Velserbroek,
11
mei
2017
|
10:11
Europe/Amsterdam

Wijn, eten en beleving tijdens Villa’s Culinair Wijntheater

Zinnenprikkelend festival tijdens Hemelvaartweekend op het strand bij Villa Westend

Samenvatting

Dit Hemelvaartweekend staat het strand van Villa Westend voor de derde keer in het teken van Villa’s Culinair Wijntheater, een zinnenprikkelend festival waarbij alles draait om wijn, eten en beleving. Van donderdag 25 mei tot en met zondag 28 mei 2017 zijn er van 14.00 tot 00.00 uur verschillende activiteiten voor jong en oud langs de rand van de Westbroekplas in Velserbroek.

Wijntheater
Het kloppend hart van het Wijntheater is de sfeervolle bedoeïenentent van oesterman Barend Havenaar en Register vinoloog Barbara Verbeek. In een decor uit grootmoederstijd, muziek van vinyl uit de jaren 60 & 70 en schommelstoelen kunnen bezoekers hier terecht voor een mooie selectie wijnen van Wijnkoperij Hans Moolenaar uit Bloemendaal. De gastheren- en vrouwen in vintage kleding en burlesque gestyled, zorgen samen met de vinyl-dj’s voor een ongedwongen warme sfeer in het Wijntheater.

Overdag vinden er verschillende shows plaats met uiteenlopende onderwerpen. Ontdek of wijn uit een bepaald glas van invloed is op de smaak, test uw kennis tijdens de blindproeverij of doe mee met de hilarische wijnquiz waarbij mooie prijzen te winnen zijn. De Grote Hans Moolenaar Show keert ook terug naar het Wijntheater. De aanvangstijden zijn terug te vinden in het programma.

Pop-up restaurant met vier hosts
Het pop-up-restaurant midden op het festivalterrein wordt dit jaar gerund door vier verschillende restaurants. Elke avond kookt een andere chef-kok op het strand van Villa Westend de sterren van de hemel. De restaurants die hun beste beentje voor zetten zijn To Amuse, de Vrienden van Jacob en de Bokkedoorns meets Villa Westend. Elke avond is er plek voor slechts 40 gasten. Reserveren kan via 023-5381878 of info@villa-westend.nl.

Foodtrucks en outdoor foodconcepten
Wie geen zin heeft om uitgebreid te dineren kan terecht bij één van de foodtrucks of verkooppunten langs de waterkant. Net als vorig jaar is Pasta Casa uit Santpoort weer van de partij. Zij serveren onder meer verse pizza’s uit de pizzaoven. Kaaswinkel l’Amuse is aanwezig met een foodtruck vol heerlijke kaasplankjes. Slagerij Groot uit Haarlem en Bloemendaal serveert de lekkerste charcuterie vanuit zijn foodtruck. De BBQ Fabriq bereidt fantastische stukken vlees op de barbecue. Ook Sonja Bakker doet dit jaar mee met een kleurrijke tapas-foodtruck en Sushi on Wheels is aanwezig. Uiteraard heeft Villa Westend zelf ook een buitenkeuken waar ze kreeft en soft-shell crab gaan verkopen.

Sfeerbeheer
Overal staan banken en relaxte zitjes om in alle rust te kunnen genieten van de culinaire overdaad. De muziek wordt verzorgd door Pinq Radio, pianoman Robert Berger, vinyl-dj Doreen van der Meer en het talentvolle Trio Zazi.

Kids playground
De jongste bezoekers van Villa’s Culinair Wijntheater kunnen elke dag het water op met de bootjes van Zeilschool de Kaag/Watersport Academy Spaarnwoude. Er is ook een silent kinderdisco en Pasta Casa geeft kookworkshops.

Programma Wijntheater

Donderdag 26 mei
16.00 uur De Dorstlessende Wijnshow
17.00 uur De Natte Oestershow
18.00 uur Lancering Wijnkaraffen Experts Collection
19.00 uur NK Oestersteken (oesters 1,-)

Vrijdag 26 mei
17.00 uur Champagne Workshop o.l.v. Champagne-ambassadrice Leonie Mooijekind
18.00 uur Hilarische Wijnquiz

Zaterdag 27 mei
15.00 uur Blindproeverij met zwarte glazen
16.00 uur Glasproeverij o.l.v. registervinoloog Barbara Verbeek
17.00 uur De Groote Hans Moolenaar Show
18.00 uur De Wijn Drinken in de Keuken Show

Zondag 28 mei
15.00 uur Interview met bekende wijnblogger
16.00 uur Wijn- en Kaasshow
17.00 uur Hilarische Wijnquiz
18.00 uur Glasproeverij o.l.v. registervinoloog Barbara Verbeek

Boilerplate

Overige informatie over Villa’s Culinair Wijntheater

Data Donderdag 25 mei t/m zondag 28 mei 2017
Openingstijden Dagelijks vanaf 14.00 uur
Toegang De toegang is gratis, maar voor parkeren wordt een bijdrage gevraagd.
Adres Villa Westend, Westlaan 41, 1991 AL Velserbroek
Telefoon +31 (0)23 5381878
Website www.villawestend.nl | www.wijntheater.nl
E-mail info@villa-westend.nl
Facebook event https://www.facebook.com/events/406677669674209/