Rotterdam,
09
januari
2024
|
14:27
Europe/Amsterdam

Ter Marsch & Co opnieuw gekroond tot winnaar lekkerste hamburger van Nederland

Burgerspecialist Ter Marsch & Co komt wederom met een ware smaakexplosie

Samenvatting

Het gerenommeerde Ter Marsch & Co ontpopte zich als de onbetwiste kampioen en veroverde de prestigieuze titel: Lekkerste Hamburger van Nederland 2024. De gewaardeerde onderscheiding werd uitgereikt tijdens de jaarlijkse uitreiking van de Lekkerste wedstrijden tijdens de Horecava vakbeurs in Amsterdam. Chef Andy Hoogvliets ging er met de winst vandoor bij de finale van de Lekkerste Hamburger van Nederland met de burger “La Fiesta de Carne”. Deze werd als beste beoordeeld door de jury en staat vanaf vandaag op het menu van Ter Marsch & Co. 

La Fiesta de Carne
La Fiesta de Carne is een burger geïnspireerd op de smaken afkomstig uit Spanje. La Fiesta de Carne wordt geserveerd op een brioche bun met een vlees patty van het Spaanse Black Angus van familiebedrijf Miguel Vergara. Beide kanten van de brioche bun worden licht ingesmeerd met Andalusië crème en custard van Spaanse manchego kaas. Vervolgens wordt het belegd met frisse venkel, gedroogde tomaat, en 24 maanden gerijpte Gran Reserva Serranoham en afgemaakt met huisgemaakte piment d'Espelette. Dit geeft het geheel een kleine kick vanwege het pepertje. 
La Fiesta de Carne is speciaal ontwikkeld als inzending voor deze wedstrijd en is de perfecte vertaalslag van de Spaanse smaken die je overal in de wereld steeds populairder ziet worden.

Juryrapport
De wedstrijd, die bekend staat om het vieren van culinaire uitmuntendheid in de wereld van hamburgers, trok deelnemers uit het hele land. Allemaal streden zij om de felbegeerde titel. Ter Marsch & Co maakte liet een onuitwisbare indruk achter op de smaakpapillen van de jury met zijn ongeëvenaarde combinatie van hoogwaardige ingrediënten, innovatieve smaken en culinair meesterschap. De winnende burger is een symfonie van smaken die zowel hamburgerliefhebbers als foodcritici zal boeien. Met het perfect gegaarde vlees, de zachte brioche en de waanzinnige kaas custard van manchego is La Fieste de Carne synoniem geworden voor culinaire uitmuntendheid en zet een nieuwe standaard voor burgerperfectie. Volgens de driekoppige jury was de La Fiesta de Carne tot in perfectie bedacht, spot-on op smaak en helemaal in de tijdsgeest van nu. Bovendien is er tot in de kleinste details nagedacht over een kloppend totaalplaatje; een mooi handzaam formaat voor een hele goede prijs kwaliteit verhouding. De jury beoordeelde de burger als een ware winnaar.

Nationale en internationale prijzen
Al sinds de opening in 2014 staan de hamburgers van Ter Marsch & Co in de belangstelling. Na het winnen van vele verschillende nationale en internationale titels kan Ter Marsch & Co worden bestempeld als iconische bestemming. Met het behalen van deze nieuwe prijs bewijst Ter Marsch & Co wederom tot de beste burgerspecialisten van Nederland en daar buiten te horen. Voor de coronaperiode won Ter Marsch & Co twee keer achter elkaar de award voor beste burger Benelux 2020 en 2021 en ook de prijs voor het lekkerste frietje van Nederland. La Fiesta del Carne staat op de kaart in de Rotterdamse en Amsterdamse vestigingen van Ter Marsch & Co zodat het publiek zelf kan proeven.

Over Ter Marsch & Co 
Ter Marsch & Co startte in 1895 met een heldere missie: één ding doen en dat uitzonderlijk goed doen. Sinds 2014 is de bar & grill gespecialiseerd in het serveren van heerlijke burgers in een eigentijdse atmosfeer, geschikt voor zowel gezinnen als fijnproevers. De ‘on the spot’ bereide burgers, vers gesneden friet en zelfgemaakte sauzen worden bereid met de meest verse en meest hoogwaardige ingrediënten in de volledig open keuken. Ter Marsch & Co beschikt inmiddels over drie locaties en heeft de ambitie om door te groeien. Recent is er nog een locatie geopend op de Kalverstraat in Amsterdam, waar ook verse kibbeling aan het menu is toegevoegd.