21
juni
2021
|
12:21
Europe/Amsterdam

Amarula komt met exotische nieuwe smaak

Veelzijdige likeur voegt zomerse Raspberry Chocolate Baobab toe aan assortiment

Samenvatting

Amarula is een Zuid-Afrikaanse en romige likeur. De drank wordt gemaakt met de vrucht van de marulaboom en heeft een volle smaak en structuur. Het crème-achtige van Amarula heeft de likeur te danken aan de toegevoegde room. Je drinkt het puur, met ijs, maakt er een cocktail van of mixt het bijvoorbeeld met koffie. Onlangs werd de nieuwe en zomerse smaak Raspberry Chocolate Baobab gelanceerd. Hierin proef je de vertrouwde smaak van Amarula, gemixt met framboos, chocolade en een vleugje baobabfruit. Met deze veelzijdige likeur en verschillende smaken van Amarula kun je alle kanten op.

Zomerse Raspberry Chocolate Baobab
Alle likeuren van Amarula worden gemaakt met alleen duurzame ingrediënten uit Afrika. In de nieuw gelanceerde smaak Raspberry Chocolate Baobab vind je, naast het marulafruit, framboos, romige chocolade en een vleugje citrus baobabfruit. Wanneer je het proeft, ontdek je onder andere karamel en Turks fruit. De structuur is, zoals we van Amarula gewend zijn, lekker vol en romig. De baobabboom wordt gezien als een van de belangrijkste bomen van Afrika, met een geneeskrachtige werking. Amarula komt op een perfect moment met de lancering van deze nieuwe smaak, die lekker zomers is.

Zoet-pittige Vanilla Spice
De Vanilla Spice likeur van Amarula is een gearomatiseerde roomlikeur die de World's Best Cream Likeur won tijdens de World Liqueur Awards 2020. Vanilla Spice is een knipoog naar het Afrikaanse erfgoed, gemaakt van duurzaam geproduceerde ingrediënten: Madagaskar vanille-extract; een gedurfde kick van Nigeriaanse gember; en het rijke, zongerijpte marulafruit. Er zijn andere warme, zoete kruidentonen toegevoegd voor een zachte smaak. Serveer het zoals het is, on the rocks of met warme dranken zoals koffie. Het is ook de perfecte aanvulling op een ijscoupe of ander dessert.

Met Amarula kun je alle kanten op
De exotische, romige drank is inmiddels ook ver buiten Zuid-Afrika populair. Met deze likeur kun je alle kanten op. Naast de nieuwe smaak en de Vanilla Spice gebruik je de vertrouwde Amarula Cream als basis voor bijzondere combinaties. Je kunt alle uitvoeringen puur drinken, met ijs, door de koffie of als basis gebruiken in een cocktail.

2 zomerse Amarula cocktails

Met frambozen
- Crushed ijs
- 60 ml Amarula Raspberry Chocolate Baobab
- 30 ml Frangelico
- 15 ml bananenlikeur
- 15 ml schenkroom
- Top de cocktail af met een snufje cacaopoeder en verse frambozen

Amarula martini
- IJsklontjes
- 30 ml Amarula
- 15 ml Brokers London Dry Gin
- 7,5 ml bitters
- citroenschil

Afrikaanse roots en bescherming van olifanten
De Zuid-Afrikaanse roots van Amarula zijn te vinden aan de rand van het bekende Krugerpark. Daar vind je de marulaboom, die in heel Afrika onder de Sahara groeit. Een belangrijke en machtige boom, waarvan de eivormige vruchten worden gebruikt in de likeur. En door olifanten, die het gele marulafruit graag eten. De dieren zijn hét symbool geworden van het merk. Net als olifanten worden de marulabomen beschermd door de Zuid-Afrikaanse wet. Ze zijn een belangrijk onderdeel van het Afrikaanse erfgoed. Marulabomen staan centraal in fascinerende legendes en zijn geliefd bij de lokale bevolking.

Amarula heeft een eigen Trust, waarmee de Afrikaanse olifant in verschillende landen wordt beschermd. Duurzame milieu- en educatieve projecten zorgen ervoor dat zij elkaar nog lang onder de marulabomen kunnen ontmoeten. Een deel van de opbrengst gaat naar dit fonds.