Rotterdam,
20
januari
2022
|
15:28
Europe/Amsterdam

Van Oosten Makelaardij helpt woningzoekenden aan de perfecte match via Cribb

Met uniek woningplatform Cribb swipe je jouw toekomstige droomhuis tegemoet

Samenvatting

Van Oosten Makelaardij sluit zich aan bij woningplatform Cribb, waarbij deelnemers exclusief toegang krijgen tot een uniek woningaanbod dat nergens anders te koop en te zien is. Voor veel woningzoekenden is het in de huidige woningmarkt erg lastig om een nieuwe woning te bemachtigen. De vraag naar woonruimte is ongekend, daar waar het aanbod minimaal is. Een veelvoorkomende oorzaak hiervan is dat vele woningzoekenden eerst wachten tot zij een nieuw huis hebben gevonden, voordat zij hun eigen huis te koop zetten. Zo blijft iedereen steeds op elkaar wachten. Van Oosten Makelaardij doorbreekt dit probleem en geeft woningzoekenden via Cribb weer nieuwe hoop, door meer woningaanbod en dus meer beweging in de woningmarkt te creëren.

Innovatieve manier om woningmarkt te vergroten
Cribb is een landelijk initiatief dat zich ten doel stelt om samen met de makelaars de woningmarkt meer in beweging te brengen. Woningzoekers die zich aanmelden voor deze dienst, krijgen toegang tot het woningaanbod van mede-woningzoekers die nog nergens anders zichtbaar zijn. De voorwaarde om deze woningen te kunnen zien, is dat de zoeker ook zijn eigen woning binnen het platform aanbiedt. Hierdoor ontstaat een nieuwe methodiek tussen woningzoekers en worden onderlinge matches sneller gemaakt. Cribb draait de markt om en begint bij de woningzoeker, waarmee het platform een unieke manier biedt om het aanbod in de woningmarkt te vergoten. Van Oosten Makelaardij ziet de woningmarkt door middel van dit nieuwe initiatief meer in beweging komen. In de markt zijn ruim 600.000 woningzoekers actief. Een groot deel daarvan is een zogenaamde ‘doorstromer’; iemand met een eigen koopwoning die door wil stromen naar een andere woning. Zodra een deel van deze woningzoekers mee gaan doen met Cribb, en dus ook hun woning daar gaan aanbieden, kan het aanbod woningen snel stijgen.

Toegevoegde waarde voor Van Oosten Makelaardij
Voor Van Oosten Makelaardij is Cribb een goede aanvulling op hun innovatieve manier van werken. Bij hen staat persoonlijkheid en betrokkenheid altijd hoog in het vaandel en doorbreken ze graag de standaardaanpak in de makelaardij. Het platform Cribb is hier een mooi voorbeeld van. Het kantoor biedt hiermee een oplossing voor het tekort aan woningen en geeft woningzoekers meer perspectief op het vinden van een nieuwe woning. “Er zijn veel mensen die wel willen verkopen, maar dit niet doen omdat er nog niks is aangekocht. We hebben de woningen dus wel in ons bestand, maar we konden er eerder nog niks mee. Met Cribb dichten we dit gat voor mensen die wel willen, maar voorheen een afwachtende houding aannamen. “Door extra woningaanbod te kunnen aanbieden dat alleen zichtbaar is voor Cribb deelnemers, vergroten we de hoop weer bij woningzoekenden, die nu in veel gevallen weinig kansen meer zien”, aldus Dirk Eeftinck Schattenkerk, werkzaam bij J.J. van Oosten Makelaardij

Cribb biedt zekerheid
Woningplatvorm Cribb biedt de zekerheid om met een gerust hart eerst je huis te verkopen voordat je een ander huis gekocht hebt, door middel van een aanvullend voorbehoud in de koopovereenkomst. De woning wordt dan verkocht onder voorbehoud van de aankoop van een nieuwe woning binnen een tussen partijen overeengekomen termijn (van bijvoorbeeld 6 maanden). Mocht de andere partij niet binnen het overeengekomen termijn slagen om een nieuw huis te kopen, dan kan er een nieuw termijn worden overeengekomen of kan de overeenkomst worden ontbonden. Professionele begeleiding is in dit proces zeer van belang en Van Oosten Makelaardij is hiervoor de juiste partij. Zij begeleiden het volledige proces van aankoop en verkoop van een woning, al dan niet via Cribb. Alle woningzoekenden kunnen contact opnemen met Van Oosten Makelaardij om zich geheel vrijblijvend nader te laten toelichten over de dienstverlening van het makelaarskantoor en over de mogelijkheden van Cribb.

Over Van Oosten Makelaardij
Van Oosten Makelaardij is een Rotterdams gevestigde makelaardij, opgericht in 2010 door Joris van Oosten. Van Oosten Makelaardij breekt met de standaardaanpak in de makelaardij en geeft creativiteit en betrokkenheid de vrije hand. Ze combineren passie met een dosis vakkennis en maken de makelaardij weer persoonlijk. Van Oosten Makelaardij is gespecialiseerd in de verkoop- en aankoopbegeleiding van particuliere woningen daarnaast bieden zij ook de uitvoer van taxaties, advies over de woningmarkt en verkoop van nieuwbouwontwikkelingen.