22
september
2020
|
10:30
Europe/Amsterdam

Sfeerhoreca gaat over in The Party Group

Team van Olivier van Hoey Smith verovert Rotterdamse horeca

Samenvatting

In januari dit jaar werd de droom van Olivier van Hoey Smith werkelijkheid: na een jarenlange samenwerking met zakenpartner Chiel Jongejan ging Van Hoey Smith zijn eigen weg onder de naam The Party Group. De ondernemer nam de helft van Sfeerhoreca over en werd zo de trotse eigenaar van De Vrienden Live, Scharrels & Schuim, George Cocktailbar, De Beurs en Villa Thalia.

Het team
Van Hoey Smith is een doorgewinterde en ambitieuze ondernemer die zijn sporen in de Rotterdamse horeca heeft verdiend. Van kelner in de seventies/eighties bar Get Back werkte hij zich in dertien jaar op van bedrijfsleider tot eigenaar van vijf succesvolle horecazaken. “Horeca zit in mijn bloed,” legt Olivier uit. “Als beginnend barman organiseerde ik feestjes die meteen liepen als een trein. Al snel werd ik bedrijfsleider van een aantal zaken binnen Sfeerhoreca. Maar het ging verder: in 2011 werd ik voor 50% eigenaar van een aantal zaken binnen het concern.” Terwijl het zakenimperium van Chiel Jongejan en zijn Sfeerhoreca zich uitbreidde, kreeg Olivier steeds meer interesse in de volledige overname van de zaken die hem dicht aan het hart lagen. In januari van dit jaar werd die droom werkelijkheid.

The Party Group
Op 2 januari 2020 zette Olivier als nieuwe eigenaar zijn handtekening onder De Vrienden Live, Scharrels & Schuim, George Cocktailbar, De Beurs en Villa Thalia, onder de naam The Party Group. Van Hoey Smith heeft een duidelijke visie hoe hij met zijn zaken en personeel wil omgaan: “Alle mensen die voor mij werken zijn onderdeel van The Party Group. Van de kelners en afwassers, tot de mensen op kantoor: dit doen wij allemaal samen en iedereen wordt betrokken. Uiteraard nemen we grote beslissingen in een kleiner team, maar elk personeelslid mag meedenken en heeft een stem. ”Sfeer maken en te gekke concepten bedenken: daar ligt Oliviers kracht. “Met het geweldige team van The Party Group kan ik nu alle kanten op.”

Smeltkroes
De Rotterdamse ondernemer heeft als doel zijn publiek dezelfde smeltkroes te laten zijn als Rotterdam is. Een plek waar iedereen zich thuis voelt ongeacht afkomst, kleur, leeftijd of gender. “Wij zijn er voor alle doelgroepen in de stad, iedereen is welkom. Met The Party Group stralen we uit dat we een creatief team hebben dat te gekke feesten en concepten bedenkt en ontwikkelt, voor iedereen in de stad.” Naast clubavonden, studentenfeesten, comedy nights en dinnershows organiseert en produceert The Party Group ook evenementen voor derden. Zoals modeshows voor Marlies Dekkers, RuPaul’s Drag Race en lezingen van prominente gasten als de Amerikaanse inspirator Stedman Graham. “The Party Group is een leuk, spannend, creatief en organisch geheel. We bedenken telkens iets nieuws en verzorgen van begin tot eind de meest uiteenlopende evenementen. Voor ons is niets te gek.”

Horeca anno nu
De inkt was nog niet droog of drie maanden later moesten al Oliviers zaken dicht wegens Covid-19. “We hebben in die lastige tijd de kans gepakt om The Party Group uit te rollen, zoals het ontwerpen van alle marketinguitingen en het aanpassen van de menukaarten. Ook hebben we het achterstallig onderhoud flink aangepakt. ”Binnen de huidige regels haalt het team nu het maximale uit wat er binnen de mogelijkheden ligt. Met een creatieve aanpak kan er toch heel veel, zo blijkt. “We hebben samen de term ‘viben’ bedacht: een positief, energiek gevoel van gezelligheid. Ondanks alle beperkende maatregelen lukt het ons een topsfeer te creëren. ”Zo bedacht The Party Group ‘Terras 2.0’: één groot, zomers terras dat De Beurs, Scharrels & Schuim, George Cocktailbar en Villa Thalia met elkaar verbindt. Achter het raam zie je de skills van een dj en in de showkeuken buiten wordt heerlijk gekookt.

Ondertussen heeft ook De Vrienden Live in de Oude Haven een terras waar Meat Je Vrienden Live is ontwikkeld: een samenwerking tussen De Vrienden Live, Oesteria en Meat Rotterdam waar uiteenlopende events plaatsvinden op het grootste terras van de Oude Haven, zoals paella-avonden en oesterproeverijen. Deze samenwerking bewijst dat The Party Group ook krachten weet te bundelen met andere ondernemers in de stad.

Blik op de toekomst
Ondanks de scherpe maatregelen voor de horeca wil Van Hoey Smith samen met The Party Group iets moois opzetten: bijzondere, spraakmakende en leuke events waarbij hij zijn creativiteit ten volste laat stromen. Daarnaast serveert zijn team van zo’n 140 mensen de lekkerste gerechten, drankjes en cocktails in Oliviers bars en restaurants en waarborgt hij de veiligheid van het publiek en zijn personeel. “Samen halen we het maximale uit de mogelijkheden die er zijn. Het zijn lastige tijden, maar met z’n alle maken we er iets van. Ik ben betrokken bij mijn zaken en heb een passie. Ik ga door met plannen maken, niets houdt mij tegen.”

 

The Party Group bestaat uit
De Vrienden Live
Idyllisch gelegen aan de Oude Haven is De Vrienden Live dé plek voor een borrel of diner. In deze zaak zit muziek, want na tienen nemen De Jongens van Je Weet Wel het (drum)stokje over. In de zomermaanden maakt De Vrienden Live deel uit van Meat Je Vrienden Live op het grootste terras van de Oude Haven, met een op de zomer afgestemde programmering.

Scharrels & Schuim // George Cocktailbar
In dit hippe streetfood restaurant aan de Lijnbaan draait alles om gegrilde kip en (speciaal)bier. ‘Verstopt’ boven Scharrels & Schuim vind je een gezellige cocktailbar. De bartenders maken er altijd een feestje van, waarbij de flessen door de lucht vliegen (en keurig worden opgevangen!). 

De Beurs
Op het zonnige terras of binnen kun je terecht voor een lunch of diner. In het weekend verandert De Beurs na tienen in één van Rotterdams' meest sfeervolle en favoriete studentenkroegen, met uiteenlopende themafeesten.

Villa Thalia
Club Villa Thalia is uitgaan op internationaal niveau. Dat zijn uiteenlopende clubavonden met live entertainment, spectaculaire diner shows en gezellige comedy nights.

Boilerplate

Overige informatie over The Party Group
Website : https://www.thepartygroup.nl/
Facebook : https://www.facebook.com/thepartygroup.nederland/