Rotterdam,
20
maart
2023
|
13:48
Europe/Amsterdam

The James Hotel bestaat 5 jaar en viert dit samen met haar gasten

Iedereen wordt op een speciale manier verwelkomd met o.a. een live DJ, rode loper en veel prosecco

Samenvatting

Midden in het centrum van Rotterdam bevindt zich het driesterrenhotel The James. Precies vijf jaar geleden werd er nieuw leven geblazen in een oud, leegstaand kantoorpand op de Aert van Nesstraat. James was geboren en het centrum van de Maasstad werd getrakteerd op een chique, doch modern stekkie. Mega comfortabele bedden, een toplocatie en een bijna te-mooi-om-waar-te-zijn uitzicht hebben het hotel omgetoverd tot een publieksfavoriet, bij de Rotterdammers zelf, maar ook ver buiten de stad. In slechts vijf jaar tijd heeft het, nog enigszins, nieuwe hotel zich weten te plaatsen binnen het rijtje van de gevestigde orde in Rotterdam. “Een fantastische waardering,” zo zegt de General Manager Michiel. En dat is niet voor niets. De luxe vibe en het ‘New York gevoel in Rotterdam’ wat The James biedt, is er één uit duizenden en dat al víjf jaar lang. Een bijzonder moment wat natuurlijk op z’n James’ gevierd moet worden. Lees: met een heuse DJ, rijkelijk vloeiende prosecco en een photobooth om de festiviteiten vast te leggen. Het wordt een dag die de hotelgasten niet gauw meer zullen vergeten. Maar ook buiten het hotel is de feestvreugde te voelen. Want, wie jarig is trakteert en zo doet The James dat in de winkelstraten van de Maasstad op 29 april.

Een ongekend chique onthaal 
Het hotel transformeert op 29 april voor haar jubileum om tot een bijzondere feestlocatie. En hoewel het hotel erom bekend staat dat het zijn gasten op en top in de watten legt tijdens hun verblijf, gooit team James daar nu nog een extra schepje bovenop. Zo wordt iedereen feestelijk ontvangen door een klassieke gastheer, de enige echte James, in de versierde lobby, na binnenkomst over de rode loper. Daar wacht een koud, bruisend glas prosecco de gasten op en zorgt een DJ voor passende party tunes. ”Zij komen in het zonnetje te staan. Het gaat nooit om ons, altijd om de gast. Zij dienen de feeststemming te voelen,” laat Michiel weten. Onder het mom ‘picture or it didn’t happen’ is er een professionele photobooth aanwezig om alle feestvreugde vast te leggen en natuurlijk nemen de gasten hun favoriete kiekjes mee naar huis. Niet alleen bij de ontvangst wordt de verjaardag van James uitgebreid gevierd, ook op de kamer gaat het feest nog even door met een heerlijk gebakje en goudkleurige feesthoedjes. Als klap op de vuurpijl is er een wel heel bijzondere suite: een verrassingskamer voor gasten vol met ballonnen en cadeaus voor de lucky ones. 

Feesten tot in de binnenstad
The James wil niet alleen haar gasten in het zonnetje zetten tijdens hun verjaardagsfeest, heel de stad mag mee vieren! “Een van onze grootste USP’s is de stad. Mensen komen hier om Rotterdam te ontdekken. The James is als het ware jouw goede vriend in een vreemde stad. Hier kom je thuis en wij helpen je alle hidden gems te ontdekken,” aldus de manager. Daarom wil het hotel ter gelegenheid van hun 5-jarig bestaan ook iets terug doen voor Rotterdam. Als blijk van waardering worden ook de shoppende mensen in de winkelstraten van Roffa getrakteerd. Vanuit een klassieke, volledig gestylde Piaggio voor de deur van het hotel wordt het winkelend publiek voorzien van barista-waardige koffie en thee. 

Een feestlift voor het hele hotel 
Ondanks dat het hotel al 5 jaar lang een absolute favoriet is bij Rotterdammers en get away liefhebbers over de hele wereld, blijft The James continue innoveren. Zo ondergaan de kamers dit jaar zelfs een heuse ‘feestlift’. Zo verklaart Michiel: “Een restyling houdt de boel spannend. Het zorgt ervoor dat je hier telkens terug kan komen en elke keer opnieuw het ‘wauw’ gevoel kunt ervaren. We kunnen alvast een kleine hint geven: binnenkort kunnen gasten niet alleen vanuit hun comfortabele hotelbed genieten van een fenomenaal uitzicht, maar ook al badderend kunnen zij heel Rotterdam bewonderen. 

Ook good to know: naast de oude, vertrouwde suites heeft The James een hele bijzondere kamer: Room 1604 – James’ favoriet! Een bijzondere ruimte met een prachtig uitzicht, esthetische lichtinval en een uniek interieur. Kamer 1604 is er een die áltijd indruk maakt. Dit jaar gaat het hotel haar best doen om deze indruk nog verpletterender te maken en “alle verwachtingen te overtreffen”. Stay tuned!

Limited edition merchandise
Een verjaardag is natuurlijk pas écht compleet wanneer het hele gezelschap meeviert. “Het personeel is voor The James een van haar belangrijkste factoren en ook daadwerkelijk onze grootste trots. De meeste mensen zijn al 5 jaar in dienst en hebben het hotel gemaakt tot wat het is,” verklaart Michiel. Het volledige James team zal daarom ook een golden touch krijgen aan de hand van een feestelijk uniform en wordt volledig in het zonnetje gezet tijdens het jubileum. Ook bezoekers kunnen zich in feestelijke merchandise hijsen. Op haar eigen webshop zal The James Hotel limited edition items uitbrengen ter ere van hun jubileum, zoals een toffe hoody, strandlaken, pet en zelfs een reiskoffer.