Rotterdam,
20
februari
2024
|
14:01
Europe/Amsterdam

Van Gelder neemt rol over van slager

Hypermoderne AGF-leverancier lanceert innovatief en nieuw plantaardig assortiment

Samenvatting

Van Gelder is een oer-Hollandse en tegelijkertijd hypermoderne AGF-leverancier. Dagelijks bezorgt het bedrijf verse groenten en fruit aan horeca, ziekenhuizen en overheidsinstanties door het hele land. Daarnaast kunnen consumenten in de Versmarkt én het Experience Center in Ridderkerk terecht voor het afhalen van verse producten en een gezonde lunch. Dit voorjaar wordt er een nieuw plantaardig assortiment op de markt gebracht. In eigen huis worden duurzame en vooruitstrevende vlees- en visvervangers geproduceerd. Van burgers, gehaktballen, soepballetjes en lamsvlees tot broodbeleg zoals rosbief en gerookte zalm, gemaakt van groenten, gefermenteerde favabonen, champignons en peulvruchten. Gerrit van Gelder, algemeen directeur: “Vanuit onder andere de zorgsector kregen wij steeds meer vraag naar voedzame en plantaardige vervangers voor vlees en vis. Bij Van Gelder hebben we de productiemogelijkheden en grondstoffen in eigen huis om deze te maken.”

Unieke en gezonde plantaardige producten
Het plantaardige assortiment van Van Gelder is onderscheidend en vooruitstrevend. De plantaardige producten zijn tot stand gekomen door anderhalf jaar toegewijd onderzoek en het experimenteren met de ‘perfecte’ samenstelling van ingrediënten.  Hieruit is een ideale mix voortgekomen waarmee een voedzaam ‘deeg’ is gecreëerd. De basis van de meeste producten bestaat uit verse groenten, peulvruchten (waaronder favabonen), paddenstoelen en kruiden. Gefermenteerde favabonen bevatten prebiotica, zijn rijk aan ijzer en vezels die belangrijk zijn voor een gezonde darmflora. In vergelijking met rundvlees zijn deze bonen bovendien een stuk duurzamer omdat er minder land en water voor de productie nodig is.  Alle groenteburgers, balletjes, salades en andere vleesvangers zitten vol eiwitten, hebben een laag zoutgehalte, bevatten weinig toevoegingen (e-nummers), hebben een ‘clean label’ en de meeste producten zijn soja- en glutenvrij.
 

Duurzame evenementen voor horeca & consument
Op 2, 4 en 9 maart, tijdens de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel, vinden op beide locaties in Ridderkerk verschillende evenementen plaats. Op deze dagen kan kennis worden gemaakt met en geproefd van het nieuwe plantaardige assortiment. De volgende events staan op de planning:
 

4 maart 2024: “Plantaardig op de Kaart” voor zakelijke relaties
Afnemers en zakelijk geïnteresseerden zijn op 4 maart vanaf 10.00u uitgenodigd bij het Experience Center in Ridderkerk om zelf het nieuwe plantaardige assortiment te komen proeven. Chefs bereiden ter plekke verse gerechten, Joris Schildknecht van de Vegan Academy verzorgt een kookdemonstratie en Martine van Haperen (expert voeding & gezondheid) vertelt als spreker over de ontwikkelingen in de foodservice markt en hoe je daar als restaurant of cateraar het beste op kan inspelen. Voor dit evenement is een inschrijving vereist.
 

2 en 9 maart 2024: “Gezond & Duurzaam” voor consumenten
Consumenten zijn welkom bij het evenement “Gezond & Duurzaam”, dat op 2 en 9 maart plaatsvindt op twee locaties in Ridderkerk. Er worden praktische tips gedeeld om gezond, duurzaam, lekker én makkelijk plantaardig te eten. Het nieuwe assortiment wordt geproefd en beide dagen worden eveneens de nieuwe consumentenverpakkingen gepresenteerd.

2 maart: Experience Center, Krommeweg 10, 2988 CB, Ridderkerk
9 maart: Versmarkt, Jan Steenstraat 11, 2981 EG, Ridderkerk


Over Van Gelder
Familiebedrijf Van Gelder is een oer-Hollandse leverancier van aardappelen, groenten en fruit. De dagverse producten worden geleverd aan klanten in de horeca, zorg en overheid. Van Gelder is de verbindende factor tussen telers en klanten en verzorgt de gehele keten, van bron tot bord. De rechtstreekse inkoop en hoge omloopsnelheid zorgen ervoor dat producten supervers aan klanten geleverd worden. Vandaag geplukt, morgen op het bord. Van Gelder heeft in Ridderkerk twee locaties: het Experience Center en de Versmarkt. In het Experience Center dompel je je onder in de wereld van groente & fruit, hier kun je genieten van een gezonde lunch, de demoruimte inclusief bijbehorende keuken gebruiken of je laten rondleiden door het pand. De Versmarkt is gericht op consumenten en hier koop je dagelijks de verste groenten en fruit.