Rotterdam,
04
december
2023
|
11:50
Europe/Amsterdam

Zuivelmerk Milram nu ook in Nederland verkrijgbaar

Lactosevrije slagroom al direct genomineerd voor een Horecava Innovation Award

Samenvatting

DMK Group, één van Europa’s grootste zuivelcoöperaties, betreedt de Nederlandse Foodservicemarkt met haar hoofdmerk Milram. Het merk is al jaren marktleider in thuismarkt Duitsland. De smaakvolle producten van Milram staan bekend om de uitstekende prijs kwaliteit verhouding. Onder het merk Milram presenteert DMK een uitgebreid assortiment dat is afgestemd op de behoeften van haar klanten binnen horeca, catering en instellingen. Het assortiment is geschikt voor alle soorten gerechten, van ontbijt tot diner. De producten van Milram kunnen worden gebruikt als hoofdingrediënt, onderdeel van een gerecht of als smaakmaker.

Met de introductie van 40 artikelen in witte zuivel is Milram direct bij introductie een interessante allround (zuivel)partner voor bedrijven binnen het Foodservice kanaal. Als professionele partner staan klanten bij Milram op de eerste plaats. Afgelopen jaar is er flink geïnvesteerd in data en inzichten om met de juiste propositie, die waarde toevoegt, op de markt te komen. Deze data en inzichten worden ook gebruikt om de markt de juiste ondersteuning te bieden en de categorie verder te bouwen. Mede door deze professionele aanpak met een beproefd merk, is Milram Slagroom Lactosevrij al genomineerd voor een Horecava Innovation Award in de categorie Food & Beverage.

Altijd goed altijd lekker
Het is een uitdagende tijd binnen het Foodservice kanaal, o.a door kostendruk en personeelstekorten. De propositie en het brede portfolio van Milram biedt de juiste oplossingen, ook in deze uitzonderlijke tijd. De producten van Milram zijn voor en door chefs ontwikkeld, hierdoor past het uitstekend bij de zuivel behoeften in o.a. horeca, catering en instellingen. Milram producten zijn zeer stabiel, betrouwbaar en gemakkelijk te bereiden, ook voor systeemgastronomie.

“We kijken uit naar de lancering van Milram op de Nederlandse markt en zijn ervan overtuigd dat deze nieuwe propositie goed aansluit bij de behoeften en uitdagingen van het Foodservice Kanaal” Aldus Jan Peters, Sales directeur Out of Home BNL.

 De producten van Milram, zoals slag- en kookroom, kwark, yoghurt en desserts, vormen door hun constante kwaliteit een goede basis voor elke keuken. Naast deze producten omvat het portfolio van Milram ook een reeks innovatieve producten, waaronder schmand, lactosevrije slagroom en een aantal convenience producten. Het gehele Milram assortiment wordt begin januari 2024 gepresenteerd op de Horecava in Amsterdam (hal 8, stand E.8.125).

Horecava Innovation Award
De introductie van Milram op de Nederlandse markt werd al vroeg opgemerkt en heeft zelfs geleid tot een nominatie van Milram "Slagroom Lactosevrij" voor de Horecava Innovation Award. Dit unieke product is geschikt voor gebruik in gerechten voor mensen met een lactose-intolerantie.

Over DMK Group
Met ongeveer 6.600 medewerkers op meer dan 20 locaties in Duitsland, Nederland en andere internationale hubs, verwerkt Duitslands grootste zuivelcoöperatie melk tot voedingsmiddelen van de hoogste kwaliteit. De productportfolio varieert van kaas, zuivelproducten en ingrediënten tot babyvoeding, ijs, weiproducten en veganistische producten. Merken als MILRAM, Oldenburger, Uniekaas, Alete bewusst en Humana zijn zeer vertrouwd bij consumenten in Duitsland en daarbuiten, waardoor het bedrijf een belangrijke speler is in zijn thuismarkt en geselecteerde doelmarkten over de hele wereld. Als een van de grootste leveranciers aan de Duitse levensmiddelen detailhandel en met een omzet van 5,5 miljard euro is DMK Group een van Europa's toonaangevende bedrijven in de levensmiddelenindustrie.