Rotterdam,
17
maart
2022
|
16:03
Europe/Amsterdam

UP shoewear en Sunday Foundation lanceren vegan sneaker

Frank Lammers neemt eerste paar sneakers in ontvangst bij Omoda Rotterdam

Samenvatting

Op woensdag 23 maart presenteren de twee stichtingen UP shoewear en de Sunday Foundation hun duurzame, vegan sneakers bij Omoda Rotterdam. De twee partijen werken al enige tijd nauw samen en lanceren nu gezamenlijk een vegan sneaker die mede is ontworpen door mensen met een verstandelijke beperking vanuit UP Social Club. Met de verkoop van de schoenen wordt er ook nog eens een mooi doel gesteund: voor elk verkocht paar krijgen twee gehandicapte kinderen in Afrika een jaar lang gratis onderwijs. Het eerste paar sneakers wordt tijdens de presentatie uitgereikt aan Frank Lammers, acteur en superambassadeur.

Lanceringsevent
De lancering van de sneakers vindt plaats op woensdag 23 maart bij Omoda Rotterdam. Hierbij zijn verschillende prominenten aanwezig die bekend staan om hun vrijwilligerswerk en filantropie, zoals initiator en winnaar van de Four Freedom Award Sander de Kramer en superambassadeur en Undercover-acteur Frank Lammers. Tijdens de presentatie neemt Frank Lammers het eerste paar duurzame sneakers in ontvangst. De aanwezigen krijgen meer te horen over het werk van de Sunday Foundation en UP onder het genot van een stuk heerlijke appeltaart, bereid door de ‘Uppers’: bewoners van de UP Social Club. Zij mogen ook door middel van het mede-ontwerpen een bijdrage leveren aan het ontwikkelen van de duurzame, comfortabele sneakers. Met de opbrengst van elk paar schoenen helpt de stichting twee gehandicapte kinderen in Afrika een jaar lang aan gratis onderwijs en gaat er een bijdrage naar stichting UP.

Samenwerking Sunday Foundation & UP
De Sunday Foundation komt voort uit een initiatief van de Rotterdammers Sander de Kramer en Hugo Borst. De organisatie bestaat volledig uit vrijwilligers en biedt hulp aan de vergeten plaatsen van de wereld. UP shoewear is een duurzaam sneakermerk van Premium Inc. De UP Social Club is vijf jaar geleden opgericht door Ferenc van der Vlies en helpt verstandelijk gehandicapten deel te nemen aan de samenleving, door hen uitdagende dagactiviteiten aan te bieden in een beschutte veilige omgeving. “De samenwerking tussen de Sunday Foundation en UP is de next step in sociaal ondernemerschap door elkaar te helpen en te versterken. Naast de steun aan de UP Social Club, kunnen we met de hulp van de Sunday Foundation de gehandicapte kinderen in Afrika nu ook helpen door ze gratis onderwijs te bieden,” aldus Remco den Os, accountmanager van UP shoewear.

Over Premium Inc.
Premium Inc. is een in Nederland gevestigde groep van liefhebbers van “athleisure-wear” (athletic - sportief + leisure – vrije tijd), met showrooms en verkooppunten over de hele wereld. Onder Premium Inc. vallen sport- en schoenmerken als Cruyff, Robey, Off the Pitch, MEYBA, Goliath, Up Social Club en l’Ascolana.