Rotterdam,
20
juni
2023
|
14:50
Europe/Amsterdam

Trendy short stays aanbieder Bob W breidt uit naar Nederland

Twee nieuwe hotspots in de coolste buurten van Amsterdam openen deze zomer de deuren voor gasten

Samenvatting

De appartementen van Bob W zijn dé places to be om dagen, weken of maanden in stijl te verblijven. Ze zijn het slimmere alternatief voor hotels en short-stay verhuur. Het Finse bedrijf tovert op verschillende plekken in Europa unieke locaties om tot uitzonderlijk coole plekken om tijdelijk in te leven. Deze zomer openen de eerste twee locaties in Nederland hun deuren, naast het huidige aanbod in 14 steden in 8 andere Europese landen.  Amsterdam heeft de eer om als eerste Nederlandse stad Bob W te verwelkomen. Bij Bob W Oosterpark en Bob W Noord kunnen gasten binnenkort een stijlvolle ‘home away from home’ boeken. Je hoeft de deur niet meer uit!

Duurzame slim ontworpen appartementen

Bob W timmert hard aan de weg. Deze nieuwkomer in de hospitality heeft zijn sporen al verdiend in hippe steden als Londen, Oslo, Helsinki, Madrid en Milaan. De appartementen slaan de brug tussen een verblijf in een hotel en een korte termijn verhuur. Het betrouwbare comfort en de service van een hotel worden gecombineerd met de lokale authenticiteit en functionaliteit van een appartement. Of je nu een paar dagen een stad bezoekt of op zoek bent naar een plek om langer te verblijven, bij Bob W kan het allemaal.

Elke locatie heeft zijn meubels, kunst en design afgestemd op de bestemming en is bij voorkeur ingericht met lokaal design. Over de kleinste details is nagedacht en, waar je ook verblijft, je studio is altijd van alle gemakken voorzien. Inclusief comfortabel bed, een modern keukenblok en fijne badkamer. Uiteraard zijn zaken zoals supersnelle wifi, airconditioning en professionele schoonmaak, overal standaard inbegrepen. Hier wil je eigenlijk nooit meer weg!

Met de focus op duurzaam, lokaal design, werkt Bob voor zijn Amsterdamse locaties samen met creatievelingen van wereldklasse, kunstenaars en lokaal talent. Het interieurontwerp is geleverd door AK Studios, een vooruitstrevende en binnenkort te lanceren studio in Amsterdam, het lokale Bob W ontwerpteam en de internationaal geprezen studio Holloway Li.

Design en functionaliteit

Functionaliteit staat ook centraal, inclusief voorzieningen om zelf een snelle maaltijd te bereiden en plekken om je spullen op te bergen, naast doordachte details om te ontdekken en kunst om van te genieten. Als tijdelijke inwoner van de stad krijg je standaard gratis toegang tot een gym in de buurt en ontbijten kan in naburige cafés, zodat je de dag echt begint zoals de lokale bevolking dat doet. Daarvoor werkt Bob W samen de hipste ontbijtplekken op loopafstand van de accommodatie. Het ontbijt kan geboekt worden in combinatie met het verblijf.

''Bob W koos ervoor om voor de lancering in Nederland samen te werken met een opkomende Nederlands-Finse ontwerpstudio. De opdracht was om een product te maken dat doet wat Bob W te bieden heeft op het gebied van gastvrijheid. Bied het beste van twee werelden. Zoals dé perfecte slaapbank die zowel een designbank van wereldklasse is als het meest comfortabele bed.'' - AK Studios

Alle locaties zijn gebouwd en ontworpen vanuit duurzame uitgangspunten. Denk aan inkoop bij lokale authentieke partners, het gebruikmaken van 100% hernieuwbare energie, het terugdringen van afval en aangaan van ecologisch verantwoorde partnerships met leveranciers die dezelfde duurzame visie omarmen. Geen loze beloftes, maar groene daden. Lees meer over duurzaamheid bij Bob W op hun website.

Niko Karstikko, co-founder en CEO of Bob W

We kunnen niet wachten om onze deuren te openen in Amsterdam en een geheel nieuwe categorie van hospitality te lanceren in de stad. Deze appartementen zijn ontworpen om te voldoen aan de wens van de moderne reiziger om te leven als een lokale bewoner, of het nu voor zaken is of voor plezier. We kiezen steden die financieel logisch zijn, bij ons merk passen en aantrekkelijk zijn voor de volgende generatie zakenreizigers en consumenten. Amsterdam voldoet aan alle eisen.

