Oostende,
22
mei
2023
|
14:12
Europe/Amsterdam

Verborgen juweel Prins Hendrik Texel heropent na stijlvolle restyling

Genieten in stilte op de mooiste plek van het eiland

Samenvatting

Verlang je naar die onmiskenbare eilandsfeer? Op Texel vind je uitgestrekte stranden, prachtige natuur én nog volop rust en ruimte. Prins Hendrik Texel is al jarenlang een begrip op het eiland. Met een ligging direct aan de Waddenzee, eindeloze vergezichten, en nabijgelegen natuurgebieden waar bijzondere vogels te vinden zijn, is het een perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan Texel. Ook op culinair gebied is Prins Hendrik een must-visit waar de chef kookt met de meest  verse en lokale producten van het eiland. De afgelopen maanden heeft Prins Hendrik een flinke restyling ondergaan. Het restaurant en de keuken zijn compleet vernieuwd en er zijn zes nieuwe en luxe hotelkamers en suites gerealiseerd. Het resultaat is verbluffend. Prins Hendrik Texel is nu meer dan ooit ‘the place to be’ voor foodies, reizigers en rustzoekers die in een stijlvolle omgeving willen genieten van het eiland.

Het vernieuwde Prins Hendrik Texel

In het noordoosten van Texel, ligt Prins Hendrik Texel. Een oase voor rustzoekers en vogelliefhebbers. Zij weten het hotel en al jaren te vinden. De ligging is ideaal voor iedereen die toe is aan een ontspannen break in de natuur en wakker wil worden met een heerlijk frisse en zilte zeelucht. Het hotel telt 30 sfeervolle kamers en luxe suites en een uitstekend restaurant. Om nog beter aan de vraag van gasten te voldoen, heeft Prins Hendrik Texel een flinke verbouwing ondergaan. De afgelopen maanden werden het restaurant en de keuken afgebroken en opnieuw opgebouwd en zijn zes nieuwe kamers en suites gerealiseerd, in het kenmerkende vogelthema. Bij de restyling is veelal gebruikgemaakt van natuurlijke materialen. Dat past perfect bij het hotel: veel hout, groen en kleur. Prins Hendrik Texel is een stijlvolle en sfeervolle accommodatie waar iedere gast zich al snel thuis voelt. Het is zo’n plek waar je direct na aankomst al weet dat het afscheid lastig gaat worden.

De afgelopen jaren werden de bestaande 24 hotelkamers al gerenoveerd. Het vogelthema is breed doorgevoerd en de kamers zijn voorzien van alle moderne gemakken. Bij de laatste verbouwing zijn daar nog eens 6 spectaculaire luxe kamers en suites bijgekomen. Na een dag uitwaaien op het eiland is het hier heerlijk ‘thuiskomen’.

Culinair genieten

Het vernieuwde restaurant en keuken zijn niet meer te herkennen. Het is net of je hier een chique hotellobby binnenstapt. Gasten zijn hier de hele dag door welkom voor een ontbijt van het uitgebreide buffet, een kop koffie in één van de sfeervolle zithoekjes, een cocktail aan de bar of uitgebreid diner in het gezellige restaurant. In de keuken wordt veel gekookt met lokale producten en op de kaart staan volop plantaardige gerechten wat Prins Hendrik ook het keurmerk Waddengoud heeft opgeleverd. Op de kaart staan o.a. Texelse carpaccio, Oesterzwammen sticks, Zeebaars en Zilte salade. Er zijn grote familietafels voor groepen en intieme plekken voor een romantisch diner. De bar is de gehele dag geopend. Prins Hendrik Texel is een designplek midden in de natuur waar je niet meer weg wilt!

Over Prins Hendrik Texel

Het stijlvolle Prins Hendrik Texel bevindt zich op één van de mooiste locaties van het eiland: op een steenworp afstand van de Waddenzee en omringd door drie natuurgebieden. Het heeft een bungalowpark, hotel en fijn restaurant. Verblijven is mogelijk in één van de 30 hotelkamers of suites, of in een bungalow op het park. Een oase van rust op het eiland waar nog altijd meer schapen dan mensen wonen.