Amsterdam,
31
maart
2020
|
15:41
Europe/Amsterdam

Ter Marsch & Co allereerste testlocatie Nederland voor aanvullende maatregelen horeca

Mogelijkheden heropening horeca worden onderzocht en getest bij Ter Marsch & Co Amsterdam

Samenvatting

De corona maatregelen die aanvankelijk tot en met volgende week zouden gelden worden verlengd. Daarom wordt de locatie van Ter Marsch & Co in Amsterdam per 1 april in gebruik genomen als allereerste testlocatie voor de horeca. Hierbij worden de mogelijkheden onderzocht hoe de horeca met gepaste maatregelen geleidelijk kan heropenen. Anderhalve meter afstand zal gewaarborgd blijven alsmede de strenge hygiëneregels.

Horeca maatregelen
Het scenario van "intelligent unlock", lijkt logisch en niet onwaarschijnlijk. Er wordt nu getest of horeca binnenkort kan heropenen met inachtneming van de anderhalve meter restrictie. Tafels en terras moeten verder uit elkaar staan. Ook moet het bedienend en keukenpersoneel aan strenge veiligheidseisen voldoen waarbij beschermende kleding en handschoenen worden gedragen. Bij binnenkomst wordt iedere gast en medewerker gecontroleerd op temperatuur net als de dagverse producten waarmee wordt gewerkt volgens HACCP richtlijnen.

Economisch offer
De corona maatregelen gaan gepaard met economische offers. De bezetting van de restaurants loopt terug en de vraag is of er voldoende omzet wordt gemaakt om alle kosten te kunnen dragen. Ook Ter Marsch & Co heeft vorig jaar groots geïnvesteerd in een nieuw interieur en is gebaat bij een mogelijke heropening mits de gezondheid voorop staat.

Geen slabbetjes, maar witte pakken
Ter Marsch & Co is inmiddels een icoon en won afgelopen januari nog de prijs voor lekkerste hamburger en frietje van Nederland. Het restaurant serveert normaliter slabbetjes bij zijn burgers om knoeien en morsen op kleding te voorkomen. Met de voorgenomen maatregelen worden de slabbetjes vervangen door witte pakken die gasten bij binnenkomst ontvangen.

Boilerplate

Overige informatie over Ter Marsch & Co

Rotterdam

Adres: Witte de Withstraat 70, Rotterdam
Website: www.termarschco.nl/nl/rotterdam
Facebook: www.facebook.com/Termarschcorotterdam
Instagram: www.instagram.com/termarschco

Amsterdam
Adres: Vijzelstraat 4, Amsterdam
Website: www.termarschco.nl/nl/amsterdam
Facebook: www.facebook.com/termarschcoamsterdam
Instagram: www.instagram.com/termarschco