Amsterdam,
26
november
2019
|
16:38
Europe/Amsterdam

Ter Marsch & Co serveert prijswinnende burgers in prijswinnend interieur

Burgerbar wordt na metamorfose beloond met gerenommeerde award voor Best Restyling

Samenvatting

Deze zomer is bar en grillrestaurant Ter Marsch & Co in Amsterdam rigoureus verbouwd. Deze verbouwing liep samen met de hoteltransformatie van NH Carlton Amsterdam naar het premium NH Collection Amsterdam Flower Market en dat bleef niet onopgemerkt. Gisteravond won het succesvolle duo de prijs voor ‘Best Restyling’ tijdens de Entree Awards 2019. Deze prestigieuze horecavakprijzen worden jaarlijks uitgereikt en de jury was het er unaniem over eens dat door de restyling het interieurconcept van het hotel en het restaurant elkaar prachtig versterken.

BloemeninspiratieHet interieur verwijst naar het kosmopolitische en diverse karakter van de hoofdstad, de naastgelegen Bloemenmarkt en de omliggende bloemenvelden. Het designbureau TBC Interiorismo was verantwoordelijk voor het hotelinterieur. Samen met het ontwerpbureau Dark&Stormy werd bij Ter Marsch & Co een spectaculair interieurontwerp gerealiseerd met een eclectische mix van kleuren, patronen en bloemen.

Juryrapport
“Hier werkt een luxe hotelketen samen met een jonge groep ondernemers. Waar het NH Collection-hotel de Bloemenmarkt op elegante wijze naar binnen haalt, doet het restaurant Ter Marsch & Co dit op een extravagante manier. Wat een catchy zaak is dit. Kleur, feest en uitbundig. Maar wel laagdrempelig en zónder dat het too much is. De lobby van het hotel voelt als het verlengde van de Bloemenmarkt, maar ook hier geldt: dat het niet té is. We zijn verder héél erg te spreken over de verrassende en zeer prettige kamers”, aldus de jury.

Over de familie Ter Marsch
Het burgerconcept Ter Marsch & Co werd begin 2014 gelanceerd in de Witte de Withstraat in Rotterdam. Toen tijdens de verbouwing van het pand een glas in lood raam tevoorschijn kwam met daarop Ter Marsch & Co, een ambachtelijke vleeshouwerij die er ooit was gevestigd, was de naam een feit.

Ter Marsch & Co startte in 1895 al met een heldere missie: één ding doen endat uitzonderlijk goed doen. Sinds 2014 doen ze dit als bar & grill en zijn gespecialiseerd in het serveren van heerlijke burgers in een eigentijdse atmosfeer, geschikt voor zowel gezinnen als fijnproevers. Hun ‘on the spot’ bereide burgers, vers gesneden friet en zelfgemaakte sauzen worden bereid met de meest verse en meest hoogwaardige ingrediënten in de volledig open keuken. In maart 2016 opende de tweede locatie in hartje Amsterdam, inmiddels verbouwd en heropend. Gevolgd door het verwezenlijken van een droom: een eigen bakkerij samen met ’s lands leukste bakker Edwin Klaasen. Zij bakken dagelijks de briochebollen en sandwiches voor de eigen winkels en leveren dagelijks aan andere horeca. Dat de familie meer kan dan burgers bouwen bewijzen ze met restaurant ‘de With’, een poffertjeszaak Boldoot op de Kalverstraat en Europa’s eerste zalmkwekerij op land; Fresh Salmon Farming Europe.

Boilerplate

Overige informatie over Ter Marsch & Co Amsterdam

Adres  Vijzelstraat 4 Amsterdam
Website  www.termarschco.nl/nl/amsterdam