Rotterdam,
28
juni
2022
|
16:24
Europe/Amsterdam

Van groene meetings tot een avontuurlijke safari: vier de zomer bij Trompenburg

Geniet van rust en natuur in een groene oase midden in de stad

Samenvatting

Wanneer je in een grote stad als Rotterdam woont, is het soms heerlijk om je even terug te trekken in de natuur. Gelukkig hoef je daarvoor niet ver weg, want bij Trompenburg Tuinen & Arboretum vind je midden in de stad een prachtige groene oase van maar liefst acht hectare. De grote collectie aan bomen, planten en bloemen bieden veel moois om je over te verwonderen en brengen een serene rust met zich mee. In de zomer staat een groot deel van de tuin in bloei zoals de begonia’s, rozen en dahlia’s, waardoor het een geurig en kleurig geheel is. Ook wanneer je op zoek bent naar een inspirerende plek voor een heisessie of meeting in het groen ben je bij Trompenburg aan het juiste adres. In Tuin Perenhof, een uniek gedeelte binnen Trompenburg, kunnen bedrijven terecht voor zakelijke meetings, vergaderingen, borrels, evenementen en congressen. Aan gezinsactiviteiten wordt natuurlijk ook gedacht, Trompenburg organiseert in de zomervakantie een uitgebreid kinderprogramma met onder andere expedities door het voedselbos, safari’s en het ontdekken van geheime dierenplekjes in de tuinen. Deze zomer zit iedereen dus goed bij Trompenburg.

Samenkomen tussen prachtige planten en bloemen
Voor een ‘outdoor office’ dag hoef je niet persé met het gehele team naar het strand of de Veluwe. Ook in hartje Rotterdam zit je binnen no-time midden in de natuur bij Trompenburg. Daarom is Tuin Perenhof de ideale locatie om een bijeenkomst in het groen te houden. Omgeven door de mooiste bloemen en planten is deze schitterende tuin in Trompenburg Tuinen & Arboretum een uitgelezen plek voor meetings, borrels, inspirerende sessies, groene evenementen en congressen. Geniet met het team van de buitenlucht, het groen en de rust die de tuin te bieden heeft terwijl je samen op nieuwe ideeën broedt. In Tuin Perenhof staat een tent van 18 bij 12 meter om een intieme sfeer te creëren en de tuin een unieke plek maakt voor evenementen. Van 11 augustus t/m 11 september vindt hier dan ook De Maaltuin plaats, een pop-up horecabeleving waarbij je tijdens een culinaire avond de verhalen van Trompenburg leert kennen. Nog een leuk extraatje is dat je met de huur van Tuin Perenhof direct het behoud van de monumentale tuin en de museale collectie ondersteunt. De opbrengsten van de verhuur komen namelijk rechtstreeks ten goede aan het tot stand houden van de ruim 200 jaar oude botanische tuin.

Zomer vol kinderactiviteiten
Voor kinderen worden er deze zomer volop leuke activiteiten georganiseerd bij Trompenburg. Op het programma staat onder andere een expeditie door het voedselbos, waar kinderen leren over de verschillende eetbare bessen, noten en planten die er te vinden zijn. Er wordt gespeurd naar de geheime plekjes van de dieren die bij Trompenburg wonen, waarbij je misschien wel dieren spot! Wil jouw kleine altijd al hovenier voor een dag zijn? Bij Trompenburg lopen kinderen mee met een echte hovenier en leren ze de kneepjes van het vak. Ook wordt er deze zomer geknutseld, waarbij de jongsten een natuur fotolijstje maken en de oudere kinderen een eigen dromenvanger, die na afloop thuis boven het bed mag worden opgehangen. Kinderen krijgen deze zomer samen met één volwassene gratis toegang tot de botanische tuin met het Jeugd Vakantiepaspoort, wat namens de Rotterdampas wordt uitgegeven aan alle basisschoolkinderen in Rotterdam. Met het Jeugd Vakantiepaspoort kunnen kinderen op safari in Trompenburg, waarbij ze een route langs alle werelddelen volgen en bomen en planten van over de hele wereld ontdekken terwijl ze spannende en leuke opdrachten doen. Aan het einde van de safari krijgen ze een leuk souvenir mee naar huis als aandenken!

Over Trompenburg Tuinen & Arboretum
Trompenburg Tuinen & Arboretum is een prachtige botanische tuin met een grote collectie bomen, struiken, vaste planten, bollen en knollen. De tuin is 8 hectare groot en ligt in de Rotterdamse wijk Kralingen, aan de rand van het centrum. In ieder seizoen is de tuin open voor bezoekers. De eerste aanleg vond ongeveer 200 jaar geleden plaats. Trompenburg is van grote waarde op het gebied van biodiversiteit en natuurhistorie. Het is sinds enkele jaren bovendien een geregistreerd museum, Rotterdams Monument en dus hét groene museum van Rotterdam.