Den Haag,
20
april
2021
|
14:29
Europe/Amsterdam

The Hague Contemporary Art Weekend zorgt voor verbinding tussen kunst en publiek

Stad, bezoekers en hedendaagse kunst komen samen tijdens vierde editie van het Art Weekend

Samenvatting

Ook dit jaar organiseert The Hague Contemporary weer een nieuwe editie van het Art Weekend. Van 8 tot en met 11 juli staat Den Haag in het teken van hedendaagse kunst met tentoonstellingen, tours, talks en pop-uppresentaties van ruim twintig kunstinstellingen verspreid over de stad. Na de aftrap op de kunstacademie bieden bekende musea, gerenommeerde galeries, experimentele presentatieruimtes en opkomende kunstenaarsinitiatieven het beste uit de Haagse kunstscene

Veelzijdig programma

Tijdens het Art Weekend komen de stad, bezoekers en hedendaagse kunst samen om elkaar te ontmoeten en de dialoog aan te gaan. Voor een breed publiek is dit de perfecte gelegenheid om zich te verdiepen in wat Den Haag te bieden heeft en een kijkje te nemen in een voor sommigen nog onbekende wereld. Naast een uitgebreid dagprogramma vindt er ook een nachtprogramma met kunst en muziek plaats. Tijdens dit avondvullende programma biedt The Hague Contemporary Art jonge makers een podium om de grenzen van beeldende kunst, performance en muziek te verkennen. Een uniek cross-over clubprogramma dient als afterparty van het reguliere programma.

 

Unieke beleving

Het Art Weekend biedt kunstinstellingen de kans om radicale alternatieven te bedenken voor de manier waarop wij onze samenleving organiseren en alternatieve programmering opzetten. Met het coronavirus in het vizier weet niemand hoe de komende maanden eruit zullen zien. Gelukkig geeft de kunstwereld een alternatieve blik op de wereld, waarin bestaande systemen worden bevraagd, maatschappelijke issues worden aangekaart en grensverleggende oplossingen worden voorgedragen. Zo krijgen bezoekers de kans om deze editie van The Hague Contemporary Art Weekend op een unieke manier te beleven.

 

Over The Hague Contemporary

Den Haag heeft een unieke hedendaagse kunstscene met bekende musea, gerenommeerde galeries, experimentele presentatieruimtes, opkomende kunstenaarsinitiatieven en een internationale kunstacademie. Gemakkelijk bereikbaar vanaf Antwerpen en Parijs, is Den Haag voor veel kunstenaars en kunstliefhebbers dé uitvalsbasis aan zee. The Hague Contemporary biedt een platform waar de meest toonaangevende kunst die Den Haag te bieden heeft onder de aandacht wordt gebracht van een divers publiek van liefhebbers. Dit vindt plaats in de vorm van een kunstagenda en het jaarlijks terugkerend evenement The Hague Contemporary Art Weekend.

Boilerplate

Meer informatie over The Hague Contemporary Art Weekend

Data evenement: 8 t/m 11 juli 2021

Website: https://thehaguecontemporary.nl/

Instagram: https://www.instagram.com/thehaguecontemporary/

Facebook: https://www.facebook.com/thehaguecontemporary/