Velserbroek,
11
mei
2018
|
13:56
Europe/Amsterdam

Birthe van Meegeren als eerste genomineerd voor Wijnvrouw van het Jaar 2019

Nationale award van het Wijntheater zet wijnvrouwen in de spotlights

Samenvatting

Op 10 mei jongstleden is tijdens Villa’s Culinair Wijntheater de eerste Wijnvrouw van het seizoen bekend gemaakt. Register vinoloog Barbara Verbeek (Wijntheater & Champagnebar) koos wijnvrouw Birthe van Meegeren als eerste genomineerde die kans maakt op Wijnvrouw van het Jaar 2019.

Birthe van Meegeren
Door bijna twintig jaar ervaring als wijnspecialist, vele wijnreizen, intensieve studies en zoveel mogelijk proeven leerde Birthe van Meegeren steeds meer over wijn. Vanaf 2006 werkt ze als wijnspecialiste van Gall & Gall en blijft zij zich continue ontwikkelen in haar vak. Inmiddels is Birthe uitgegroeid tot Weinakademiker: het hoogste niveau van de internationale Wine & Spirit Education Trust (WSET). Daarnaast is ze lid van het proefpanel van Perswijn. Naast wijnspecialist en ondernemer is Birthe vooral een groot wijnliefhebber die haar kennis en ervaring op nuchtere en enthousiaste wijze wil delen. Haar inspirerende verhalen over wijn en wijnhuizen zijn terug te lezen in haar blog en verschenen in diverse publicaties binnen de wijnbranche.

Daarnaast heeft Birthe samen met etiquettedeskundige Lilian Woltering de handen ineen geslagen voor de Wine & Dine Academy. Lilian vertelt op luchtige wijze anekdotes en achtergronden van tafelmanieren en andere etiquette, waarbij Birthe als wijn/spijsexpert de handvatten geeft voor de beste wijn/spijscombinaties.

Quote Barbara Verbeek over Birthe
Mijn eerste ontmoeting met Birthe is ongeveer 14 jaar geleden en ik heb haar zien groeien tot een ondernemende vrouw met veel kennis over wijn die zich ook in het laatste jaar weer creatief laat zien met haar Wine & Dine Academy. Mijn hart maakt daar een heel fijn sprongetje van.

Wijnvrouw Birthe na haar nominatie
Ik voel me zeer vereerd met deze nominatie en ik vind het vooral fantastisch dat Barbara met dit initiatief de toenemende rol van de vrouw in de wijnwereld in de spotlight zet. Er zijn ontzettend veel vrouwen in de wijn die een belangrijke bijdrage leveren en een groter podium verdienen.

Wijnvrouw van het Jaar 2019 award
De laatste jaren zien we steeds meer krachtige, energieke en gedreven vrouwen die zich op een bijzondere manier inzetten in de wijnwereld. Zij is iemand die met haar werk, passie, kennis of creaties de wijnwereld nog mooier heeft gemaakt. Volgens Barbara Verbeek is het daarom de hoogste tijd om deze wijnvrouwen in de spotlight te zetten. Elk kwartaal zal een nieuwe wijnvrouw van het seizoen gekozen worden, waarvan Birthe van Meegeren de eerste genomineerde is. De Wijnvrouw van het jaar award is een nieuw initiatief van het Wijntheater en PR bureau MissPublicity.

De volgende genomineerde wordt bekend gemaakt op 18 september tijdens Gastvrij Rotterdam. Na een jaar, wanneer alle genomineerden een podium hebben gekregen, wordt tijdens Villa’s Culinair Wijntheater 2019 bekend gemaakt wie van de vier gekozen vrouwen zich ‘Wijnvrouw van het jaar’ mag noemen.

Over het Wijntheater
Het kloppend hart van het Wijntheater is de sfeervolle bedoeïenentent van oesterman Barend Havenaar en Register vinoloog Barbara Verbeek. In een decor uit grootmoederstijd, muziek van vinyl uit de jaren 60 & 70 en schommelstoelen kunnen bezoekers hier terecht voor educatieve shows over wijn, glaswerk en oesters. De gastvrouwen in vintage kleding en burlesque gestyled, zorgen samen met de vinyl-dj’s voor een ongedwongen warme sfeer in het Wijntheater onder het genot van een goed glas wijn.

Over MissPublicity
MissPublicity creëert zichtbaarheid in media voor verschillende lifestyle merken en bedrijven uit de hospitality, evenementen en culturele sector. In het portfolio zijn merken te vinden als Union, Pathé, LELO, Orangina, MaMa Kelly en Dudok Groep. MissPublicity vindt haar wortels in Rotterdam en heeft daarnaast een vestiging in Antwerpen en vanaf begin 2016 ook in Amsterdam. Het bedrijf is onderdeel van de Publicity Group, waaronder ook ArtPublicity valt. Het laatste richt zich op bedrijven uit de kunst & cultuur sector. MissPublicity werd in 2003 opgericht door Clarissa Slingerland.