12
juni
2019
|
19:22
Europe/Amsterdam

Bilderberg Parkhotel Rotterdam en MissPublicity overhandigen eerste haringvaatje aan Patrick ‘Caveman’ van der Jagt

Street artist I AM EELCO maakt kunstwerk van haringvaatje

Samenvatting

Op woensdag 12 juni werd voor de derde keer het eerste vaatje nieuwe haring uitgereikt aan een Rotterdammer die veel voor de stad betekent. Dit jaar werd het felbegeerde vaatje overhandigd aan Patrick van der Jagt, oftewel Caveman. Op de haringparty, georganiseerd door het Bilderberg Parkhotel Rotterdam en PR bureau MissPublicity, heeft street artist Eelco van den Berg (I AM EELCO) het vaatje “live” beschilderd.

Vandaag, op woensdag 12 juni vond in de prachtige binnentuin van het Bilderberg Parkhotel in Rotterdam traditiegetrouw de druk bezochte haringparty plaats. Tijdens dit feestelijke evenement werd het eerste vaatje live beschilderd door street artist I AM EELCO (Eelco van de Berg) en uitgereikt aan Patrick van der Jagt. De Rotterdamse deelnemer van Het Rotterdam Project stond bekend als de zwaar verslaafde ‘Caveman’ die met behulp van televisie-persoonlijkheid Beau van Erven Dorens zijn leven heeft getransformeerd.

Directeur van Bilderberg Parkhotel Rotterdam Erik de Wit en Clarissa Slingerland, directeur MissPublicity en Zakenvrouw Rotterdam 2017, reikten samen het beschilderde haringvaatje uit. Hiermee zetten zij de traditie voort om de jaarlijkse haringparty meer kleur te geven en aandacht te vestigen op Rotterdammers die veel voor de stad betekenen. Naast een groot aantal zakenrelaties waren ook Rotterdamse iconen als Ivo Opstelten, Sander de Kramer, Herman den Blijker, Marcel van Breda (Schmidt Zeevis), Mai Elmar, Dries en Leo Blok (Spido) op de feestelijke party aanwezig.

Caveman010

Patrick van der Jagt, ook wel bekend als Caveman, kreeg het eerste vaatje overhandigd. De ex-dakloze en ex-drugsverslaafde was één van de vijf Rotterdamse daklozen die een halfjaar intensief werd gevolgd voor het tv-programma Het Rotterdam Project. De daklozen werden begeleid door Beau van Erven Dorens en een team van experts met als doel hun leven weer op de rails te krijgen. De sterke band tussen Patrick en Beau zorgde voor een transformatie van het leven van Patrick. Hij werd clean en heeft ondertussen een volwaardig beroep als fotograaf en exposeert zijn foto’s van Rotterdam door heel Nederland. 'Door het leven op straat kijk ik anders naar de stad en zie ik dingen die andere mensen vaak niet zien. Dit geef ik weer in mijn fotografie,' aldus Patrick. De meeste foto’s plaatst hij op zijn Instagram-account ‘Caveman010' waar hij al ruim 90.000 volgers heeft. Bovendien heeft Patrick ook een eigen webshop (www.caveman010.picturepresent.nl/caveman010) waar hij zijn foto’s verkoopt en is hij vanaf april te volgen in zijn eigen tv-programma.

Kunst & Culinair

Dit jaar werd het eerste vaatje beschilderd door kunstschilder, illustrator en street artist Eelco van den Berg (1974). Onder de naam I AM EELCO werkt hij deels in Rotterdam en New York. Geïnspireerd door graffiti en de hiphopcultuur maakt Eelco handgeschilderde werken vol motieven en illustratieve elementen in een surrealistische pop art-stijl. Eelco staat bekend als één van de tien beste street artists in New York en wordt veelvuldig gevraagd door brands en galeries van over de hele wereld.

Tijdens de drukbezochte haringparty werd de allereerste Nieuwe Haring geproefd. Richard de Vries (Chefkok The Park) wist de gasten daarnaast te verassen met diverse bereidingen van haring. De geslaagde en gezellige haringparty werd voor de derde keer op rij mede mogelijk gemaakt door Schmidt Zeevis.