Rotterdam,
06
april
2023
|
16:08
Europe/Amsterdam

Tres Rotterdam tilt buitengewoon bijzonder dineren naar een nog hoger niveau

Ontdek de meest intieme vorm van dineren tijdens de vernieuwde culinaire tour

Samenvatting

Op een wel hele bijzondere plek, aan het Handelsplein in Rotterdam, bevindt zich Tres. Het restaurant verschuilt zich onder het Entrepotgebouw. Het gebouw dat ooit ‘s werelds modernste pakhuis was, staat inmiddels bekend als een hippe verzamelplaats van appartementen, restaurants en winkels. Wanneer gasten de keldertrap van het gebouw afdalen, worden ze meegenomen in een culinaire beleving. Een voormalige jazzkelder heeft plaatsgemaakt voor een restaurant waarbij persoonlijke aandacht hoog in het vaandel staat. Er is per avond slechts plek voor een intiem gezelschap van 12 man. Gastvrouw Emy Koster en chef Michael van der Kroft (onlangs genomineerd voor The Best Chef Top 100) nemen hun gasten mee op een culinaire ontdekkingstocht waarbij hen van begin tot eind niets ontbreekt. Bij Tres beleef je een intieme eetervaring die nergens anders wordt geëvenaard via een culinaire route. En met de komst van de gloednieuwe eigen foodlab en patisserie, wordt deze ultieme food experience naar een nog hoger niveau getild. 

Beleef de culinaire wereld van Emy en Michael  
Begin december 2019 openden Emy en Michael de deuren van deze unieke eetgelegenheid met als doel om iets bijzonders te creëren. Een ervaring waarbij alles klopt en over ieder detail is zorgvuldig nagedacht. Zo bestaat het menu uit producten van lokale leveranciers, vind je in het interieur vintage parels en is de service van het hoogste niveau. “Je geeft je hier aan ons over en wij nemen je een avond mee in een andere wereld, onze wereld.” laat het stel weten.

Een bijzonder intiem diner
Een van de meest bijzondere elementen in dit restaurant is de intieme setting. Er is slechts plek voor een klein gezelschap wat aanschuift aan een ruime bar rondom de keuken. Stilzitten is er niet bij. Voorafgaand aan de culinaire tour worden gasten in de lounge ontvangen om te ontsnappen aan de waan van de dag zodat ze volledig in het moment op kunnen gaan. Gedurende het diner wordt er een culinaire route afgelegd van de bar, naar de keuken, het foodlab en de patisserie. Ieder station staat garant voor een nieuwe smaakbeleving. Doordat de route onder leiding van de gastheer of -vrouw wordt afgelegd, ontstaat er een speciale dynamiek tussen gast en personeel. Het feit dat het restaurant zich in een kelder bevindt, draagt hier nog eens extra aan bij. Het diner is een samenspel tussen de gasten en Emy en Michiel waarbij oog voor detail zeker niet ontbreekt. Zo dekken ze gedurende de avond de tafel bij iedere ronde opnieuw in met handgeblazen glazen, handgemaakt aardewerk en bestek van verschillende materialen passend bij ieder gerecht. Want bijzondere gerechten verdienen het om extra aandacht aan te besteden.

Ontdek het foodlab 
Met het gloednieuwe foodlab geeft Tres een uniek inkijkje in hun proces. Hier worden met bestaande producten nieuwe smaken ontwikkeld en getest om continue een kloppende, sublieme smaakbeleving te creëren. Gasten ervaren dit volledige proces door de uiteenlopende smaken zelf te proeven. Ook de komst van de patisserie voegt een nieuwe dimensie toe aan de speciale tour. Deze is nog volop in ontwikkeling, net als de desserts waar de gasten hun smaakpupillen mee kunnen strelen. Een mysterieuze verrassing dus die de moeite waard is om zelf te ontdekken.

Op ontdekkingstocht met grensverleggende gerechten
Langs de culinaire route wordt een uitgebreid smakenpalet afgewerkt van smaakvolle amuses naar hartige gerechten van de zee, zoals dry-aged tarbot met een witte asperge beurre blanc. Ook gerechten van het land zijn terug te vinden op het menu. Denk hierbij aan zwarte bessenblad, geglazuurd met het sap van zijn eigen bessen en gegarneerd met een krabkaramel. Om vervolgens af te sluiten met zoete desserts en mignardises. De gerechten komen voort uit bijzondere samenwerkingen. Zo werkt het restaurant samen met verschillende boeren uit het hele land. Deze biologische, Nederlandse boeren dragen bij in elke stap van het proces. Van courgettebloemen tot aardbeien: alles wordt vers geleverd en komt uit eigen land. Tijdens de culinaire route door het restaurant komen al deze ingrediënten tot leven.

Over Tres Rotterdam 
Bij Tres ervaart iedere bezoeker een avondvullende parade van buitengewone gerechten met Nederlandse ingrediënten. Het feit dat deze herontwikkeld worden, maakt het keer op keer een verrassing voor iedereen die bij Tres over de drempel stapt. Alle gerechten worden geserveerd in een prettige timing waarbij Emy en Michael iedereen meenemen in hun bijzondere verhaal.