17
februari
2020
|
17:29
Europe/Amsterdam

Bilderberg Parkhotel Rotterdam en MissPublicity maken nieuwe kunstenaar haringvaatje bekend

Eelco van den Berg geeft stokje door aan Marcel Labrie

Samenvatting

Op zondag 16 februari, de finale dag van het ABN AMRO World Tennis Tournament 2020, werd in de suite van het Bilderberg Parkhotel Rotterdam een bijzondere lunch georganiseerd met als thema Food & Art. Tijdens een live podcast over dit onderwerp, welke in de suite werd opgenomen, werd tevens bekend gemaakt dat kunstenaar Marcel Labrie (Labrie was here..!) een samenwerking aangaat met het Bilderberg Parkhotel en PR bureau ArtPublicity. Op de aankomende haringparty (juni 2020) gaat deze Rotterdamse kunstenaar het haringvaatje live beschilderen. Hij is hiermee de vierde kunstenaar na Iwan Smit, AAAFresh en I AM EELCO .

Labrie was here..!

Tijdens de vorige editie kreeg kunstschilder, illustrator en street artist Eelco van den Berg (1974) de eer om het haringvaatje van een illustratie te voorzien. Dit jaar wordt het stokje overgedragen aan kunstenaar Marcel Labrie. Labrie was here..! is het label van deze Rotterdamse kunstenaar. Onder deze naam - die een knipoog is naar zijn jonge graffiti dagen – maakt hij schilderijen, muurschilderingen, tekeningen en foto’s.

Haringparty

Erik de Wit, directeur Bilderberg Parkhotel Rotterdam en Clarissa Sarah Slingerland, directeur MissPublicity én Zakenvrouw Rotterdam 2017, reiken jaarlijks samen het beschilderde vaatje uit tijdens de Haringparty van Rotterdam in de binnentuin van het Bilderberg Parkhotel. Hiermee zetten De Wit en Slingerland de traditie voort om de jaarlijkse haringparty meer kleur te geven en aandacht te vestigen op kunst en cultuur. De overhandiging aan een bijzonder persoon die het afgelopen jaar veel voor de stad betekent heeft, vindt plaats ten overstaande van genodigden van beide iconen, bestaande uit zakenrelaties en gasten uit de culturele en creatieve hoek. De haringparty 2020 vindt dit jaar op 10 of 17 juni plaats afhankelijk van wanneer de eerste haring gevangen wordt. Wie de gelukkige winnaar is van het kostbare vaatje blijft nog even een verrassing. In 2019 ging het vaatje naar Patrick van der Jagt, alias Caveman010.