08
april
2021
|
13:17
Europe/Amsterdam

Bij eigenzinnig boetiekhotel The Monument staat oog voor detail op één

Rijksmonument in Den Haag omgetoverd tot hotel met authentieke elementen en eclectisch interieur

Samenvatting

Beleving, persoonlijke aandacht en bovenal oog voor detail. Dat is het vooruitzicht van gasten die inchecken bij The Monument. Dit voorjaar opent het boetiekhotel de deuren in een bijzonder rijksmonument in hartje Den Haag. In het karakteristieke pand komen verrassende hedendaagse kunst en klassieke elementen samen. Het gloednieuwe hotel telt tien unieke verblijven: van een tropische Jungle suite tot een luxe appartement over de gehele eerste verdieping met een prachtig uitzicht op de Prinsegracht. Met het strand, musea, winkels en horeca op loopafstand en alle ov-mogelijkheden voor de deur is The Monument de perfecte uitvalsbasis om het Haagsche te ontdekken.

Not your ordinary hotel
Middenin de pandemie verrees het boetiekhotel in een monumentaal pand in het centrum van de Hofstad. The Monument omschrijft zichzelf dan ook als not your ordinary hotel, created in a not so ordinary situation. In de eclectische inrichting worden authentieke elementen gecombineerd met een eigenzinnig interieur. Geen kamer is hetzelfde. “Een eigentijdse gast is op zoek naar een inspirerende beleving, niet een dertien-in-een-dozijnkamer. Daar zijn er al genoeg van”, aldus Jan de Koning, die namens Studio FUNC eindverantwoordelijk is voor de creatieve invulling van het concept. The Monument biedt met tien verblijven betaalbare luxe en privacy. Hedendaagse kunst en verrassende, moderne details worden gecombineerd met monumentale deuren, glas-in-loodramen, klassieke schouwen en hoge plafonds.

Unieke kamers, appartementen en suites
In The Monument is ieder verblijf een belevenis op zich. In de Jungle suite begeef je je in een privéregenwoud. In deze urban jungle ontwaak je tussen het groen. Zelfs in de douche waan je je in tropische sferen, waar je wordt omringd door keramieken tegels met een botanische print. Op de tweede verdieping vind je The Concrete Room, een urban retreat met een clean design met grijze tonen. De tweepersoonskamer is de perfecte uitvalsbasis voor een verblijf in de stad. En wat dacht je van de Wood Room? In dit comfortabele verblijf voeren hout en warme kleurtinten de boventoon. Bovendien geniet je hier van het beste uitzicht op het historische stadshart. De unieke ensuite badkamer geeft je het gevoel alsof je je in een Scandinavische spa bevindt. Ook het appartement op de eerste verdieping is bijzonder. The 1st Floor Apartment is maar liefst 72 vierkante meter groot en biedt plaats aan vier personen. Het appartement bestaat uit twee grote kamers, een keuken en een enorme badkamer. Wie dit appartement huurt, heeft de hele verdieping voor zichzelf.

Boilerplate

Informatie over The Monument
Adres: Prinsegracht 53, 2512 EX Den Haag
Email:
reception@themonument.nl
Website:
www.themonument.nl
Instagram:
https://www.instagram.com/the.monument.hotel/