Rotterdam,
07
november
2023
|
08:54
Europe/Amsterdam

The Maker Market komt voor het eerst naar Rotterdam

Laat je verrassen door een unieke winkelervaring in feestelijke sferen

Samenvatting

The Maker Market, een rondreizende markt vol marktkramen van creatievelingen, staat te popelen om haar deuren te openen in het iconische Groot Handelsgebouw in Rotterdam. Op 17 december gaat dit dan eindelijk gebeuren. Met meer dan 50 uiteenlopende merken en makers vanuit alle windstreken deelt deze sfeervolle markt haar unieke winkelervaring in combinatie met de historische charme en bruisende ambiance van het GHG. Geniet van muziek en vind makers aan het werk. Begin een gesprek en ontdek de indrukwekkende ideeën en verhalen achter hun creaties. Zo ben je altijd zeker van een uniek product met een goed verhaal.

Na Amsterdam en Haarlem nu ook in Rotterdam
Na zes succesvolle jaren in Amsterdam, vonden de bedenkers van het concept het eindelijk tijd voor een editie in de Maasstad. Een mijlpaal waar de bruisende Maker-community in de stad zich vol op verheugt. Ook voor het grote publiek is de markt iets om naar uit te kijken: Er is van alles te zien, ruiken, horen, voelen en proeven. Van handgemaakte sieraden en kleding tot aan prachtige prenten en biologische lekkernijen. Er is voor alle bezoekers altijd iets verrassends te vinden. 

Unieke, handgemaakte producten
Siem Meijerink en Floor Wintgens, de drijvende krachten achter The Maker Store, kunnen niet wachten om Rotterdam te verrassen. Zo laten ze weten: "Wij kijken enorm uit naar de allereerste editie van The Maker Market in Rotterdam!" En dat enthousiasme delen ze met alle makers, die Rotterdam kennis laten maken met een kleurrijke verzameling unieke, handgemaakte producten.

Feestelijke markt
Voor haar eerste editie in Rotterdam pakt The Maker Market uit met een zorgvuldig samengestelde selectie van kleine, creatieve makers in allerlei vakgebieden. Denk aan kunst, ambachten, sieraden, kleding en nog veel meer. Lokaal talent komt samen met makers vanuit heel Nederland, wat deze markt tot een ideale bestemming maakt om unieke kerstcadeaus te scoren. Niet alleen is het de ideale gelegenheid om de ruimte onder de kerstboom te vullen, het is ook nog eens een sfeervol én gratis uitje tijdens de kerstvakantie. Alle marktkramen zullen doordrenkt zijn van feestelijkheid. Denk aan lekker eten, drankjes, muziek en spelletjes. Zo is dit event een geweldige kans om jezelf onder te dompelen in de feeststemming, bijzondere cadeaus te ontdekken en te genieten van een dag vol gezelligheid.

Over The Maker Market
The Maker Market is een platform dat creativiteit, vakmanschap en onafhankelijke makers viert. Met zijn wortels in Amsterdam biedt het een unieke winkelervaring door een diverse reeks makers en hun (handgemaakte) producten samen te brengen. De uitbreiding naar Rotterdam markeert een belangrijke stap in hun reis om contact te maken met lokale gemeenschappen en de kunst van het maken te vieren.

Over Groot Handelsgebouw
Groot Handelsgebouw (GHG), gelegen in het hart van het centrum van Rotterdam en grenzend aan het Centraal Station, is een levendige community van meer dan 450 bedrijven aan de poort van de stad, waar jaarlijks miljoenen bezoekers van over de hele wereld samenkomen. Het gebouw verbindt een bruisende wijk vol multinationals, startups, creatievelingen en culturele organisaties.

GHG, gebouwd in 1953, staat symbool voor de wederopbouw van Rotterdam en beslaat 120.000 vierkante meter verdeeld over acht verdiepingen, waardoor het een van de grootste bedrijfsverzamelgebouwen van Nederland is. Jamestown, het op design gerichte investerings- en beheerbedrijf voor onroerend goed, werkt actief aan verschillende projecten om het pand nieuw leven in te blazen. Door zijn erfgoed te behouden en zich aan te passen aan de toekomst, wil GHG verbeterde kansen bieden voor samenwerking, innovatie en betrokkenheid van de gemeenschap.

Boilerplate

Meer informatie over The Maker Market
Datum en Tijd: 17 december 2023, van 12:00 tot 17:00 uur 
Toegangsprijs: Gratis 
Locatie: Binnenplaats van het Groot Handelsgebouw,  Stationsplein 45, 3013AK, Rotterdam 
Website: www.themakermarket.nl
Instagram: www.instagram.com/themakermarket
Facebook: www.facebook.com/themakerstore

Meer informatie over Groot Handelsgebouw
Openingstijden:  Woensdag tot zondag– 11:00 tot 23:00
Adres:  Stationsplein 45, 3013 AK in Rotterdam​
Instagram: https://www.instagram.com/groothandelsgebouw/
Website: https://www.ghg.nl/