rotterdam,
05
januari
2021
|
16:04
Europe/Amsterdam

De beste alcoholvrije wijnen om Dry January mee door te komen

Alcoholvrij of niet: Wijnwinkel Le Nord vindt dat wijn lekker moet zijn

Samenvatting

Met de feestdagen achter de rug worden er massaal goede voornemens gedaan voor het nieuwe jaar. Dry January is daar één van. Een hele maand geen alcohol drinken; steeds meer Nederlanders wagen zich eraan. Waar we normaal gesproken het jaar beginnen met nieuwjaarsrecepties- en borrels, is het dit jaar misschien wel makkelijker dan ooit om de alcohol te laten staan. Met alcoholvrije wijnen die écht lekker zijn, kunnen zelfs de grootste liefhebbers meedoen met de trend. Wijnwinkel Le Nord tipt de beste alcoholvrije wijnen om van Dry January een succes te maken.

Smaakbeleving

Het blijkt niet altijd makkelijk om een alcoholvrije wijn te vinden die qua smaak en ervaring écht in de buurt komt van een ‘normale’ wijn. Want alcoholvrij of niet: wijn moet lekker zijn. De bereiding is hierbij essentieel, weet Kirsten van Harten, manager van Wijnwinkel Le Nord. “Om te zorgen voor zo veel mogelijk smaakbeleving, wordt de betere alcoholvrije wijn gemaakt van een alcoholhoudende wijn. Dat gebeurt door filtratie. Doordat die techniek steeds beter wordt, is de smaak van alcoholvrije wijn de afgelopen jaren sterk verbeterd.”

Spaanse Aldea wijnen

Na uitgebreid proeven heeft Wijnwinkel Le Nord twee Spaanse alcoholvrije wijnen geselecteerd van wijnmerk Aldea. De rode wijn is gemaakt van de Tempranillo druif. De wijn heeft een aantrekkelijke rode kleur met een beetje violen en een intense essentie van zwarte en rode bessen. Deze Tempranillo heeft vanille- en karameltonen in de neus. De witte variant is van Verdejo gemaakt. De wijn is helder met een licht strogele kleur, heeft intense aroma’s en geeft een nasmaak van rijpe druiven. De kruidige en frisse tonen maken deze Verdejo geschikt voor elk moment. De wijnen zijn voor €5,95 per fles te bestellen via:

https://www.wijnwinkellenord.nl/product/verdejo-0-0/

https://www.wijnwinkellenord.nl/product/tempranillo-0-0/

Boilerplate

Informatie over Wijnwinkel Le Nord

Adres: Provenierssingel 32A, 3033 EM Rotterdam

Telefoon: +31(0)630899889

E-mail: kirsten@wijnwinkellenord.nl

Website Wijnwinkel Le Nord: www.wijnwinkellenord.nl