Rotterdam,
13
juli
2021
|
10:33
Europe/Amsterdam

Wijnwinkel Le Nord neemt je mee op een zinnenprikkelende wijnreis

Zomervakantie lekker vanuit je eigen tuin

Samenvatting

Wie ervoor kiest deze zomervakantie te vieren in eigen land, hoeft helemaal niets te missen. Want wijnwinkel Le Nord stelde een zinnenprikkelende wijnreis voor je samen, die je kunt starten vanaf je eigen terras, tuin of balkon. Reis mee naar de Provence, Catalonië en Sicilië. Voor je het weet sta je in een lavendelveld, met een glas rosé van Chateau Camparnaud in je hand. Santé, mon amie.

Crudo Catarratto Zibibbo

Witte stranden, een strakblauwe zee en gekleurde huizen: zo divers is Sicilië, en zo divers zijn ook de Siciliaanse wijnen. Wist je dat Italië het land is met de meeste inheemse druivenrassen? Meer dan 500 hiervan worden commercieel geproduceerd! Die hoef je niet allemaal uit je hoofd te kennen, hoor, maar laten we er even eentje bij pakken. De catarratto bianco bijvoorbeeld, uit Sicilië. Deze druif kan erg veelzijdig worden toegepast en resulteert in onze ‘Crudo Octopus’, samen met de zibibbo druif – die je misschien beter kent als de Muskaatdruif – in een wijn die even zwoel en fris is als een Siciliaanse zomerdag op het strand met een licht zeebriesje. Deze twee inheemse druiven worden in roestvrijstalen tanks op koele temperaturen van 14 tot 16 graden Celsius opgevoed, om maximale frisheid in de wijn te behouden. Het tropische karakter van de zibibbo druif uit zich in zomerfruit als ananas en mango. Dit in combinatie met de verfrissende zuren maakt deze wijn perfect voor jouw zomerdag aan het strand.

Campernaud Provence rosé 

Ah, de Provence... Misschien wel een van de meest mythische wijnstreken van Frankrijk. Glooiende heuvels, paars gekleurd van de lavendel waarvan de geur tot in de wijde omtrek te ruiken is. De locals die een potje pétanque spelen… Zie je het al voor je? Om het beeld nog completer te maken, schenken wij van Wijnwinkel Le Nord een glas van onze Provence rosé in, van Chateau Camparnaud, en wanen wij ons even volledig in de Zuid-Franse sferen. Deze sappige rosé, gemaakt van grenache, cinsault en rolle heeft een typerende zalmroze kleur en barst van het rode fruit en finesse. De wijn is heerlijk om als aperitief te drinken en laat zich uitstekend combineren met een zalmtartaar met avocadocrème. Of pak eens uit en drink hem bij kreeft met peterselieboter van de barbecue. Wat je ook doet, deze wijn tilt jouw zomeravond geheid naar het hoge niveau van paarse heuvels.

 

 

Mas Fi Cava

Wanneer ben jij voor het laatst in het Spaanse Catalonië geweest? Het is de regio van Gaudí, de stad Barcelona, tapas en... de Mas Fi Cava van de familie Masachs. Josep Masachs, die een charismatische man was met een sterk karakter, begon in 1920 met het maken van cava op de traditionele manier zoals zijn familie het al heel lang deed. Zijn cava, even karakteristiek en charismatisch als hijzelf, was toentertijd enkel bedoeld om gedronken te worden door hemzelf, vrienden en familie. Later nam zijn zoon Josep Masachs Juvé het stokje van het cava-maken van hem over. Hij borduurde voort op de ervaring en kennis van zijn vader en produceerde daarmee dezelfde kwalitatieve cava, nog altijd in kleine oplage. Echter was Josep Juvé iets commerciëler ingesteld dan zijn vader, en liet hij nog wel eens een doosje de grens over sturen. Al snel werd de kwaliteit van de cava van de Masachs-familie op internationaal niveau opgepikt. Gelukkig kunnen wij tot op de dag van vandaag meegenieten van de heerlijke frisse cava die de familie nog altijd onder eigen naam produceert. En daar zijn wij ze dankbaar voor. Proost, Josep!

 

Boilerplate

Over Wijnwinkel Le Nord

Wijnwinkel Le Nord is een bijzondere wijnwinkel in Rotterdam. Manager Kirsten zoekt met haar team constant naar de lekkerste wijnen, en kijkt daarbij speciaal uit naar bijzondere natuurwijnen en biologische wijnen. Le Nord biedt ook een maandelijks wijnabonnement aan. Elke maand ontvang je een speciale door Kirsten geselecteerde proefbox met drie of zes flessen. Zo heb je altijd goede wijn in huis.

Meer informatie over Wijnwinkel Le Nord

Adres: Provenierssingel 32A, 3033 EM Rotterdam

Telefoon: +31(0)630899889

Website: www.wijnwinkellenord.nl

E-mail: kirsten@wijnwinkellenord.nl

Facebook: www.facebook.com/wijnwinkellenord/

Instagram: www.instagram.com/wijnwinkellenord/