Rotterdam,
13
juni
2022
|
20:14
Europe/Amsterdam

Bilderberg Parkhotel en MissPublicity overhandigen beschilderd haringvaatje aan Marcel Haug en Debbie van Polanen

Kunstvaatje 2022 tijdens Haringparty beschilderd door kunstenares Joni Kling

Samenvatting

Op maandag 13 juni werd in de tuin van Bilderberg Parkhotel voor de zesde keer een kunstzinnig vaatje met Nieuwe Haring uitgereikt aan een Rotterdammer die veel voor de stad betekent. Dit jaar werd het felbegeerde vaatje overhandigd aan Marcel Haug en Debbie van Polanen, eigenaren van Comedy Club Haug in Rotterdam. Op de Haringparty, georganiseerd door het Bilderberg Parkhotel en PR bureau MissPublicity, werd het vaatje traditiegetrouw “live” beschilderd. Dit jaar was het de eer aan kunstenares Joni Kling, zij veranderde het vaatje in een prachtig kunstobject.

Nieuwe Haring geproefd tijdens dé Haringparty van Rotterdam
Vandaag, maandag 13 juni, vond in de prachtige binnentuin van het Bilderberg Parkhotel in Rotterdam traditiegetrouw de druk bezochte Haringparty plaats. Tijdens dit feestelijke evenement werd een haringvaatje live beschilderd door kunstenares Joni Kling en uitgereikt aan Marcel Haug en Debbie van Polanen, eigenaren van Comedy Club Haug. Directeur van Bilderberg Parkhotel Rotterdam Erik de Wit en Clarissa Slingerland, directeur MissPublicity en Zakenvrouw Rotterdam 2017, reikten samen het beschilderde haringvaatje uit. Hiermee zetten zij de traditie voort om de jaarlijkse Haringparty meer kleur te geven en aandacht te vestigen op Rotterdammers die veel voor de stad betekenen. De overhandiging vond plaats ten overstaan van een mooi gezelschap, bestaande uit zakenrelaties en gasten uit de culturele en creatieve hoek. Tijdens de Haringparty werd de Hollandse Nieuwe geproefd en wist de keukenbrigade de gasten te verrassen met diverse bereidingen van haring. De geslaagde en gezellige Haringparty werd dit jaar mede mogelijk gemaakt door partners Schmidt Zeevis en Audi Centrum Rotterdam.

Marcel Haug en Debbie van Polanen
Dat de keuze voor de uitreiking van het eerste vaatje is gevallen op Marcel Haug en Debbie van Polanen van Comedy Club Haug is niet zonder reden. De eigenaren hebben veel betekend voor het culturele aanbod van Rotterdam en brachten comedy terug naar de stad. Volgens Clarissa Slingerland heeft elke wereldstad een Comedy Club, dus dat Rotterdam een tijd lang zonder zat, kon eigenlijk echt niet. Comedy Club Haug is dan ook hét stand-up comedy podium van Rotterdam. Elke woensdag t/m zondag zijn er optredens van het beste nationale- en internationale stand-up talent en veelbelovende nieuwkomers. Naast de wekelijkse stand-up shows en Open Mic avonden programmeert Club Haug ook solo- en dubbelprogramma's van comedians van over de hele wereld. Zo hebben in het verleden grootheden als Daniël Arends, Ronald Goedemondt, Peter Pannekoek, Hans Teeuwen, Patrick Laureij, Louis CK, Najib Amhali en Theo Maassen op het podium gestaan. Eigenaren Marcel Haug en Debbie van Polanen zijn verder ook bekend als de producenten en oprichters van onder andere: The Stand-Up Club en het ICFR. Bij Men at Work TV Producties maakte Marcel Haug onder andere de programma's: The Comedy Factory, Raymann is Laat en Comedy Club Katendrecht.

Vaatje beschilderd door kunstenares Joni Kling
Dit jaar werd het vaatje beschilderd door kunstenares Joni Kling.  De figuren van Joni Kling (1986) lijken te wonen in een vervlogen tijd vol sierlijke spelonken, gebeeldhouwde oermensen en statige ranke dieren. Met haar strakke en tegelijk sierlijke lijnen zoekt ze naar een constante spanning tussen directe emotie en zalige abstractie. In snoeihard zwart/wit plaatst ze iedere lijn en stip nauwkeurig terwijl er in haar gekleurde werk meer ruimte is voor onbestemde vlakken, maar ook daar behoudt ze steevast de klassieke klare lijn. Dan weer lyrisch, en dan weer to the point, soms vagelijk onzeker en dan weer Rotterdams recht voor je raap. Hiermee vangt ze zonder het te weten het tijdsbeeld van haar woonplaats Rotterdam.