Rotterdam,
09
november
2018
|
13:47
Europe/Amsterdam

Baker & Moore in Rotterdam heeft het lekkerste lunchroombroodje van Nederland

Lekkerste Lunchroombroodje 2018 vind je in Rotterdam

Het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland vind je dit jaar in Rotterdam. De inzending van Paul Bakker, de eigenaar van lunchroom Baker & Moore, gooide hoge ogen bij alle juryleden. Het winnende broodje heet ‘Mr. Baker goes Asia’ en doet de naam eer aan. De Aziatische invloeden zijn verfijnd, maar onmiskenbaar aanwezig.

Uitstekende smaakcombinaties
Voor wie trek heeft in sushi, maar eigenlijk ook in een lekker broodje, is deze creatie een uitkomst. De geflambeerde zalm is subliem van smaak en de nori mash en avocado - gecombineerd met de soja, sesam en gemberdressing - maken de beleving compleet. En wat dacht je van de ingelegde zoetzure bloemkool, die de smaakpapillen aan het denken zet en als kers op de taart de crunchy zadenmix, die op zijn beurt het geheel voorziet van een stevige ‘bite’? De smaakcombinaties werken uitstekend en dit broodje is een zeer verdiende winnaar.

Waar werd op gelet?
Deze prijs is een vakprijs. Daarom werd er door de jury goed gelet op de prijs-kwaliteitverhouding, de originaliteit van de receptuur, de presentatie en uiteraard de smaak. De prijs heet dan ook niet voor niets het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland.

Reacties van de jury
Een greep uit de reacties van de juryleden: “Wat bijzonder en origineel, het lijkt op een sushigerecht op een broodje.” Of wat dacht je van deze: “Heerlijk, met name de fijne rooksmaak van de zalm.” Daarnaast bleek de jury vol lof over prijs-kwaliteitverhouding en de kwaliteit van het gebruikte brood. Een meer dan terechte winnaar van een strijd die toch al werd gekenmerkt door een hoog niveau.

Over het winnende broodje
Het gerecht bestaat uit vers afgebakken rustiek brood, belegd met geflambeerde zalm, een ‘mash’ van nori, sesam en avocado, oosterse dressing, Little Gem, ingelegde bloemkool, romige kerrie-mayonaise en een crunchy zadenmix.

Uitreiking
De prijs werd vandaag door hoofdredacteur Thijs Jacobs - van vakblad Lunchroom - uitgereikt aan de winnaar. De eigenaar, het personeel en de aanwezige gasten van het Rotterdamse Baker & Moore waren zichtbaar verrast. De schaal, oorkonde en bloemen bleven achter in Rotterdam, waar je in lunchroom Baker & Moore het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2018 vindt. Bovendien wint de lunchroom een personeelstraining van hoofdsponsor Fuze Tea. Wat de jury betreft is dit broodje het omrijden waard! De wedstrijd is een initiatief van vakblad Lunchroom, een titel van Uitgeverij PS: bv.

Over Lunchroom
Lunchroom is hét vakblad voor horecaondernemers in dagzaken in Nederland. De lezers van Lunchroom zijn de eigenaren, het personeel en toeleveranciers. Het vakblad verschijnt zeven keer per jaar en bereikt alle lunchroomondernemers van Nederland. Op www.lunchroom.nl vindt de doelgroep het laatste nieuws uit de branche, interviews, achtergrondinformatie en vakinformatie.

Over Uitgeverij PS: bv
Uitgeverij PS: bv geeft vakbladen en -websites uit voor de horecabranche in Nederland. Titels zijn Hospitality Management, Lunchroom, De RestaurantKrant, Bed & Breakfast, De CaféKrant en Hotelbouwplannen. Verder geeft Uitgeverij PS: bv een aantal specials uit, zoals Hotel & F&B, Hotel & Design en De CuliTip en organiseert de uitgeverij events, zoals HotelTech en verzorgt HM Academy trainingen voor horecaprofessionals. Daarnaast heeft ieder horecavakblad een eigen nieuws- en informatiewebsite.

Persinformatie (niet voor publicatie)
Voor meer informatie of een telefonisch interview kunt u contact opnemen met Thijs Jacobs, hoofdredacteur.
Dat kan via (030) 251 22 70 of 06-413 952 76.
E-mail: thijs.jacobs@uitgeverijps.nl.