Rotterdam,
04
november
2022
|
16:38
Europe/Amsterdam

Visrestaurant Pesca opent nieuwe locatie in Rotterdam

Samenvatting

Op woensdag 9 november opent Pesca een gloednieuwe locatie aan de Botersloot in het centrum van Rotterdam, welke na de opening in Amsterdam de tweede vestiging van Pesca zal zijn. Pesca is een concept met een vernieuwende kijk op de beleving en het businessmodel van een visrestaurant, met de missie om over 100 jaar nog steeds vis te kunnen verkopen. Als gevolg van een ongekende vraag uit Rotterdam, maar ook de leveringen vanuit het Rotterdamse Schmidt Zeevis, is uitbreiding naar de havenstad de logische volgende stap.

“Ik heb wel eens geroepen dat iedereen een Pesca in zijn of haar stad moet kunnen vinden”, zegt 
De Jong. “Het concept staat inmiddels als een huis en we zijn klaar voor expansie.” Dankzij groeikapitaal van honderden crowdfunders kan Pesca, na twee bewogen jaren, eindelijk de eerste stappen zetten om de toekomstplannen te verwezenlijken. 

Terug naar de roots
Met de uitbreiding naar Rotterdam gaat Pesca terug naar haar ‘roots’. De afgelopen jaren kon het restaurant worden gefinetuned en het concept is klaar om naar Rotterdam uit te breiden. De stad waar het avontuur jaren geleden begon. Sallaerts: ‘Het is precies een zaak die in Rotterdam nog ontbreekt. We kijken er enorm naar uit om deze stap te maken!’ 

Over Pesca
Pesca opende in 2016 haar deuren aan de Rozengracht te Amsterdam. Pesca heeft een vernieuwende kijk op de beleving van een vismarkt in combinatie met een restaurant, maar heeft ook een uitgekiend HR-beleid; een gedeelte van de winst wordt verdeeld onder het team. Pesca heeft daarnaast een eigen Foundation, hiermee worden doelen gesteund die zich inzetten voor schoon drinkwater, gezonde visbestanden en een plasticvrije oceaan. In het verleden won Pesca de prijs voor Best Hospitality Concept tijdens de Entree Hospitality & Style Awards; een initiatief van Entree Magazine. 

De locatie bevindt zich op de Botersloot 125, de voormalige Spaarbank, in het centrum van Rotterdam. Het restaurant met een oppervlakte van 400 vierkante meter biedt straks plaats voor 125 couverts.