Niko Karstikko, co-founder en CEO of Bob W

Amsterdamse buurten: Oosterpark en Noord

De buurten van Bob W zijn altijd zorgvuldig gekozen. Je vindt er appartementen op centrale locaties of in levendige, opkomende buurten. Voor de lancering van het merk in Nederland is daarom gekozen voor locaties in de wijken Oosterpark en Noord. Bob W heeft ook locaties in andere Nederlandse steden op het oog.

Bob W Oosterpark opent zijn deuren aan de Middenweg in Amsterdam. De kamers en studio's zijn ondergebracht in dit voormalige Gerechtsgebouw, een monumentaal pand uit 1770. Het gebouw zelf is doordrenkt van geschiedenis - het was de plek waar Napoleon Bonaparte de sleutels van de stad Amsterdam in handen kreeg. Tijdens het restauratieproces en de aanpassingen is de sfeer van destijds intact gebleven, met behoud van veel van de oorspronkelijke charme en het erfgoed. In de Oosterparkbuurt vind je tal van gezellige cocktailbars, restaurants en kleine boetiekjes, met ook het Tropenmuseum en het Oosterpark op loopafstand.

Bob W Noord is gelegen aan de Papaverweg in Amsterdam-Noord en zal bestaan uit 126 uniek vormgegeven appartementen en lofts. Deze nieuwgebouwde Europese flagship locatie wordt een echte eyecatcher in het aanbod van Bob W, met een übercool rooftop zwembad, een eigen wellness center en een restaurant. Noord is al jaren de creatieve speeltuin van de stad, waar elke week nieuwe hotspots openen en toch het rauwe karakter van de buurt behouden blijft. De waterkant van Amsterdam-Noord is een uitstekende plek om een frisse neus te halen of op de veerboot te stappen naar de andere kant van het stadscentrum, met zijn beroemde bezienswaardigheden en grachten.

Op beide locaties kun je al terecht voor een verblijf van 1 nacht. De maximum verblijfsduur is 90 dagen. In de toekomst wil Bob W verder uitbreiden met meer trendy toplocaties in levendige Nederlandse steden.

Waarom Bob W het slimme alternatief is 

Bob W is écht uniek. Alle gemakken en services van een hotel, in combinatie met alle vrijheid van een eigen appartement. Bovendien is Bob W vooruitstrevend in technologie. Zo gaat alles digitaal: van de check-in tot entree van de accommodatie. Geen onnodige poespas, wel volop gemak en service. Want de digitale customer support is 24/7 bereikbaar via whatsapp, een chatbox of telefonisch. Dankzij het eigen techplatform profiteren gasten van een 5-sterrenservice en ervaring. In de andere landen waar Bob W actief is, blijkt dat het serviceniveau, gemak en de unieke locaties ervoor zorgen dat gasten blijven terugkeren en opnieuw boeken.

Over Bob W

Het concept van Bob W combineert de kwaliteitsnormen en services van een lifestyle hotel met de authenticiteit en functionaliteit van een thuis: de ‘Best Of Both Worlds’. Hun duurzaam geëxploiteerde panden bevinden zich in de coolste, zorgvuldig uitgekozen buurten. Tegenwoordig zijn ze Europa's snelst groeiende hospitality-exploitant en beheren ze eigendommen in het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Italië, Estland, Finland, Noorwegen, Duitsland, Griekenland en nu ook in Nederland, voornamelijk onder de naam Bob W.

Bob W wordt ondersteund door Europa's beste vastgoedinvesteerders en durfkapitalisten, waaronder byFounders, IDC Ventures, Elevator Ventures, Verve Ventures, Flashpoint, NREP, Tesi, Wolt-medeoprichter Miki Kuusi en Supercell-medeoprichter Ilkka Paananen met meer dan 31 miljoen euro aan aangekondigde financiering. Ze bouwen de technologie om elke gast op grote schaal een lokale, contactloze vijfsterrenervaring te bieden. Bekijk hun introductievideo van 60 seconden voor meer.

Bob W breidt actief uit in Nederland en geselecteerde Europese markten, dus als je relevante panden in gedachten hebt, hoort hun vastgoedteam graag van je via re@bobw.co.