Rotterdam,
28
april
2022
|
15:09
Europe/Amsterdam

Waan je op de Caraïben met de tropische Floral Ale van Lowlander

Botanisch gebrouwen roze bier helpt flamingo’s te beschermen

Samenvatting

De temperaturen stijgen en de bloemen en planten komen in bloei, waardoor alles er weer vrolijk en fleurig uit ziet. Botanisch brouwer Lowlander creëerde met de tropische Floral Ale (3.8%) het perfecte biertje om van te genieten in de zon. De Floral Ale is botanisch gebrouwen met hibiscus, ananas en limoen en daardoor heerlijk verfrissend en vol tropische smaken. Lowlander Botanical Beers staat bekend om hun natuurlijk lekkere bieren, gebrouwen met kruiden, specerijen en vers fruit, ofwel botanicals. Elk van de botanisch gebrouwen bieren heeft een unieke smaak, een uniek verhaal en steunt een goed doel met de 1% For The Planet beweging. Met de Floral Ale wordt er 1% van de opbrengst gedoneerd aan de Bonaire Wild Bird Rehab, voor de bescherming van flamingo’s.

Verfrissend roze en tropische smaken

Geïnspireerd door reizen naar de Caribische eilanden, willen de makers van Lowlander de adembenemende natuur vieren die op Bonaire te vinden is. Dit was dan ook het eiland waar zij de bloeiende hibiscus ontdekten, een fleurige plant welke van nature voorkomt in mediterrane, subtropische en tropische gebieden. De hibiscus werd een belangrijk ingrediënt voor de tropische Floral Ale, wat zorgt voor de roze kleur van het bier. Daarnaast barst de Floral Ale van tropische smaken als ananas, limoen en geurige hibiscustonen, waardoor je je met een slok van de Floral Ale in een Caribische tuin vol fleurige en geurige bloemen waant. De subtiel zoete, verfrissende Ale matcht perfect bij uitgesproken, tropische schaal- & schelpdieren en complementeert ook bij subtiel pittig gegrild vlees.

Bescherming van Flamingo’s

Naast dat de Lowlanders in Bonaire de hibiscus ontdekten, maakten zij hier ook kennis met Elly Albers. Zij is oprichtster van de Bonaire Wild Rehab organisatie, welke zich inzet om zieke of gewonde flamingo's op te vangen en ze weer gezond te maken. Haar mooie werk inspireerde Lowlander om als lid van 1% For The Planet, 1% van de opbrengst van de Floral Ale aan de organisatie te doneren. “Toen we Elly vertelden dat ze ons geïnspireerd heeft om 1% van de opbrengst aan de Bonaire Wild Bird Rehab te schenken, kleurden haar wangen roze.”, aldus Lowlanders Chief Botanical Officer en eigenaar Frederik Kampman. Hoe kun je nu beter proosten op een goed doel, dan met een flirterig frisse, subtiel zoete Floral Ale, gebrouwen met hibiscus, ananas & limoen.

Over Lowlander Botanical Beers

Lowlander Botanical Beers staat bekend om hun natuurlijk lekkere bieren, gebrouwen met kruiden, specerijen en vers fruit, ofwel botanicals. Elk van de botanisch gebrouwen bieren heeft een uniek verhaal en unieke smaak. Lowlanders “Chief Botanical Officer” Frederik Kampman werkte jaren in brouwerijen en gin- en jenever distilleerderijen, zowel in Nederland als over de grens. “Toen ik terecht kwam in de wereld van distilleren werd ik gegrepen door de vele kruiden en specerijen die werden gebruikt. Als bierliefhebber maakte me dat nieuwsgierig naar wat deze botanicals aan bier zouden kunnen toevoegen”. En zo ontstond het idee voor Lowlander.

Tegelijkertijd is Lowlander zich ervan bewust dat we de schoonheid en de voordelen van de natuur nooit als vanzelfsprekend mogen beschouwen. Daarom neemt Lowlander met zoveel mogelijk van hun biertjes verantwoordelijkheid voor hun acties, zijn ze trots lid van de ‘1% for the Planet’ beweging en hebben ze de ambitie om ‘Nature Positive’ te worden. Lowlander levert botanisch gebrouwen bier aan meer dan 4000 restaurants, bars en winkels in bijna twintig landen.

Naast de Floral Ale, bestaat Lowlanders botanisch gebrouwen assortiment uit White Ale, Indonesian Pale Ale, de klimaatpositieve Cool Earth Lager, een zomerse Tropical Ale, Organic Blonde Ale , Autumn I.P.A. en de Winter I.P.A. Het low & no assortiment van Lowlander bestaat uit een laag-alcoholisch bier Ginger & Lime Leaf van 2,5%, en de non-alcoholische bieren 0.00% Wit, 0.3% I.P.A., 0.3% Organic Blonde Ale, 0.3% Cool Earth Lager en 0.3% Tropical Ale.