Rotterdam,
26
oktober
2021
|
11:22
Europe/Amsterdam

Vijftig Rotterdamse groeibedrijven genomineerd voor de Rotterdamse Ondernemersprijs

Erasmus Centre for Entrepreneurship stelt inspirerende lijst samen in opdracht van de Rotterdamse Ondernemersprijs

Samenvatting

Onlangs is de inschrijving voor de prestigieuze Rotterdamse Ondernemersprijs gestart. In maart 2022 weten we welke ondernemer uit de metropool Rotterdam de prijs wint. Tijdens het Rotterdamse Ondernemersontbijt op 26 oktober zijn de top-50 groeibedrijven van de metropoolregio bekendgemaakt. Deze inspirerende lijst is opgesteld door het Erasmus Centre for Entrepreneurship in opdracht van de Rotterdamse Ondernemersprijs. De bedrijven uit de lijst zijn direct genomineerd voor de Rotterdamse Ondernemersprijs en vormen een aansprekende lijst van kandidaat-winnaars. Welk bedrijf uit de regio treedt in de voetsporen van Coolblue, NLE, Schmidt Zeevis en Quooker?

Bedrijven om trots op te zijn

In de lijst met de top-50 groeibedrijven staan mooie en inspirerende namen. Al deze ondernemers maken kans op de 37ste Rotterdamse Ondernemersprijs, voor zover ze geen oud-winnaar zijn en aan de criteria voldoen. Het zijn bedrijven om trots op te zijn. Dit zijn ondernemers die tijdens de coronapandemie het hoofd boven water hebben gehouden en een plek in de schijnwerpers verdienen. De top-50 is samengesteld door het Erasmus Centre for Entrepreneurship en werd bekendgemaakt door professor Justin Jansen. Wat de bedrijven in ieder geval met elkaar gemeen hebben? Een grenzeloze ambitie en wortels in de Rotterdamse metropool. “Opvallend is dat de lijst gekenmerkt wordt door veel verschillende type bedrijven. Dit weerspiegelt de diversiteit en groeimogelijkheden van de ondernemers in de regio” aldus professor Justin Jansen.

Prof.dr. Justin Jansen, Erasmus Centre for Entrepreneurship
Opvallend is dat de lijst gekenmerkt wordt door veel verschillende type bedrijven. Dit weerspiegelt de diversiteit en groeimogelijkheden van de ondernemers in de regio.
Prof.dr. Justin Jansen, Erasmus Centre for Entrepreneurship

Van digitale helden tot producten van de boer

De gepresenteerde top-50 is bijzonder divers. Het zijn ondernemers in allerlei verschijningsvormen. Een aantal bedrijven is pas een aantal jaar bezig, zoals het bijzondere Rechtstreex. Een platform waar je verse, seizoensgebonden boodschappen doet die worden ingekocht bij boeren en makers uit de regio. Of Hardt Hyperloop, een door een Delfts studententeam opgericht bedrijf dat zich bezighoudt met de ontwikkeling van een hyperloopsysteem in Europa. Sommige ondernemers uit de lijst timmeren al wat langer aan de weg en ‘are still going strong’. Zoals Alphacomm, een bedrijf dat online opwaardeerkaarten voor mobiel bellen, spellen en cadeaukaarten verkoopt en actief is in digitale fraudebestrijding. Ook Housing Anywhere timmert behoorlijk aan de weg. Met de overname van verhuurwebsite Kamernet begin dit jaar, zijn zij de Nederlandse marktleider geworden. Dit is voor het Rotterdamse bedrijf een mijlpaal in het realiseren van de ambitie om in 2021 het grootste end-to-end online verhuurplatform in Europa te worden.

Naast deze groeibedrijven kunnen andere Rotterdamse ondernemers, inwoners en andere belanghebbenden zichzelf of een ander bedrijf voor de prijs aanmelden. Hierdoor maken ondernemers die zich wegens een gebrek aan tijd of bescheidenheid niet aanmelden, ook kans op de Rotterdamse Ondernemersprijs.

Over de Rotterdamse Ondernemersprijs

De Rotterdamse Ondernemersprijs is dé award voor ondernemerschap in de metropool Rotterdam. Het vormt daarbij een podium dat de erkenning van excellent ondernemerschap centraal stelt. De oorsprong van de Rotterdamse Ondernemersprijs ligt bij de Kamer van Koophandel Rotterdam en de Gemeente Rotterdam die het platform hebben opgezet voor het stimuleren van ondernemerschap in de stad. Rotterdam is de snelst groeiende regio op ondernemersgebied en een award als de Rotterdamse Ondernemersprijs heeft daarvoor de volle aandacht. De uitreiking van de prijs vindt plaats op 17 maart 2022, de nominatieperiode loopt tot 24 januari 2022.