rotterdam,
27
juni
2022
|
15:52
Europe/Amsterdam

Al 250 jaar comfortabel scheren met Wilkinson Sword

Wilkinson helpt mannen sinds 1772 hun stijl aan te scherpen

Samenvatting

Wilkinson Sword, het internationaal bekende scheermerk, viert dit jaar zijn 250ste verjaardag. Sinds 1772 helpt Wilkinson mannen hun stijl aan te scherpen, wat al eeuwen van generatie op generatie wordt doorgegeven. Trouw aan zijn basiswaarden en aan hoge kwaliteit van de producten, is Wilkinson in de afgelopen decennia nooit opgehouden met innoveren. Van de praktische en efficiënte manier van scheren en het scheergemak, ook voor de gevoelige huid, tot aan stijl en milieu. Scheren heeft anno 2022 een nieuwe dimensie gekregen en trends veranderen snel. Wilkinson is altijd mee ontwikkeld met vernieuwende technologie. Een mooi voorbeeld hiervan is de nieuwe Hydro Comfort Skin Reset met drie mesjes, een revolutionaire technologie die kijkt naar de lengte van de haartjes en hierdoor ongekend secuur is bij het scheren. Door de kambeveiliging scheert dit systeem zelfs heel comfortabel het haar van (stoppel)baarden tot wel 7 dagen. Door te blijven innoveren is Wilkinson vandaag de dag uitgegroeid tot een tijdloos, gedurfd en modern merk welke in vrijwel elk huishouden te vinden is, of het nu voor het trimmen van een baard is, het scheren van het hoofd of zelfs voor het hele lichaam.

Van 1772 tot nu
wilk2De geschiedenis van Wilkinson Sword gaat terug tot het jaar 1772, toen de Engelse Henry Nock als wapenfabrikant geweren en bajonetten produceerde, wat door zijn opvolger James Wilkinson werd uitgebreid met zwaarden en sabels. Na 100 jaar fabricage van zwaarden en pistolen begon Wilkinson Sword in 1898 voor het eerst met de productie van scheermesjes. De eerste van vele innovaties is het "Pall Mall" veiligheidsscheersysteem, een mooi verchroomd single-edged scheermes met een slijpbaar carbonstalen lemmet. Dit stelde mannen voor het eerst in staat zich veilig en gemakkelijk zelf te kunnen scheren zonder de hulp van een barbier. In de decennia hierna volgden vele nieuwe producten en revolutionaire ontwikkelingen in de scheertechnologie. In 1980 was Wilkinson Sword het eerste merk dat op de markt kwam met een flexibel kopsysteem, waardoor het scheermes precies de contouren van het gezicht kan volgen. Einde van de jaren ‘80, worden er gelstrips in de kop van het scheermes toegevoegd, voor een aanzienlijke verbetering van het comfort van glijden op de huid. In de afgelopen twee jaar innoveert Wilkinson zich verder op het gebied van verantwoordelijke materialen, waaronder de Xtreme 3 EcoGreen met een handgreep gemaakt van 95% gerecycled plastic en die geheel recyclebaar is, een echte kleine revolutie. De verpakkingen zijn vervaardigd van meer dan 90% gerecycled en recyclebaar papier, getuigt van de wens van het merk om zich in te zetten voor verpakkingen die resoluut duurzamer zijn, een stap dat het merk al heeft gezet in 2021 door zijn Hydro-scheerapparaten om te zetten in dozen gegarandeerd zonder plastic.

Wilkinson scheersystemen
Door de jaren heen heeft Wilkinson zich continu ontwikkeld om het scheergemak van de consument te vergemakkelijken en meer comfort te bieden. Zo ook met de Wilkinson Hydro 5. Met 5-voudige mesjes, een innovatief gel-reservoir en de Flip Trimmer is deze tool ideaal voor de man die waarde hecht aan zijn huidverzorging. De 5 Ultraglide mesjes met Skin Guards in combinatie met de hydraterende gel vermindert namelijk huidirritatie en maakt scheren gemakkelijk en nauwkeurig. De Hydro Comfort doet hier nog een schepje bovenop en komt met een revolutionaire technologie die kijkt naar de lengte van de haartjes en hierdoor ongekend secuur is bij het trimmen van het haar. Ook zit hier een kambeveiliging in om trekken te voorkomen, wat het een zeer comfortabel systeem maakt voor (stoppel)baarden tot wel 7 dagen. Natuurlijk kan de klassieker niet achterblijven en heeft Wilkinson  een Premium Classic editie uitgebracht voor fans van een traditionele ‘wet shave’ met het robuuste, roestvrijstalen scheermes dat je terugbrengt naar 1898 toen het allemaal begon.

Boilerplate

Meer informatie over de Wilkinson producten
Adviesverkoopprijs Sword Classic   : € 16,99
Adviesverkoopprijs Hydro 5             : € 9,59
Adviesverkoopprijs Hydro Comfort : € 9,99
Verkooppunten                                 : DI, Carrefour, Colruyt, CORA, Match, Delhaize
Website                                              : https://www.wilkinsonsword.be