Velserbroek,
11
mei
2018
|
13:52
Europe/Amsterdam

Eindeloos genieten tijdens Villa’s Culinair Wijntheater

Zinnenprikkelend festival tijdens Hemelvaartweekend op het strand bij Villa Westend

Samenvatting

Dit Hemelvaartweekend staat het strand van Villa Westend voor de vierde keer in het teken van Villa’s Culinair Wijntheater, een zinnenprikkelend festival waarbij alles draait om wijn, eten en beleving. Van donderdag 10 mei tot en met zondag 13 mei 2018 zijn er van 14.00 tot 00.00 uur verschillende activiteiten voor jong en oud langs de rand van de Westbroekplas in Velserbroek.

Wijntheater
Het kloppend hart van het Wijntheater is de sfeervolle bedoeïenentent van oesterman Barend Havenaar en Register vinoloog Barbara Verbeek. In een decor uit grootmoederstijd, muziek van vinyl uit de jaren 60 & 70 en schommelstoelen kunnen bezoekers hier terecht voor een mooie selectie wijnen van Wijnkoperij Hans Moolenaar uit Bloemendaal. De gastheren- en vrouwen in vintage kleding en jaren 50 gestyled, zorgen samen met de vinyl-dj’s voor een ongedwongen warme sfeer in het Wijntheater.

Overdag vinden er verschillende shows plaats met uiteenlopende onderwerpen. Ontdek of wijn uit een bepaald glas van invloed is op de smaak, test uw kennis tijdens de blindproeverij of doe mee met de hilarische wijnquiz waarbij mooie prijzen te winnen zijn. Ook is er weer een voorronde van het NK Oestersteken waarin oestermannen en vrouwen strijden wie het snelste 30 oesters opent op een zo’n mooi mogelijke manier.

Nieuw dit jaar is de aftrap van Wijnvrouw van het jaar.De eerste nominatie wordt bekend gemaakt op donderdag Hemelvaartsdag om 16h00 in het Wijntheater.

Pop-up restaurant met drie sterrenchefs
Het pop-up-restaurant midden op het festivalterrein wordt dit jaar gerund door drie verschillende restaurants. Elke avond kookt een andere chef-kok op het strand van Villa Westend de sterren van de hemel. De sterrenchefs die hun beste beentje voor zetten zijn Jozua Jaring, Alain Alders en Menno Post. Elke avond is er plek voor slechts 40 gasten. Reserveren kan via 023-5381878 of info@villa-westend.nl.

Foodtrucks en outdoor foodconcepten
Wie geen zin heeft om uitgebreid te dineren kan terecht bij één van de foodtrucks of verkooppunten langs de waterkant. Net als vorig jaar is Pasta Casa uit Santpoort weer van de partij. Zij serveren onder meer verse pizza’s uit de pizzaoven.De poffertjes man maakt heerlijke poffertjes a la minute, kaaswinkel l’Amuse is aanwezig met een foodtruck vol heerlijke kaasplankjes.De BBQ Fabriq bereidt fantastische stukken vlees op de barbecue en Sushi time is aanwezig met allerlei japanse heerlijkheden.Ook is de friettruck van Friethoes aanwezig met de heerlijkste zelfgemaakte friet maar dit keer ook met fish. Dus er is fish and chips.Uiteraard heeft Villa Westend zelf ook keuken waar u allerlei charcuterie en allerlei kazen van L’Amuse van Betty Koster kunt bestellen.En last but not least is er ook een kreeften en mosselbar.

Sfeerbeheer
Overal staan kleurrijke banken en relaxte zitjes om in alle rust te kunnen genieten van de culinaire overdaad. De muziek wordt verzorgd door o.a. Pinq Radio, pianoman Robert Berger, vinyl-dj Sustvarius maar ook Emma Blankedaal bekend van de Voice kids is aanwezig.

Programma Wijntheater

Donderdag 10 mei
16.00 uur Wijnvrouw van het jaar
17.00 uur De natte oestershow
18.00 uur NK Oestersteken (oesters 1,-)

Vrijdag 11 mei
17.00 uur De karaffenshow
18.00 uur: Glasproeverij

Zaterdag 12 mei
15.00 uur Blindproeverij met zwarte glazen
16.00 uur Glasproeverij o.l.v. registervinoloog Barbara Verbeek
17.00 uur De Groote wijnquiz met Wijnkoperij Hans Moolenaar
18.00 uur De Wijn Drinken in de Keuken Show

Zondag 13 mei
16.00 uur Glasproeverij o.l.v. register vinoloog Barbara Verbeek
17.00 uur Hilarische Wijnquiz

Boilerplate

Overige informatie over Villa’s Culinair Wijntheater

Data Donderdag 10 mei t/m zondag 13 mei 2018
Openingstijden Dagelijks vanaf 14.00 uur
Toegang De toegang is gratis, voor parkeren wordt een bijdrage gevraagd.
Adres Villa Westend, Westlaan 41, 1991 AL Velserbroek
Telefoon +31 (0)23 5381878
Website www.villawestend.nl | www.wijntheater.nl
E-mail info@villa-westend.nl
Facebook event https://www.facebook.com/events/1956038628046142/