28
mei
2020
|
10:03
Europe/Amsterdam

A La Plancha & Amigos is deze zomer weer terug

Bekende pop-up aan de Maas nodigt vrienden uit voor vernieuwd concept

Samenvatting

Het bekende pop-up restaurant A La Plancha opent deze zomer na een jaar ‘pauze’ haar deuren op het Rotterdamse Noordereiland. Met meer ruimte op de kades en diverse uitgiftepunten voor eten en drinken wordt de opstelling en invulling van het tijdelijke restaurant iets anders. Op deze manier kunnen de nieuwe horecaregels in acht genomen worden. Dit jaar nodigt de pop-up ook haar vrienden uit; lokale collega’s die door COVID-19 geen ruimte, kennis of organisatie hebben om ook een creatieve oplossing te vinden krijgen hiervoor bij A La Plancha de ruimte. Bezoekers kunnen nu alvast een visvoucher kopen om het restaurant te steunen zodat ze straks weer kunnen genieten op de mooiste locatie aan de Maas.

Meer ruimte
A La Plancha was er wel klaar voor na een jaar ‘pauze’. De Rotterdamse Maaskade werd in 2019 grondig onder handen genomen waardoor het pop-up restaurant dat jaar niet open kon. Nu de kade over een lengte van een paar honderd meter schitterend is opgeknapt, biedt dit links en rechts van het voormalige brughoofd meer mogelijkheid om iedereen op een veilige afstand van elkaar te plaatsen. Dat betekent echter wel dat je erg ver moet lopen met al je gerechten. Daarom worden er dit jaar meer en kleinere uitgiftepunten gemaakt: Het voormalige brughoofd in de Maas wordt gebruikt voor het diner, terwijl de linker- en rechterkade nu ook gebruikt gaan worden voor borrel of lunch. Zo kun je de hele dag door het ultieme vakantiegevoel in eigen stad te ervaren.

Vamos Amigos
A La Plancha denkt in deze tijd ook aan collega’s en ‘vrienden’ die het door de huidige maatregelen moeilijk hebben. Met een aantal van deze lokale ondernemers en producenten gaat A la Plancha een samenwerking aan waardoor hun producten ook op het Noordereiland verkrijgbaar zijn. Naast culinaire producten gaat het hierbij ook om lokale culturele initiatieven, zodat bezoekers van A La Plancha & Amigos naast een heerlijke maaltijd verrast worden door kunst, cultuur en muziek. Dit alles pal aan de waterkant op het Noordereiland: een geliefde plek in Rotterdam.

A La Plancha visvoucher
Zodra het weer het toelaat opent het levendige terras en de bedrijvige keuken van A La Plancha. Door COVID-19 is het noodzakelijk om voorafgaand aan je bezoek een tijdslot te reserveren. Ook kunnen bezoekers vanaf nu al een visvoucher kopen waarmee je het restaurant niet alleen in de openingsfase steunt, zodat iedereen straks weer terecht kan bij het unieke restaurant. Vouchers zijn te koop via www.ala-plancha.nl, het Noordereilandwinkeltje of lunchroom Fadi’s.

Over A La Plancha
Ondernemers en (voormalig) eilandbewoners Hans Mosselman, Frank Mosselman en Willem de Klerk, startte A La Plancha in 2011 uit liefde voor het Noordereiland. Het draait bij A la Plancha niet alleen om lekker eten, genieten en beleving. De ondernemers willen graag een bijdrage leveren aan het vormgeven van de samenleving, en de bewoners van het Noordereiland betrekken bij het restaurant. Zo werkt jong en oud, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, of mensen die een kruisje achter hun naam hebben bij A La Plancha. Dit maakt het team een bonte mix van Rotterdammers in alle soorten en maten.