Amsterdam,
17
januari
2020
|
15:35
Europe/Amsterdam

Ter Marsch & Co winnaar van Lekkerste Frietje 2020

Burgerspecialist valt tijdens Horecava twee keer in de prijzen

Het patatje van chef Mitch Kramer van restaurant Ter Marsch & Co is tijdens de Horecava 2020 uitgeroepen tot het Lekkerste Frietje 2020. Mitch verraste de jury met ‘Sweet Fries of Mine’: een hoogstaand gerecht van zoete-aardappelfriet met een mayonaise van zwarte wintertruffel. Een paar dagen eerder viel Ter Marsch & Co ook al in de prijzen op de Horecava. Toen won chef Rohini Atwaroe de wedstrijd voor de Lekkerste Hamburger met ‘The Gojira’.

Sweet Fries of Mine
Kramer maakte het winnende frietje ‘Sweet Fries of Mine’ van friet van zoete aardappel, gecombineerd met mayonaise van zwarte wintertruffel, Parmezaanse kaas, kaas-pinda-crumble, gedroogde Hollandse worst en gefrituurde peterselie. Volgens de jury had het frietje een waanzinnige presentatie: “Visueel is het frietje zeer aantrekkelijk en qua smaak een schot in de roos. Door de geschaafde Parmezaanse kaas en de worst heeft ‘Sweet Fries of Mine’ de jury echt verrast.”

Pim de Lange, eigenaar Ter Marsch & Co: “Bij Ter Marsch & Co zijn wij altijd bezig met innovaties en unieke smaakcombinaties. Voor dit jaar staan de frieten dan ook hoog op de lijst om gave dingen mee te doen.”

De prijswinnende ‘Sweet Fries of Mine’ is vanaf dinsdag verkrijgbaar in de Rotterdamse en Amsterdamse vestiging van Ter Marsch & Co.

Over de familie Ter Marsch
Het burgerconcept Ter Marsch & Co werd in 2014 gelanceerd in de Witte de Withstraat in Rotterdam. Toen tijdens de verbouwing van het pand een glas in lood raam tevoorschijn kwam met daarop Ter Marsch & Co, een ambachtelijke vleeshouwerij die er ooit was gevestigd, was de naam een feit.

Het vroege Ter Marsch & Co startte in 1895 al met een heldere missie: één ding doen en dat uitzonderlijk goed doen. Sinds 2014 doen ze dit als bar & grill en is het restaurant gespecialiseerd in heerlijke burgers in een eigentijdse atmosfeer, geschikt voor zowel gezinnen als fijnproevers. Hun ‘on the spot’ bereide burgers, vers gesneden friet en zelfgemaakte sauzen worden bereid met de meest verse en meest hoogwaardige ingrediënten in de volledig open keuken.

In maart 2016 opende de tweede vestiging van Ter Marsch & Co in hartje Amsterdam, gevolgd door het verwezenlijken van een droom: een eigen bakkerij samen met ’s lands leukste bakker Edwin Klaasen. Zij bakken dagelijks de briochebollen en sandwiches voor de eigen winkels en leveren dagelijks aan andere horeca. Dat de familie meer kan dan burgers bouwen bewijzen ze tevens met restaurant ‘de With’ in Rotterdam.

Overige informatie over Ter Marsch & Co

Rotterdam
Adres Witte de Withstraat 70, Rotterdam
Website www.termarschco.nl/nl/rotterdam
Facebook www.facebook.com/Termarschcorotterdam
Instagram www.instagram.com/termarschco

Amsterdam
Adres Vijzelstraat 4, Amsterdam
Website www.termarschco.nl/nl/amsterdam
Facebook www.facebook.com/termarschcoamsterdam
Instagram www.instagram.com/termarschco