Rotterdam,
14
november
2022
|
16:44
Europe/Amsterdam

Vintage pop-up boetiek ‘Catch by Joy’ sluit haar deuren

En een tipje van de sluier van het vernieuwde Catch by Joy in 2023

Samenvatting

Vintage is hip, hot & happening. Door het hele land poppen vintage shops als paddenstoelen de grond uit. En ook in Rotterdam begint vintage aan een heuse opmars. Zo opende onderneemster Joy van ’t Veer begin dit jaar haar vintage winkeltje ‘Catch by Joy’ op de Oude Binnenweg in Rotterdam. Helaas nog voor even, want per januari 2023 moet ze haar deuren sluiten. Gelukkig is dit niet het einde van Catch by Joy want het creatieve concept gaat verder op een nieuwe locatie en andere wijze.

Catch by Joy
Op de bruisende Oude Binnenweg in hartje Rotterdam vind je naast leuke terrasjes ook dé vintage hotspot van de stad: Catch by Joy. Joy begon twee jaar geleden met de zoektocht naar haar hartstocht en opende nog geen jaar later haar droomwinkel in het centrum van Rotterdam. Als je haar boetiek binnenstapt, kijk je je ogen uit door de bijzondere verzameling aan parels afkomstig vanuit de hele wereld. Alles is perfect op elkaar afgestemd waardoor je na binnenkomst jezelf in ‘Great Gatsby meets bohemian’ achtige sferen waant. Over ieder detail is nagedacht en alles is met liefde en zorg bij elkaar gebracht.

 

Van piratenschip naar de Oude Binnenweg
Nadat Joy’s lang gekoesterde droom van een wereldreis op een zeilschip vanwege covid abrupt werd beëindigd, besloot ze opzoek te gaan naar een andere passie. Deze vond ze in het maken van sieraden met schelpen verzameld tijdens haar reizen. Zo opende ze eind vorig jaar haar winkel met al haar sieraden en andere vintage pronkstukken. “Ondanks ik nog steeds droom van het piratenschip waar ik op zat, word ik nu ook heel gelukkig van het feit dat ik van mijn hobby mijn beroep heb kunnen maken.” Ondanks de sluiting van de pop-up locatie op de Oude Binnenweg, blijft Joy haar sieraden & vintage droom voortzetten.

 

Catch by Joy 2.0
Helaas heeft Joy het idyllische winkelpandje maar voor één jaar kunnen huren en moet ze er eind december uit. Gelukkig is het nog niet het einde van een tijdperk want de parels van Catch By Joy zijn nog wel te ‘vangen’ via haar Instagram account (@catch_by_Joy).. Bovendien is er een grote kans dat je Joy met al haar schatten in het nieuwe jaar geregeld tegen gaat komen op verschillende markten en festivals. Daarnaast is haar plan om bij Landgoed de Tempel -waar ze woont- een private shopping experience te creëren. Mocht je nou denken, ik wil ook dat mijn huis er zo uit komt te zien, kun je Joy zelfs inhuren als ware vintage interieurstylist.