/7 bereikbaar digitale klantenservice en andere technologische faalkluizen, zodat gasten altijd voelen dat er goed voor hen gezorgd wordt. Bob W heeft zijn eigen technologieplatform gebouwd samen met een reeks apps en biedt appartementen voor kort verblijf die gasten het beste van twee werelden bieden: de authenticiteit en functionaliteit van een privé-appartement, evenals de betrouwbare kwaliteit van een hotel. Of je nu een paar dagen een stad bezoekt of op zoek bent naar een plek om langer te verblijven, bij Bob W kan het allemaal.

Functionaliteit staat centraal, inclusief voorzieningen om zelf een snelle maaltijd te bereiden en plekken om je spullen op te bergen, naast doordachte details om te ontdekken en kunst om van te genieten. Als tijdelijke inwoner van de stad krijg je gratis toegang tot een gym in de buurt en ontbijten kan in naburige cafés, zodat je de dag echt begint zoals de lokale bevolking dat doet.

Het meubilair, de kunst en het design van elke locatie is afgestemd op de bestemming en laat je de smaken van de buurt proeven. Met de focus op duurzaam, lokaal design, werkt Bob voor zijn Amsterdamse locaties samen met creatievelingen van wereldklasse, kunstenaars en lokaal talent. Het interieurontwerp is geleverd door een nieuw en binnenkort te lanceren design studio in Amsterdam, het lokale ontwerpteam en de internationaal geprezen studio Holloway Li.

Het bekroonde ontwerpbureau Holloway Li, ook bekend van onder andere de Hoxton en Locke Hotels. Na Li, medeoprichter en algemeen directeur van Holloway Li vertelt hierover:
“Wij werken samen met Bob W om de aankomst- en gastenkamerervaringen voor Amsterdam naar een hoger niveau te tillen en opnieuw uit te vinden. Onze samenwerking omarmt de focus van Bob W op gemeenschap, lokale verhalen, naadloze ervaringen en een sterke toewijding aan duurzaamheid. Samen streven we ernaar om echt authentieke ruimtes te creëren die de kwaliteitsnormen van Bob W op hotelniveau combineren met een nomadische thuiservaring die nauw verbonden is met de bestemming”.

In de appartementen van Bob W is altijd werk van lokale kunstenaars te bewonderen, zoals in Amsterdam op maat gemaakte Oosterpark-geïnspireerde prints van ontwerper Aafke Bouman, en lokaal geproduceerde tweedehands meubels. Daarnaast beschikt Bob W Noord over lofts op het dak met AI-kunst, exclusieve Nederlandse designstukken, geüpcycled meubilair en andere unieke kenmerken om lokaal design en duurzaamheid samen te brengen.

Als 's werelds eerste internationale klimaatneutrale hospitality-aanbieder, die al zijn emissies dubbel compenseert, staat ook duurzaamheid centraal bij Bob W. Werken met lokale partners, waar mogelijk groene energie inkopen en energiebesparende slimme appartementstechnologie installeren zijn allemaal stappen die het bedrijf neemt om hospitality milieuvriendelijker te maken. Lees meer over duurzaamheid bij Bob W op hun website. Bob W is verheugd om samen te werken met The Republica Development, dat Bob W Noord gaat huisvesten, en een uitzonderlijk duurzame "stadstaat" is die zijn eigen energie opwekt, afval inzamelt om biobrandstof te produceren en de biodiversiteit ondersteunt met groene daken.

Amsterdamse buurten: Oosterpark en Noord

De buurten van Bob W zijn altijd zorgvuldig gekozen. Je vindt er appartementen op centrale locaties of in levendige, opkomende buurten. Voor de lancering van het merk in Nederland is daarom gekozen voor locaties in de wijken Oosterpark en Noord.

Bob W Oosterpark opent zijn deuren aan de Middenweg in Amsterdam. De kamers en studio's zijn ondergebracht in dit voormalige Gerechtsgebouw, een monumentaal pand uit 1770. Het gebouw zelf is doordrenkt van geschiedenis - het was de plek waar Napoleon Bonaparte de sleutels van de stad Amsterdam in handen kreeg. Tijdens het restauratieproces en de aanpassingen is de sfeer van destijds intact gebleven, met behoud van veel van de oorspronkelijke charme en het erfgoed. In de Oosterparkbuurt vind je tal van gezellige cocktailbars, restaurants en kleine boetiekjes, met ook het Tropenmuseum en het Oosterpark op loopafstand.

Bob W Noord is gelegen aan de Papaverweg in Amsterdam-Noord en zal bestaan uit 126 unieke designappartementen en lofts. Deze nieuwgebouwde Europese flagship locatie wordt een echte eyecatcher in het aanbod van Bob W, met een übercool rooftop zwembad, een eigen wellness center en een restaurant. Noord is al jaren de creatieve speeltuin van de stad, waar elke week nieuwe hotspots openen en toch het rauwe karakter van de buurt behouden blijft. De waterkant van Amsterdam-Noord is een uitstekende plek om een frisse neus te halen of op de veerboot te stappen naar de andere kant van het stadscentrum, met zijn beroemde bezienswaardigheden en grachten.

Na Li, medeoprichter en algemeen directeur van Holloway Li

Wij werken samen met Bob W om de aankomst- en gastenkamerervaringen voor Amsterdam naar een hoger niveau te tillen en opnieuw uit te vinden. Onze samenwerking omarmt de focus van Bob W op gemeenschap, lokale verhalen, naadloze ervaringen en een sterke toewijding aan duurzaamheid. Samen streven we ernaar om echt authentieke ruimtes te creëren die de kwaliteitsnormen van Bob W op hotelniveau combineren met een nomadische thuiservaring die nauw verbonden is met de bestemming.

Na Li, medeoprichter en algemeen directeur van Holloway Li

Over Bob W

Het concept van Bob W combineert de kwaliteitsnormen en services van een lifestyle hotel met de authenticiteit en functionaliteit van een thuis: de ‘Best Of Both Worlds’. Hun duurzaame designappartementen en locaties bevinden zich in de coolste, zorgvuldig uitgekozen buurten. Tegenwoordig zijn ze Europa's snelst groeiende short stay verhuur aanbieder.

Bob W wordt ondersteund door Europa's beste vastgoedinvesteerders en venture capitalists, waaronder byFounders, IDC Ventures, Elevator Ventures, Verve Ventures, Flashpoint, NREP, Tesi, Wolt-medeoprichter Miki Kuusi en Supercell-medeoprichter Ilkka Paananen met meer dan 31 miljoen euro aan aangekondigde financiering. Ze bouwen de technologie om elke gast op grote schaal een lokale, contactloze vijfsterrenervaring te bieden. Bekijk hun introductievideo van 60 seconden voor meer.

Bob W breidt actief uit in Nederland en geselecteerde Europese markten, dus als je relevante panden en locaties in gedachten hebt, hoort hun vastgoedteam graag van je via re@bobw.co.