Rotterdam,
19
maart
2020
|
11:22
Europe/Amsterdam

Weekend van de Romantische Muziek verwelkomt meesterpianist Hannes Minnaar op 34ste editie

Van 21 t/m 23 augustus romantiek en klassieke muziek in het Park bij de Euromast

Samenvatting

Het Weekend van de Romantische Muziek kent een lange traditie van romantische concerten in Het Park aan de voet van de Euromast. Tijdens de 34ste editie van 21 t/m 23 augustus kun je weer gratis genieten van de mooiste klassieke en romantische muziek van jong talent en gevestigde topmusici. Hoofdact op zondag is meesterpianist Hannes Minnaar, die een bijzonder concert zal geven in het hart van het park. Ook nodigt het festival een aantal internationale musici uit, waaronder het Parma Brass Quintet uit Italië.

Klassieke muziek in romantisch decor
Tijdens het Weekend van de Romantische Muziek is de hectiek van het dagelijks leven in de stad voor even ver weg. In het prachtige park kun je slenteren langs gezellige marktkraampjes, elkaar ontmoeten voor een glas wijn en uiteraard genieten van de mooiste muziek in een prachtig decor. Om klassieke muziek voor iedereen toegankelijk te maken, is er voor alle leeftijden iets te beleven. Op vijf podia verspreid door het park geven muzikanten uit binnen- en buitenland de mooiste romantische concerten en maak je kennis met uitzonderlijk talent uit de stad. Daarnaast zijn er boeiende lezingen in de spiegeltent en is er een podium voor kunst en poëzie. Voor de kleintjes wordt ook een speciaal kinderprogramma georganiseerd.

De eerste namen
Op zondag geeft meesterpianist Hannes Minnaar een concert in het hart van het park. In het voorjaar van 2019 trad Minnaar op in het drieëndertigste seizoen van de serie Meesterpianisten in het Amsterdamse Concertgebouw. De Nederlandse pers prees zijn debuut als een onbetwist succes. Wereldwijd werd Minnaar opgemerkt als prijswinnaar bij het Concours de Genève (tweede prijs, 2008) en de Koningin Elisabethwedstrijd (derde prijs, 2010).

Dichter Omar El Allali programmeert ook deze editie weer een eigen podium waar kunst en poëzie centraal staan. Uit Italië is het Parma Brass Quintet bevestigd, dat muziek van alle periodes en stijlen aan het publiek presenteert. Omdat Beethoven dit jaar 250 jaar geleden geboren is, wordt hier in 2020 wereldwijd bij stilgestaan met diverse concerten. Uiteraard zal er deze editie speciale aandacht zijn voor het Beethovenjaar.

Vriend worden van het Festival
Net als voorgaande jaren is het mogelijk om vriend te worden van het festival en zo het Weekend van de Romantische Muziek te ondersteunen. Kijk voor meer informatie op www.weekendvanderomantischemuziek/vriend-worden

Boilerplate

Weekend van de Romantische Muziek

Datum : 21 t/m 23 augustus 2020
Openingstijden : vr 17:00 – 22:00 uur / za 12:00 – 22:00 uur / zo 10:00 uur – 22:00 uur
Locatie : Het Park bij de Euromast
Toegang : gratis (donatie vanaf €5 is welkom)
Website : https://www.weekendvanderomantischemuziek.nl/