Rotterdam,
28
januari
2020
|
15:08
Europe/Amsterdam

Tijdens Art Rotterdam Week grootschalig video-, licht- en installatie werk in rauwe setting

The New Current biedt tegenhanger van kunstbeurzen waar publiekservaring centraal staat

Samenvatting

In een inpandige parkeergarage in de industriële Rotterdamse Spaanse Polder toont The New Current grootschalig video- en installatiewerk in een rauwe setting. De non profit tentoonstelling biedt een alternatief op de kunstbeurzen die tegelijkertijd plaatsvinden. De bezoekerservaring staat hier centraal.

Van 4 t/m 9 februari 2020 is The New Current voor de tweede maal onderdeel van het Art Rotterdam Week programma. In de tentoonstelling wordt groot video-, licht en installatiewerk gepresenteerd van 20 jonge, getalenteerde kunstenaars uit heel Nederland. De tentoonstelling is een non profit tegenhanger van grote beurzen als Art Rotterdam en Object die tijdens de week ook plaatsvinden. In een voormalige inpandige parkeergarage van 2000m2 in het industriegebied De Spaanse Polder in Rotterdam wordt een rauwe setting gecreëerd waarin de bezoekerservaring centraal staat.

Latent Space
Tijdens de tentoonstelling is onder andere het werk Latent Space van de Amsterdamse Nikki Hock te zien. Het werk werd eerder eens gepresenteerd als onderdeel van Dakmantel Festival, maar krijgt in de Spaanse Kubus een eigen ruimte, waar het publiek fysiek onderdeel wordt van het werk. Hock’s werk kenmerkt zich door interactie die het vraagt met het publiek. Latent Space is levensgrote een combinatie tussen installatie, licht en mist.

27,2 KG
Een andere grote interactieve installatie is die van de In Den Haag praktiserende Sunna Svavarsdottir. Haar werk ’27,2’ KG biedt een ervaring die vergelijkbaar is met een beeld dat op je retina achterblijft nadat je het werkelijk hebt gezien. Door deel te nemen aan de installatie ervaart de bezoeker een gewicht op zijn lijf, dat na de activiteit nog na blijft gloeien.

Terror of Beauty
Rotterdamse kunstenares Sarah Amrani (presenteert een videowerk waarin zij de rol van beauty tutorials in de perceptie van schoonheid bevraagt en de mate waarin men deze tracht na te streven. De video installatie toont een suggestieve uitkomst van de strijd om het perfecte gezicht. Gefascineerd door de clash tussen natuurlijk en kunstmatige schoonheid in de digitale wereld waarin wij nu leven, schetst zij een nieuw ideaal waarin een unieke vorm van identiteit niet meer bestaat.

Die digitale wereld is een terugkerend thema in de tentoonstelling. Ieder werk bevraagt op haar eigen manier de grens tussen fysieke en digitale ervaringen, waarin de laatste in de maatschappij steeds meer de overhand krijgt.

Tentoonstelling
Aanvullend op de tentoonstelling biedt The New Current een programma van performances, screenings en talks. Op 4 februari opent de tentoonstelling officieel met een speech door Anke Bangma, directrice van TENT Rotterdam en verschillende performances. Het gehele programma is gratis voor publiek. Van donderdag tot en met zondag rijden er ook gratis pendelbussen voor bezoekers van de Art Rotterdam Week tussen de verschillende evenementenlocaties.

Boilerplate

Informatie tentoonstelling The New Current
Datum: 4 t/m 9 februari 2020
Openingsevenement: 4 februari van 19.00 – 22.00 uur
Adres: Vlaardingweg 62, Rotterdam
Toegang: Gratis


Openingstijden
04/02: 19:00 – 22:00
05/02 t/m 07/02: 17:00 – 22:00
08/02, 09/02: 12:00 – 20:00

Overige informatie The New Current
Website: www.thenewcurrent.nl
Facebook: https://www.facebook.com/Thenewcurrentplatform/
Instagram: https://www.instagram.com/the_new_current/