Rotterdam,
17
december
2019
|
10:09
Europe/Amsterdam

The New Current organiseert inspirerend programma voor startende kunstenaars

Professionals uit het vak geven jonge makers handvatten voor een succesvolle carrière

Samenvatting

Ter voorbereiding op de Art Rotterdam Week organiseert The New Current een programma waarin jonge kunstenaars van gevestigde professionals leren over belangrijke elementen binnen de kunstsector. In het programma, verspreid over vier dagen, worden lezingen en masterclasses gegeven over onderwerpen als ondernemerschap, het maken van een duidelijke (online) presentatie en het verkrijgen van duurzame inkomsten.

Sprekers uit het vak
Na de academie is het voor kunstenaars niet altijd gemakkelijk om kennis op te doen in het veld. De kunstmarkt vraagt om specifieke tools die je maar net moet weten te beheersen. Daarin bieden gevestigde ervaringsdeskundigen de meest relevante informatie. Het programma met lezingen en workshops biedt een waardevol vervolg op de kunstacademie, maar is ook interessant voor kunstenaars die al enkele jaren professioneel bezig zijn.

Naast bekende verzamelaars en curatoren als Anne van der Zwaag (Object en Big Art) en cultureel financieel adviseur Alexander Ramselaar doen ook internationaal geroemde kunstenaars mee aan het programma. Zo vertelt de Belgische Koen Vanmechelen over een onderscheidende positionering als kunstenaar en spreekt internetkunstenaar Constant Dullaert over het belang van onconventionele samenwerkingen en media. Op de laatste dag behandelt de Rotterdamse kunstenaar Joep van Lieshout onder andere de mogelijkheden voor stabiele en duurzame inkomsten uit de kunstenaarspraktijk.

The New Current
Het programma wordt aangeboden door The New Current dat een platform biedt aan jong talent binnen de kunstsector. Tijdens Art Rotterdam Week (4 t/m 9 februari 2020) presenteert de organisatie een grootschalige tentoonstelling met werk van jong talent in de voormalige inpandige parkeergarage van de Spaanse Kubus, vlakbij de Van Nelle Fabriek.

Het masterclassprogramma is op 10, 11,17 en 18 januari 2020 in TENT Rotterdam (Witte de Withstraat 50). Tickets zijn verkrijgbaar via www.thenewcurrent.org/masterclasses.

Boilerplate

The New Current op Art Rotterdam Week
Datum: 4 t/m 9 februari 2020
Openingsevenement: 4 februari van 19.00 – 22.00 uur
Adres: Vlaardingweg 62 Rotterdam
Toegang: Gratis

Meer informatie over The New Current
Website: www.thenewcurrent.nl
Email: contact@thenewcurrent.nl
Tel: 06-37292241
Facebook: https://www.facebook.com/Thenewcurrentplatform/
Instagram: https://www.instagram.com/the_new_current/