31
augustus
2020
|
14:31
Europe/Amsterdam

The Monument opent begin oktober haar deuren in hartje Hofstad

Eigenaar Ellen de Kroes gaat samen met haar zoon het avontuur aan

Samenvatting

In een bijzonder rijksmonument in het centrum van Den Haag opent The Monument begin oktober haar deuren. Beleving, persoonlijke aandacht, privacy, oog voor detail en een eigentijdse stijl in een monumentale setting maken The Monument ‘not your ordinary hotel’. Bij The Monument gaan we voor de ultieme beleving”, aldus eigenaresse Ellen de Kroes.

Buitenkans
Na een maandenlange verbouwing is het zo ver. Het boetiekhotel The Monument verwelkomt vanaf oktober haar eerste gasten in het monumentale pand aan de Prinsegracht in Den Haag. In het naast gelegen pand opende de zoon van De Kroes in 2014 het hostel Kingkool. Toen de mogelijkheid zich voordeed om het pand naast KingKool een nieuwe bestemming te geven greep Ellen haar kans. Het was zeker geen makkelijk proces om van een authentiek monumentaal pand een hotel bestemming te maken. Ellen’s droom was een heuse uitdaging maar is nu toch echt werkelijkheid geworden.

Eigenzinnig interieur
Luxueuze kamers in een stijlvolle setting is waar de markt naar vraagt pleit De Kroes. The Monument richt zich dan ook op een hoger segment. “De gasten moeten het unieke design, de comfort en privacy ervaren, want bij The Monument gaat het om de ultieme beleving.” The Monument beschikt over vier verdiepingen met tien ruime en comfortabele kamers. Door de efficiënte indeling is er keuze uit verschillende twin rooms, double rooms, suites en zijn er een aantal appartementen voor vier personen.

In het hotel worden authentieke elementen gecombineerd met een eigenzinnig en elegant interieur. Alle kamers beschikken over bijzondere details, geen kamer is hetzelfde. Denk aan monumentale deuren, glas-in-loodramen, een originele schouw, granieten vloeren en hoge plafonds gecombineerd met eigentijdse kunst, designmeubelen en unieke stopcontacten.

“Een eigentijdse gast is op zoek naar een inspirerende beleving, niet een 13 in een dozijn kamer, daar zijn er al genoeg van”, aldus De Koning van Studio FUNC die eindverantwoordelijk is voor de creatieve invulling van het concept.

Perfecte uitvalsbasis 
Bij The Monument wordt een plek gecreëerd waar internationale hotelgasten en locals samenkomen en zich direct thuis voelen mede door de internationale uitstraling, het karakteristieke pand en de eclectische inrichting. Vanaf de Prinsegracht loopt men zo het centrum van Den Haag in. Met het strand, musea, winkels en horeca op loopafstand en alle ov-mogelijkheden voor de deur is The Monument de perfecte uitvalsbasis om Den Haag óf de rest van Nederland te ontdekken.

Boilerplate

Informatie over The Monument
Adres: Prinsegracht 53, 2512 EX Den Haag
Email: reception@themonument.nl
Website: www.themonument.nl
Instagram: the.monument.hotel